Zakelijke lening zonder BKR toetsing

door | jun 23, 2022 | Geld Lenen, Zakelijke lening | 0 Reacties

Wil jij voor jouw onderneming een zakelijke lening zonder BKR toetsing afsluiten? Dan is het verstandig om je hier goed over in te lezen. Daarom gaan wij jou op deze pagina meer vertellen over hetgeen waar je op moet letten, waar je een dergelijke lening kunt afsluiten en hoe je de beste aanbieders vindt. Een […]

Binnen 24 uur uitbetaald

 • €1.000,- tot €200.000,- lenen
 • Looptijden van 6 tot 18 maanden
 • Geen verborgen kosten of bindingstijd
 • Gratis offerte en 100% vrijblijvend
 • Digitale & snelle aanvraag

OFFERTE AANVRAGEN

★★★★: 4,5/5

N
Zakelijke leningen vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare kredietverstrekkers
Doorgaans binnen 24 uur op je rekening

Vergelijk zakelijke leningen

1
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

9,5 / 10

Max. bedrag

€1.000,- tot €200.000,-

Looptijd

6 tot 18 maanden

Rente*

Vaste kosten

 Volledige lening op elk moment en zonder extra kosten terugbetalen
Vandaag nog op je rekening & in 1 minuut aangevraagd
Geen verborgen kosten of bindingstijd

2

bridgefund
Binnen 6 uur duidelijkheid

★★★★★

9 / 10

Max. bedrag

€5.000,- tot €250.000,-

Looptijd

3 tot 24 maanden

Rente*

1% per maand

 Online aanvraag zonder jaarverslagen en businessplannen
Vandaag nog op je rekening (record is 4 uur)
Eerder aflossen? Je ontvangt korting
3
KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

8,7 / 10

Max. bedrag

€3.000,- tot €1.000.000,-

Looptijd

3 tot 24 maanden

Rente*

0,8% per maand

 200+ miljoen euro gefinancierd bij 4600 verschillende bedrijven

Geen ingewikkelde kredietchecks
Deskundig team welke je door het gehele proces leidt

4

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

€2.000,- tot €1.000.000,-

Looptijd

1 tot 60 maanden

Rente*

o.b.v. bedrijfsrisico

 KOMPAR vergelijkt 10+ verschillende kredietverstrekkers

Gratis advies & binnen 24 uur geregeld
Duidelijk & deskundig overzicht van daadwerkelijke kosten

5

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

€1.000,- tot €3.000.000,-

Looptijd

1 tot 60 maanden

Rente*

o.b.v. bedrijfsrisico

 CREDDO vergelijkt 30+ verschillende kredietverstrekkers

Antwoord binnen 24 uur, niet bindend & altijd gratis
Kies wat het best past bij jouw bedrijf, doelstellingen en ambities

6

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

7 / 10

Max. bedrag

€10.000,- tot €250.000,-

Looptijd

3 tot 6 maanden

Rente*

0,5% per maand

 De kredietaanvraag is kosteloos en vrijblijvend

KredietVooruit.nl kijkt naar huidige bedrijfsprestaties
Aflossing op basis van binnenkomende betalingen

7

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

6,7 / 10

Max. bedrag

€10.000,- tot €300.000,-

Looptijd

3 tot 24 maanden

Rente*

0,5% - 1,6% per maand

 Bij goedkeuring direct toegang tot uw krediet via uw persoonlijke dashboard

Goedkeuring binnen 1 werkdag
Spotcap heeft krachten gebundeld met Capitalbox
* Als ondernemer heb je in eerste instantie niet veel aan gepubliceerde rentes als je kredietverstrekker wil vergelijken. Het uiteindelijke tarief dat je gaat betalen hangt namelijk af van meerdere factoren. Bijvoorbeeld van de hoogte van de financiering, de looptijd, de aflossing en van het risico dat de verstrekker verwacht te lopen met een lening aan jouw bedrijf. Bovengenoemde rentes geven het spectrum aan en zijn op jaarbasis, tenzij anders vermeld.

Deskundig team

 • €3.000,- tot €1.000.000,- lenen
 • Looptijden van 3 tot 24 maanden
 • Geen ingewikkelde kredietchecks
 • 200+ miljoen € gefinancierd bij 4600 bedrijven
 • Binnen 24 uur duidelijkheid & goedkeuring

GRATIS OFFERTE AANVRAGEN

★★★★: 4/5

zakelijke lening

Wil jij voor jouw onderneming een zakelijke lening zonder BKR toetsing afsluiten? Dan is het verstandig om je hier goed over in te lezen. Daarom gaan wij jou op deze pagina meer vertellen over hetgeen waar je op moet letten, waar je een dergelijke lening kunt afsluiten en hoe je de beste aanbieders vindt.

Een zakelijke lening kan voor veel ondernemingen goed van pas komen om door te groeien. Echter wil het wel eens voorkomen dat er geen zakelijke lening kan worden afgesloten. Dit kan onder andere komen doordat je een negatieve BRK registratie hebt. In dat geval kun je ervoor kiezen om een zakelijke lening zonder BKR toetsing af te sluiten.

Waar kun je een zakelijke lening zonder BKR toetsing afsluiten?

Als je een zakelijke lening bij de bank wilt afsluiten zul je er al snel achter komen dat er een BKR toetsing wordt uitgevoerd. In sommige gevallen kan dit nadelig zijn, aangezien je hierdoor soms niet in aanmerking komt voor een zakelijke lening. Vandaar dat er diverse alternatieve kredietverstrekkers zijn waarbij je een zakelijke lening zonder BKR toetsing kunt afsluiten. Hierdoor vermijd je de kans dat je wordt afgewezen als gevolg van een slechte kredietscore bij het BKR. Voor een overzicht van de alternatieve kredietverstrekkers kun je gebruik maken van de vergelijker op deze pagina.

Waar moet je rekening mee houden?

Het is altijd goed om rekening te houden met je daadwerkelijke financiële situatie. Volgens het BKR kun je namelijk soms geen extra geld lenen, omdat zij denken dat dit niet verstandig is of gaat zorgen voor problemen. Echter kan dit beeld voor jezelf heel anders zijn. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je bedrijf erg snel aan het groeien is en steeds winstgevender wordt. In dat geval kan het een goede keuze zijn om een zakelijke lening zonder BKR toetsing af te sluiten. Dit geld kun je namelijk weer investeren in je bedrijf, zodat je een snellere groei kunt realiseren.

Mocht je echter denken dat het op financieel vlak onverstandig si om een extra zakelijke lening af te sluiten. Ga dit dan ook zeker niet proberen, mist je een goed ondernemingsplan en financieel plan hebt uitgestippeld om groei te realiseren. Het blijft immers je eigen keuze en verantwoordelijkheid, maar ga hier op een verantwoorde manier mee om.

Waarom wordt er een BKR toetsing uitgevoerd?

Banken en alternatieve kredietverstrekkers willen voornamelijk zaken doen met ondernemingen waarvan de kans klein is dat de lening niet wordt terugbetaald. Zij verdienen namelijk veel op zakelijke leningen door rente te verrekenen over het geleende bedrag. De hoogte van de rente wordt volledig bepaald door het risico wat zij lopen de huidige rentestand. Vandaar dat de meeste kredietverstrekkers een BKR toetsing uitvoeren om te weten te komen hoe hoog het risico daadwerkelijk is.

Waarom zou je een BKR toetsing vermijden?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je ervoor kiest om een zakelijke lening zonder BKR toetsing. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een slechte kredietscore hebt, maar er toch geld nodig is om te investeren in je bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld komen door schulden in het verleden of omdat je op het moment al meerdere leningen hebt lopen. Het is daarom wel altijd belangrijk om te kijken wat voor jou mogelijk is om niet in de problemen te kopen.

Een andere reden zou kunnen zijn dat je juist een perfecte kredietgeschiedenis hebt bij het BKR en dit zo wilt laten. Wellicht heb je nooit een groot bedrag geleend en wil je de kredietscore behouden om in geval van nood altijd nog te kunnen lenen bij een traditionele kredietverstrekker. In dat geval kun je ervoor kiezen om een zakelijke lening af te sluiten bij een geldverstrekker die geen BKR toetsing uitvoert.

Wat zijn de risico’s van een zakelijke lening zonder BKR toetsing?

Het grootste risico van een zakelijke lening zonder BKR toetsing is dat je nog meer schulden kunt opbouwen. Je hebt immers niet voor niets een negatieve BKR registratie (als dat de reden is waarom je de BKR toetsing wilt vermijden). Vandaar dat het belangrijk is om altijd goed na te denken over de huidige financiële situatie en de coderingen bij het BKR te controleren. Soms heb je namelijk een negatieve BKR, maar kun je alsnog geld lenen. Zorg er alleen niet voor dat de schulden te hoog worden. Dit is namelijk ook een van de redenen waarom het BKR in het leven is geroepen: zorgen dat consumenten niet teveel schulden maken.

Wat wordt er geregistreerd bij het BKR?

Er zijn veel verschillende soorten schulden die worden geregistreerd bij het BKR. Denk hier bijvoorbeeld aan een lopende lening of zelfs het afsluiten van een telefoonabonnement waarbij je de telefoon maandelijks afbetaald.

In de meeste gevallen wordt dit genoteerd als een positieve BKR registratie. Pas als je de betalingsverplichting niet nakomt wordt dit echter omgezet naar een negatieve registratie. Dit is het geval wanneer je 2 maanden een betalingsachterstand hebt opgebouwd. In dat geval is het vaak ook niet mogelijk om extra geld te lenen voor de onderneming, aangezien je wordt gezien als wanbetaler.

Maak je echter niet direct zorgen, want zodra de betalingsachterstand wordt recht getrokken veranderd de registratie weer. Bij herhaaldelijke achterstanden wordt dit wel een ander verhaal.

In de volgende gevallen word je geregistreerd bij het BKR:

 • Je staat in het rood
 • Je maakt gebruik van een private-lease-regeling
 • Je bent in het bezit van een creditcard
 • Je maakt gebruik van een uitgestelde betaling
 • Je hebt gekozen voor een betaling in termijnen
 • Je hebt een doorlopend krediet of persoonlijke lening

Verschillende soorten BKR coderingen

Heb je een betalingsachterstand opgelopen? Dan zijn er hiervoor verschillende coderingen die je kunt krijgen bij het BKR. Je krijgt dan een A-codering, wat staat voor achterstandsmelding. Deze ontvang je pas wanneer je enkele maanden achterloopt met betalen, dus niet als je een keer bent vergeten om te betalen.

Hierbij is het goed om te weten dat je hier niet van op de hoogte wordt gebracht door het BKR. Meestal zal je eerst een betalingsherinnering en aanmaning ontvangen. In dit geval wordt jou nog de kan verleend om de betalingsachterstand te herstellen. Mocht dit niet gebeuren in de aangegeven termijn? Dan zal je alsnog een registratie krijgen bij het BKR. Afhankelijk van de soort achterstand wordt er een numerieke codering verbonden de A-codering:

 • Code 1: er is een betalingsregeling getroffen;
 • Code 2: de betalingsachterstand is opeisbaar, wat inhoudt dat je het volledige bedrag in één keer moet terugbetalen en meestal worden hier incassobureaus voor ingeschakeld;
 • Code 3: code 3 kan twee betekenissen hebben, namelijk: afboeking of kwijtschelding. Bij een afboeking zal de kredietverstrekker even niets doen met jouw dossier en wordt je binnen 5 jaar aangeschreven, hier zit geen einddatum aan verbonden. Code 3 kan ook betekenen dat een deel van de betalingsachterstand wordt kwijtgescholden, je dient dan een deel in één keer terug te betalen, terwijl het andere deel wordt kwijtgescholden;
 • Code 4: je hebt een betalingsachterstand, maar bent voor een langere tijd niet bereikbaar geweest;
 • Code 5: code 5 is een tijdelijke code die wordt geregistreerd wanneer je een betalingsregeling hebt getroffen voor de hypotheek.

Hierboven zie je de verschillende A-coderingen, maar daarnaast kun je ook een H-codering toegewezen krijgen. De ‘H’ staat in dit geval voor een ‘herstelmelding’, wat inhoudt dat betalingsachterstand is hersteld. Kortom, je hebt dan geen schulden meer.

Let op: alle meldingen bij het BKR zijn 5 jaar lang zichtbaar en kunnen dus ook worden ingezien door partijen die een BKR toetsing uitvoeren.

Kan elke onderneming een zakelijke lening zonder BKR toetsing afsluiten?

In principe kan elke onderneming een zakelijke lening zonder BKR toetsing afsluiten. Hierbij gelden echter wel een aantal voorwaarden. Zo dienen bedrijven bijvoorbeeld minimaal 12 maanden te bestaan voordat zij een zakelijke lening kunnen afsluiten. Daarnaast dien je te voldoen aan een bepaalde omzet of winst, wat dus voor sommige ondernemers een valkuil kan zijn. In het geval van een eenmanszaak wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de winst, terwijl er bij een besloten vennootschap voornamelijk wordt gekeken naar de omzet. Voor sommige ondernemers is het dus lastiger om een zakelijke lening af te sluiten zonder BKR toetsing.

Zakelijke lening ZZP zonder BKR toetsing

Het kan ooit lastig zijn om een zakelijke lening ZZP zonder BKR toetsing af te sluiten, maar het is wel degelijk mogelijk. Zo kun je bij sommige alternatieve kredietverstrekkers een lening tot wel € 250.000,- afsluiten. Je dient hiervoor wel de juiste informatie te verstrekken. Mocht de lening worden goedgekeurd? Dan ontvang je meestal binnen enkele werkdagen het geldbedrag. Dit bedrag kun je vervolgens gebruiken om te investeren in je onderneming, zodat je kunt gaan groeien.

Zakelijke lening starter zonder BKR toetsing

Een zakelijke lening als starter zonder BKR toetsing afsluiten is in de meeste gevallen niet mogelijk, aangezien de kredietverstrekker vaak geen risico inschatting kan maken. Wel zijn er voor starters andere mogelijkheden. Zo biedt het UWV bijvoorbeeld een starterskrediet aan voor werkzoekende die een eigen bedrijf willen starten. Je kunt dan tot maximaal € 50.000,- lenen.

Daarnaast bieden veel banken tegenwoordig ook speciale startersleningen aan. Als je een starterslening wilt aanvragen om een onderneming te starten, dan mag je in de meeste gevallen een negatieve BKR registratie hebben. Hierdoor hoef je als starter geen zakelijke lening zonder BKR toetsing af te sluiten en kun je gewoon bij een bank aankloppen voor een starterslening.

Geef altijd het investeringsdoel duidelijk weer

Als je een zakelijke lening zonder BKR toetsing wilt afsluiten is het altijd slim om van te voren na te gaan of dit wel verstandig is. Heb je hier goed over nagedacht? Dan kun je op zoek gaan naar een alternatieve kredietverstrekker die zakelijke leningen aanbiedt zonder BKR toetsing.

Zodra je een kredietverstrekker hebt gevonden is het slim om voor jezelf uit te stippelen hoeveel geld je precies nodig hebt en waarvoor je het wilt gaan gebruiken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een verbouwing, het kopen van een bedrijfspand, het starten van een nieuw project of het innoveren van je onderneming. Wanneer je dit namelijk allemaal duidelijk op een rijtje zet, schept dit meer duidelijkheid voor de kredietverstrekker. De kans is dan meestal groter dat de aanvraag voor een zakelijke lening zonder BKR toetsing wordt goedgekeurd.

Alternatieven voor een zakelijke lening zonder BKR toetsing

Denk jij dat je met jouw onderneming geen zakelijke lening kunt afsluiten, zelfs niet zonder BKR toetsing? Dan zijn er gelukkig nog andere alternatieven. Tegenwoordig worden namelijk steeds meer alternatieven bedacht waar meerdere partijen profijt van hebben. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het opkomende peer-to-peer lenen of het voor laten schieten van openstaande facturen (factoring). Beide mogelijkheden bieden de ondernemer steun bij het financieren van bepaalde projecten. Hieronder leggen we beide methodes wat duidelijker uit.

Peer-to-peer lenen

Een steeds populairder wordende methode van zakelijk geld lenen is het peer-to-peer lenen. Als ondernemer kun je dit eenvoudig doen via een peer-to-peer platform die ondernemers en investeerders bij elkaar brengt. Je kunt dit als het war zien als een soort marktplaats voor zowel particuliere- als zakelijke leningen. In dit geval gaan we het echter hebben over zakelijke leningen via een peer-to-peer platform.

Als bedrijf-zijnde kun je in sommige gevallen geen zakelijke lening afsluiten. Dit kan komen doordat er niet genoeg omzet wordt gedraaid of omdat de cashflow niet in orde is. In dat geval kan peer-to-peer lenen een ideale oplossing zijn.

Bij peer-to-peer lenen meldt je jezelf als ondernemer aan op een platform en geeft aan waarvoor je het geld nodig hebt. Vervolgens kunnen particuliere- en zakelijke investeerders individueel beslissen of ze willen investeren in jouw lening. Hiervoor betaal je dan als onderneming rente aan de investeerder die er dus ook beter van wordt. De hoogte van de rentes, looptijd en andere voorwaarden kunnen echter wel verschillen per platform. Houd hier dus te alle tijden rekening mee.

Factoring

Naast peer-to-peer lenen is het ook een mogelijkheid om te kiezen voor factoring. Factoring is ook een opkomende manier van zakelijk financieren door middel van het voorschieten van facturen. Bepaalde factoringmaatschappijen schieten dan een openstaande factuur waarna zij deze weer opeisen bij de debiteur van jouw bedrijf. Hierover betaal je een klein rentepercentage over het totaal bedrag van de openstaande factuur.

In sommige gevallen kopen factoringmaatschappijen de facturen zelfs over. Hierdoor nemen zij ook het debiteuren risico op zich, waardoor je meestal wel meer rente betaald. Echter is dit wel vaak minder dan bij een zakelijke lening. Factoring is dus een mooie vorm van zakelijk financieren, zodat jij als ondernemer verder kunt groeien en niet meer lang op je geld hoeft te wachten. De openstaande worden namelijk meestal binnen 1 werkdag verwerkt.

Zakelijke lening zonder BKR toetsing afsluiten

Of je nu op zoek bent naar een zakelijke lening ZZP zonder BKR toetsing of een zakelijke lening voor een BV zonder BKR toetsing, het is tegenwoordig allemaal mogelijk. Bovendien helpen wij jou graag bij het vinden van een geschikte kredietverstrekker. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de vergelijker op deze pagina om een kredietverstrekker te vinden die zakelijke leningen aanbiedt zonder BKR toetsing. Op deze manier kun je verschillende aanbieders met elkaar vergelijken en vindt jij degene die het beste bij je past. Als ondernemer heb je namelijk veel mogelijkheden om extra krediet aan te trekken en een zakelijke lening zonder BKR toetsing is hier een mooi voorbeeld van!

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 15, 2022 @ 04:20

Wellicht vind je dit ook interessant