[rank_math_breadcrumb]

BAM aandelen review

door | jun 1, 2022 | Aandelen, Beleggen | 0 Reacties

BAM Groep is een groot Nederlands bouwconcern dat in 1959 naar de beurs in Amsterdam ging. Het bedrijf heeft 10 werkmaatschappijen in vijf Europese thuismarkten. Het bedrijf houdt zich wereldwijd bezig met specifieke markten. BAM Groep houdt zich onder andere bezig met het initiëren, ontwikkelen, bouwen en onderhouden van talloze projecten op het gebied van […]

BAM Groep is een groot Nederlands bouwconcern dat in 1959 naar de beurs in Amsterdam ging. Het bedrijf heeft 10 werkmaatschappijen in vijf Europese thuismarkten. Het bedrijf houdt zich wereldwijd bezig met specifieke markten.

BAM Groep houdt zich onder andere bezig met het initiëren, ontwikkelen, bouwen en onderhouden van talloze projecten op het gebied van wonen, werken, transport en recreatie. Het kan erg aantrekkelijk zijn om te beleggen in BAM Groep aandelen.

Maar wat is de BAM beurskoers, hoe gemakkelijk koop je een aandeel van BAM en wanneer is het slim om te verkopen? Hier lees je alles over het BAM aandeel en vind je de beste broker om te starten met beleggen.

Geschiedenis

BAM kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot 12 mei 1869. Het bedrijf start als timmerwerkplaats in Groot-Ammers. De zoon van oprichter Adam van der Wal neem het bedrijf eind 19e eeuw over en breidt de activiteiten uit naar onder andere Vlaardingen en Den Haag.

In 1927 wordt de naam gewijzigd in Bataafsche Aanneming Mij van Bouw- en Betonwerken (BAM). In 1959 gaat het bedrijf naar de beurs en in 1973 wordt de nieuwe bedrijfsnaam BAM Holding N.V. In 1994 bestaat het bedrijf 125 jaar: er mag het predicaat Koninklijke aan de naam worden toegevoegd.

BAM Groep groeit sterk door de volgende overnames:

  • In 1988 wordt de divisie Uitvoering overgenomen van het concern Verenigde Bedrijven Bredero;
  • In 2000 worden twee onderdelen overgenomen van NBM-Amstelland: hierdoor wordt de combinatie BAM-NBM de grootste bouwer in Nederland;
  • In 2002 neemt BAM-NBM aandelen van Hollandse Beton Groep over.

Koers BAM Groep aandelen

Wanneer je graag wilt beleggen in BAM Groep aandelen, is het altijd goed om naar de huidige BAM koers te kijken. De Koninklijke BAM koers laat je zien voor hoeveel de aandelen op dit moment worden gekocht en verkocht.

Op basis hiervan bepaal je of het slim is om deze te kopen. De actuele koers BAM groep zien? Deze kun je gemakkelijk online vinden.

  • Een BAM aandeel kopen doe je met een broker. Een goede broker geeft je een duidelijk overzicht in aandelen en wanneer je het beste kunt kopen en verkopen.

De koers BAM zie je bij de broker direct staan en hier kun je op anticiperen. Met de online vergelijker kun je de beste broker vinden.

Waarom BAM Groep aandelen kopen?

BAM Groep aandelen kopen kan om verschillende redenen een slimme stap zijn. In de eerste plaats zijn er meerdere analisten die het aandeel BAM Groep volgen.

Zij zijn over het algemeen positief over het kopen van een aandeel van BAM. Daarnaast wordt er een hoog koerspotentieel verwacht. Over het algemeen is de koers aandeel BAM erg beweeglijk: dit komt onder andere door tegenvallende projecten in het verleden.

Dit is volgens BAM zelf verleden tijd, maar het is als belegger belangrijk om dit in het achterhoofd te houden.

BAM Groep aandelen verkopen

Een aandeel Koninklijke BAM verkopen? Het is belangrijk om hiervoor het juiste moment te kiezen. Er zijn genoeg analisten die het aandeel BAM Groep volgen en hier een goed advies over geven.

Het BAM aandeel advies is momenteel om de aandelen vast te houden. Omdat het aandeel regelmatig schommelt is het slim om de adviezen altijd in de gaten te houden.

Zo weet je precies wanneer het wordt aangeraden om de aandelen te verkopen. Aandelen langer vasthouden kan voordelig zijn: het rendement ligt dan hoger en dus verdien je er meer aan.

Met een goede broker ben je verzekerd van de beste beslissingen op het gebied van beleggen in BAM Groep aandelen.

Dividend BAM Groep aandelen

Het is bekend dat de Koninklijke BAM Groep een dividend uitkeert aan de aandeelhouders. Wanneer jij een BAM aandeel in je bezit hebt kun je dus verwachten dat je een dividend krijgt, de winstuitkering van het bedrijf.

In het verleden had BAM Groep een stock dividend: dit betekende dat er nieuwe aandelen werden uitgegeven, waardoor het aantal aandelen steeg en het belang van de aandeelhouders verwaterde.

Nu koopt BAM Groep zelf aandelen in en blijft het aantal aandelen gelijk. Hiermee laat BAM zien dat het genoeg financiële middelen heeft om het aantal uitstaande aandelen te beperken.

In 2020 wordt er door BAM Groep geen dividend uitgekeerd vanwege corona.

Feiten over BAM Groep aandelen

Een investering in BAM betekent dat je een goede inschatting moet kunnen maken van de risico’s.

In het verleden is al gebleken dat BAM heeft geleden onder de crisis, met als gevolg dat er grote verliezen werden opgetekend.

Daarnaast is ook de brexit iets om rekening mee te houden; BAM is veel werkzaam in het Verenigd Koninkrijk.

Bij een normalisatie van de situatie kan het echter juist heel aantrekkelijk zijn om te investeren in BAM Groep, omdat het BAM aandeel dan een hoog rendement oplevert.

Conclusie

Beleggen in BAM Groep aandelen kan gunstig zijn en veel rendement opleveren. Toch is het belangrijk om te weten dat je te maken hebt met risico’s. Dit zorgt er niet alleen voor dat je verlies kunt lijden, maar ook dat er grote kansen liggen.

Ben je bereid om deze risico’s te nemen en aandelen van BAM Groep te kopen? Het kan een slimme stap zijn om een hoge winst te behalen. Het is altijd aan te raden om te gaan beleggen via een goede en betrouwbare broker.

Wist je dat je hier gebruik kunt maken van een online vergelijker? Zo weet je precies welke broker bij jou past en waarmee jij aan de slag kunt gaan met beleggen in BAM Groep aandelen.

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies.

Ondanks het feit dat Spaarbuidel.nl alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina’s, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Spaarbuidel.nl niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie.

Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina’s kunnen geen rechten worden ontleend.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 16:03