Vondellaan Vastgoed, de naam zegt het eigenlijk al een beetje, is een vastgoedfonds waarin jij als particulier kunt investeren. Heb jij altijd al in vastgoed willen investeren, maar heb je niet genoeg geld om een eigen pand te kopen? Dan is investeren via een vastgoedfonds een interessante keuze. Zo Kun je bij Vondellaan al investeren in vastgoed vanaf € 1.000,-. In ruil daarvoor ontvang je een deel van de huuropbrengst van de woningen waarin je hebt geïnvesteerd. Daarnaast krijg je als belegger twee verschillende opties voorgeschoteld om te beleggen. Hierbij is één optie geschikt voor de beginnende belegger en de andere voor de grote investeerders onder ons. In deze Vondellaan Vastgoed review vertellen we jou meer over de mogelijkheden, voordelen en nadelen van dit vastgoedfonds.

Waarom investeren bij Vondellaan Vastgoed?

Vondellaan Vastgoed richt zich al sinds 2004 op de woningmarkt in Nederland. Zo zijn zij specialist op het gebied van verhuurd vastgoed en beleggingsobjecten door heel Nederland. Als belegger kun je hierin investeren om zo vervolgens een leuk rendement te behalen. Je start bij Vondellaan namelijk al met een instaprendement van 4% dat kan oplopen tot ruim 8%.

Daarnaast maakt het niet uit of je een vermogen hebt van enkele miljoenen of een paar duizend euro op je spaarrekening hebt staan. Bij Vondellaan kun je namelijk al starten vanaf € 1.000,-. Hierdoor wordt beleggen in vastgoed voor iedereen toegankelijk en kunnen steeds meer mensen instappen. Op dit moment heeft Vondellaan maar liefst 26 woningen in de portefeuille die in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid zal worden uitgebreid.

Vondellaan richt ze voornamelijk op de aankoop en verhuur van woningen in het starterssegment. Aangezien er op dit moment een tekort is aan starterswoningen ben je bijna verzekerd van huurders in de panden waarin je investeert. Daarbij is het goed om te weten dat al het vastgoed onder het beheer van Vondellaan in gezonde demografische regio’s liggen en erg gewild zijn. Wel moet er gezegd worden dan een investering nooit garantie biedt voor rendement, maar in dit geval komt het toch wel dicht in de buurt.

Wat zijn de mogelijkheden bij Vondellaan Vastgoed?

Ga je investeren in vastgoed via het Vondellaan Vastgoedfonds? Dan krijg je als belegger twee keuzes voorgeschoteld. Hierbij zit er een groot verschil in minimum inlegbedrag, looptijd en kosten van de investeringen. Een ding wat zeker is, is dat je investeert in vastgoed. Maar op welke manier kun je precies investeren? Wat zijn de rendementen? En welke wijze past het beste bij mij? We vertellen jou er hieronder meer over.

Directe belegging in woningen

Bij Vondellaan Vastgoed kun je kiezen voor een directe belegging in verhuurde woningen. Het voordeel hiervan is dat je dan het eerste recht op hypotheek krijgt. Dit houdt in dat als de geldlener niet meer aan zijn betalingsverplichtingen en erover wordt gegaan tot executie van de woning jij als eerste je geld ontvangt uit de opbrengst. Bij deze vorm van investeren heb je dus een Nederlandse woning als onderpand. Wel is de minimale investering bij deze mogelijkheid € 100.000,-.

Kies je voor een direct belegging in vastgoed? Dan kun je kiezen uit een minimale looptijd van 3 of 5 jaar. Afhankelijk van de minimale looptijd wordt ook het rendement per jaar bepaald. Met een minimale looptijd van 3 jaar kun je rekenen op een vast rendement van 6,5% per jaar en bij een looptijd van 5 jaar op een rendement van ruim 7,5% per jaar. Het rendement over jouw investering wordt per kwartaal uitgekeerd.

Daarnaast is het goed om te weten dat je na de vooraf bepaalde, minimale looptijd per 2 kalenderkwartalen kunt opzeggen. Hier zijn dan ook geen extra uitstapkosten aan verbonden. Verder geldt er wel een maximale looptijd van 20 jaar.

Indirecte belegging in woningen

Je kunt er ook voor kiezen om te investeren in de ‘Woningverhuur Obligaties’ van Vondellaan Vastgoed. Met de opbrengst van deze effecten koopt Vondellaan nieuwe woningen en maakt ze vervolgens huurklaar. Daarnaast wordt het beheer van woningen compleet uitgevoerd door Vondellaan, waardoor je hier zelf geen omkijken meer naar hebt.

Een groot voordeel van de indirecte beleggingsmogelijkheid is dat je al vanaf € 1.000,- kunt instappen. Er geldt dan een minimale looptijd van één jaar en is na het eerste jaar per kwartaal opzegbaar. Hier worden dan ook geen extra kosten voor in rekening gebracht.

Het rendement is natuurlijk een belangrijk gedeelte bij investeren. Vandaar dat Vondellaan trouwe investeerders beloond. Het eerste jaar ontvang je namelijk een instaprendement van 4%. Daarna zul je ieder jaar 1% extra rendement ontvangen met een maximum van 8% per jaar. Wellicht is het ook goed om te weten dat er een maximale looptijd van 20 jaar geldt.

Voor wie is investeren bij Vondellaan Vastgoed geschikt?

In principe is investeren bij Vondellaan Vastgoed geschikt voor eenieder die zich bezig houdt met vastgoed. Hierbij maakt het niet uit of je miljoenen aan vermogen hebt of een mooi potje spaargeld hebt. Investeren in vastgoed is namelijk al mogelijk vanaf € 1.000,-. Echter is heb je wel twee beleggingsmogelijkheden en is de een meer geschikt voor de meesten dan de ander.

Een directe belegging is bijvoorbeeld meer geschikt voor personen die al langer meelopen in de vastgoed wereld en al een behoorlijk vermogen hebben opgebouwd. Zo geldt er een minimale investering van € 100.000,- waarbij je een rendement tussen de 6,5 en 7,5% kunt verwachten. Ideaal dus voor personen die hun vermogen nog verder willen laten groeien onder voordelige voorwaardes.

Daarnaast zijn er nog de Woningverhuur Obligaties die meer zijn geschikt voor de beginnende belegger die graag wilt investeren in de ontwikkelingen op de Nederlandse woningmarkt. Hierbij is het wel van belang dat je enige kennis hebt op het gebied van vastgoed, aangezien je niet zomaar kunt gaan beleggen zonder enige kennis. Wel is het een voordeel dat de aankoop, verhuur en beheer bij deze vorm wordt geregeld door Vondellaan.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de Woningverhuur Obligaties?

De Woningverhuur Obligaties van Vondellaan Vastgoed zijn een mooi initiatief voor de beleggers met een leuk spaarpotje. Je investeert namelijk in obligaties wat in principe verhandelbare schuldbewijzen zijn. Hiervoor gelden echter wel een aantal belangrijke kenmerken, namelijk:

  • Het minimale investeringsbedrag bij eerste deelname bedraagt € 1.000,-
  • De nominale waarde van één obligatie bedraagt € 1,-
  • Er geldt een minimale looptijd van 1 jaar, waarna je per kwartaal kosteloos kunt uitstappen
  • Je start met een instaprendement van 4% dat per jaar wordt verhoogd met 1%, tot een maximum van 8%
  • Er geldt een maximale looptijd van 20 jaar

Is Vondellaan Vastgoed betrouwbaar?

Het is natuurlijk fijn om te weten of Vondellaan Vastgoed betrouwbaar is en onder toezicht staat van een controlerende autoriteit. We kunnen jou in dat geval geruststellen, aangezien Vondellaan onder toezicht staat van het AFM (Autoriteit Financiële Markten). Alvorens Vondellaan haar klanten nieuwe beleggingsmogelijkheden aanbiedt zullen alle documenten (rondom deze aanbieding) worden gecontroleerd. Hierbij controleert het AFM of alle informatie voor de consument duidelijk en transparant wordt verstrekt.

Daarnaast valt Vondellaan ook onder de wet- en regelgeving van de gemeenten waarin de woningen zijn gevestigd. Het betreft hier voornamelijk de veiligheidsvoorschriften, integriteitsbeoordeling en de naleving van plaatselijke verordeningen. Bij Vondellaan hoef jij jezelf dus geen zorgen te maken over de betrouwbaarheid, aangezien ze op dit gebied goed worden gecontroleerd.

Conclusie: Investeren bij Vondellaan Vastgoed

Investeren bij Vondellaan Vastgoed kan voor veel personen een verstandig optie zijn, aangezien het vastgoedfonds goed wordt gecontroleerd door externe autoriteiten. Daarnaast zijn de beleggingsmogelijkheden toegankelijk voor iedereen die zich interesseert in het investeren van huurwoningen. Zo kun je al instappen vanaf € 1.000,- en ontvang je in ruil daarvoor een deel van de netto huuropbrengsten.

Bij Vondellaan investeer je voornamelijk in de aankoop, verhuur, verkoop en beheer van huurwoningen in het starterssegment. Een groot voordeel is dat je zelf dus enkel en alleen hoeft te investeren. vervolgens kun je een mooi rendement tussen de 4 en 8% verwachten, afhankelijk van de keuze in beleggingsmogelijkheid. Wil je dus gaan investeren in vastgoed? Dan ben je bij Vondellaan Vastgoed aan het juiste adres.