Heb je interesse om in Adobe aandelen te investeren? Dat is begrijpelijk, want als we naar de afgelopen vijf jaar kijken heeft dit bedrijf een flinke groei kunnen realiseren. Maar wanneer is het verstandig om deze aandelen te kopen en te verkopen? Hoe is het bedrijf eigenlijk begonnen en bestaat er veel concurrentie? In dit artikel geven we antwoord op al jouw vragen. Zo kun jij voor jezelf een betere keuze maken om wel of niet in te stappen op het Adobe aandeel.
Meer over Adobe
Adobe is een Amerikaanse multinational die gespecialiseerd is in software. Het hoofdkantoor van Adobe is in California in de Verenigde Staten gevestigd. De kernwaardes van het bedrijf zijn oprechtheid, uitzonderlijkheid, vernieuwend en maatschappelijke betrokkenheid.
Adobe focust zich voornamelijk op de ontwikkeling van multimediasystemen, creativiteitssoftware en software voor digitale marketing. Dit zijn allemaal groeimarkten die dus mogelijk voor een stijgende lijn kunnen gaan zorgen in de nabije toekomst. Kortom, Adobe is een zeer interessant bedrijf waar we in dit artikel meer onderzoek naar doen. Zo kun je lezen over de geschiedenis van Adobe, de koers van Adobe aandelen, redenen om te kopen of te verkopen, het dividendrendement en uiteindelijk een algehele conclusie over het bedrijf.
Geschiedenis Adobe
Adobe is in 1982 opgericht in het Amerikaanse Delaware door twee ondernemers die elkaar kenden van hun tijd bij Xerox. Dit bedrijf deed onderzoek naar microchips en het internet. Door de opgedane ervaringen bij Xerox startten de twee ondernemers het bedrijf Adobe. Het eerste product dat door hen op de markt werd gebracht was PostScript. Dit is een programmeertaal die in 1985 door Apple werd gelicentieerd.
Inmiddels is Adobe uitgegroeid tot een ware multinational en heeft het nog veel meer successen geboekt. Denk bijvoorbeeld aan Adobe Photoshop, Adobe Document Cloud en Adobe Experience Cloud. In 2020 kwam de totale omzet van Adobe uit op ruim $12,8 miljard. De afgelopen jaren is de omzet enorm hard gegroeid. Ter vergelijking, in 2015 kwam de omzet nog uit op een krappe $4,8 miljard. Door de groei van de omzet, en daarmee de winst, stijgt ook de koers. Verder worden de Adobe aandelen sinds 1986 vrij verhandeld.
Koers Adobe aandelen
De koers van Adobe aandelen is in de afgelopen jaren enorm opgelopen. In de periode 2016 – 2021 is het aandeel gegroeid van $73 naar $459. Dit is een stijging van maar liefst 530%. Momenteel betaalt het bedrijf geen dividend uit. Dit is een teken dat het bedrijf de winst gebruikt om te innoveren. Op deze manier wordt de winst in de toekomst groter en zullen Adobe aandelen nog verder stijgen.
De opkomst van e-commerce, Big Data, Artificial Intelligence (AI) en datacentra zijn allemaal aspecten die de groei van Adobe in de kaart kunnen brengen. De verwachting is dan ook dat de omzet flink gaat groeien in de komende jaren, waardoor het aandeel Adobe erg interessant is. Om het optimale rendement uit deze aandelen te behalen, is het verstandig om voor de juiste broker te kiezen. Op onze site bieden we een vergelijker aan waarmee je alle belangrijke verschillen op een rij kunt zetten en met een goed gevoel de juiste broker kunt kiezen.
Waarom Adobe aandelen kopen?
In het verleden is gebleken dat het kopen van Adobe aandelen een zeer lucratieve investering kan zijn. Dankzij de ontwikkelingen op technologisch gebied zal de omzet en winst van bedrijven, zoals Adobe, alleen maar verder stijgen. Het kopen van Adobe aandelen is erg eenvoudig. Het bedrijf biedt aandelen aan onder de ticker “ADBE” en verhandelt ze op de Nasdaq markt. Dit is de grootste aandelenmarkt van technologische aandelen in de Verenigde Staten, gevestigd in New York. Door het formaat van Adobe is er altijd voldoende volume om aandelen vrij te kunnen verhandelen als particulier. Voor het behalen van het optimale rendement uit Adobe aandelen is het belangrijk om voor de beste broker te kiezen. Gebruik de vergelijker op onze site en kies met een gerust hart voor de juiste broker.
Adobe aandelen verkopen
Het verkopen van Adobe aandelen is net zo gemakkelijk als de aankoop ervan. Door de aandelenbeurs waar het Adobe aandeel wordt aangeboden (Nasdaq), is er altijd wel een koper te vinden wanneer jij besluit om het aandeel te verkopen. Dit vergemakkelijkt zowel de uitstap- als de instapdrempel van het aandeel. Om een goede broker te selecteren, kun je gebruik maken van de aangeboden vergelijkingsoptie op onze site. Het is namelijk belangrijk om een professionele intermediair te vinden die kan fungeren als tussenpersoon in de vorm van een aandelenmakelaar (broker). Zo maximaliseer jij jouw rendement in de toekomst. Maak nu een vergelijking op onze site om de best passende broker te vinden.
Dividend Adobe aandelen
Het dividend van Adobe aandelen is momenteel 0,0%. Dit betekent dat aandeelhouders niet worden beloond in de vorm van een vrije cashflow die direct wordt uitbetaald. Daar staat tegenover dat het voor een technologiebedrijf een heel gezond teken is om dividend niet te laten uitbetalen. Zo heeft het bedrijf namelijk lucratieve investeringsmogelijkheden om bijvoorbeeld onderzoek en ontwikkeling mee te bekostigen. Het idee van deze investeringen is dat de toekomstige winst, omzet en daarmee ook de aandelenwaarde kunnen stijgen. Dit is vanzelfsprekend ook in het belang van de aandeelhouder. Bovendien kan Adobe er in de toekomst altijd nog voor kiezen om dividend uit te keren aan zijn aandeelhouders.
Handige feiten over Adobe
Enkele handige feiten over Adobe om overzicht van het bedrijf te geven:
- Meer dan 22.000 medewerkers wereldwijd
- Omzet van ruim $12 miljard per jaar
- Adobe Photoshop wordt door 90% van de professionele fotograven gebruikt
- Wereldwijd actief met software
Concurrenten van Adobe
Gezien de vele groeimarkten waarin Adobe opereert, heeft het bedrijf ook een groot aantal concurrenten. Momenteel wordt Affinity bijvoorbeeld als een grote concurrent voor Photoshop gezien, een markt waarin Adobe nagenoeg een monopoliepositie heeft. Adobe is tot nu toe goed in staat geweest om dergelijke concurrentie de figuurlijke das om te doen en voor te zijn.
Een van de kernwaardes die eerder benoemd werd, vernieuwend, staat daarbij centraal. Dit uitgangspunt heeft ervoor gezorgd dat Adobe de concurrenten voorblijft. Het bedrijf is in 1982 al begonnen met zich te ontwikkelen in deze markt en kan zichzelf dus met recht een specialist op eigen gebied noemen. Het feit dat er bijvoorbeeld nog steeds geen dividend wordt uitbetaald, is een gezond teken van toekomstige groei. Als de ontwikkeling en de onderzoeken succesvol verlopen en er worden in de toekomst meer nieuwe softwaresystemen verkocht, dan kan er steeds meer omzet worden behaald.Hierdoor worden de Adobe aandelen nog interessanter.
Conclusie Adobe aandelen
Het aandeel Adobe is zeer interessant gezien de sterk groeiende omzet en winst. In de afgelopen jaren heeft Adobe laten zien dat er veel potentie is voor toekomstige groei van het bedrijf. Naar verwachting zal het Adobe aandeel op die manier ook verder groeien. Hoewel wij nooit uitspraken doen over de toekomstige waarde van aandelen, lijkt de Adobe koers aan de vooravond van verdere stijging te staan. Om optimaal te kunnen profiteren van aandelenwinsten is het cruciaal om de juiste broker te kiezen. Zeker als het Adobe aandeel in de toekomst dividend gaat uitbetalen.
Ben je op zoek naar een manier om alle brokers te vergelijken? Maak dan gebruik van de handige broker vergelijker op deze pagina.