Bij Spaarbuidel willen we je de beste informatie over leningen bieden, lees dit artikel verder om alles te weten te komen over een lening voor de aanbouw of uitbouw, of vergelijk direct alle kredietverstrekkers om de laagste rente te vinden.

Wat kost een uitbouw of aanbouw?

De kosten voor een uit- of aanbouw hangen af van verschillende factoren, vooral het formaat heeft een grote invloed. Een andere belangrijke factor naast de lengte en de breedte is ook het glasoppervlakte van belang, dit omdat glas een van de duurste materialen is.

Hoe veel geld moet ik lenen?

Als je dus wil weten hoe veel geld je moet lenen voor je nieuwe aan- of uitbouw is het dus slim om eerst je behoefte en wensen in kaart te brengen. Doorgaans lopen de kosten uiteen van € 15.000 tot € 50.000, het is daarom erg belangrijk om vooraf goed te kijken naar het totale kostenplaatje, en daar je lening op aan te passen. Om jezelf goed voor te bereiden kun je bijvoorbeeld diverse offertes opvragen bij verschillende aannemers om een goed beeld te krijgen van de kosten en mogelijkheden.

Hoe kun je de uitbouw financieren?

Er zijn diverse financieringsmogelijkheden om een uitbouw of aanbouw mogelijk te maken, doorgaans kun je geld lenen voor een uitbouw of aanbouw met een persoonlijke lening of het doorlopend krediet. De volgende kenmerken passen bij deze leningen:

Uitbouw financieren met een persoonlijke lening

Als je een persoonlijke lening afgesloten hebt krijg je het geld in één keer op je rekening. Daardoor heb je het totale geldbedrag voor de uitbouw- of aanbouw direct beschikbaar. Als je kiest voor deze leenvorm heb je altijd een vaste rente en looptijd, daardoor staat je maandlast vast, en kun je niet verrast worden door stijgende kosten als de rente stijgt. Dit maakt de persoonlijke lening een veilige en heldere keuze voor het financieren van een uitbouw of aanbouw.

Uitbouw financieren met een doorlopend krediet

Je kunt ook geld lenen voor een uitbouw of aanbouw door een doorlopend krediet af te sluiten, daardoor heb je een stuk meer flexibiliteit want je kunt geld opnemen zodra jij dat nodig hebt. Daarnaast kun je afgeloste bedragen ook opnemen wanneer je daar behoefte aan hebt, dat is handig als je naast het financieren van een uitbouw ook nog andere leendoelen hebt. Het nadeel is de variabele rente en de looptijd, daardoor kunnen je maandlasten dalen of stijgen.

Uitbouw financieren, met welke looptijd?

Als je een lening voor de uit- of aanbouw afsluit kun je uiteraard zelf de looptijd kiezen, we raden je aan om deze af te stemmen op de gebruiksduur van het object. Ga je er vanuit dat je nog 15 jaar in je woning blijft wonen? Dan is een krediet afsluiten voor dezelfde looptijd een slim plan. Daardoor voorkom je dat je na het verhuizen nog steeds een lening moet aflossen voor je oude woning.

We raden je ook aan om goed te kijken naar je maandlasten, hoe korter de looptijd, hoe hoger de maandlasten. Een uitbouw financiering is wel goedkoper met een kortere looptijd, dit omdat je gewoon een stuk minder rente hoeft te betalen.

Rente lening uitbouw en aanbouw is aftrekbaar

Op dit moment kun je de rente voor een lening voor uitbouw of aanbouw aftrekken van de belasting, hier gelden echter wel voorwaarden voor. Omdat lenen voor een uitbouw of aanbouw onder woningverbetering valt kun je de facturen van een persoonlijke lening bewaren, en deze gebruiken om de rente af te trekken.

Uitbouw met andere verbouwingen combineren

Als je een uitbouw wil maken heb je vaak een bouwbedrijf of aannemer nodig, het kan dan handig zijn om je uitbouw te combineren met andere verbouwingen. Zo kun je de keuken vernieuwen, de badkamer opknappen, een nieuwe tuin aanleggen of je woning verder verduurzamen. Als je de mogelijkheid hebt om een combinatie te maken raden we dat altijd aan, dit omdat het combineren van verbouwingen een stuk goedkoper is omdat je het werk in één keer uitvoert.

Wat kost geld lenen voor een uitbouw?

Je wil van tevoren weten wat geld lenen voor je nieuwe uitbouw of aanbouw kost, op die manier weet je namelijk precies waar je aan toe bent, en wat de mogelijkheden zijn. Vergelijk alle aanbieders en kom direct te weten waar je de beste offerte kunt verzilveren.