Tesla aandelen kopen in 2022, is het een slimme keuze? Lees onze handige gids door!

Aandelen van Tesla kopen; wellicht heeft deze gedachte door je hoofd gespookt. En dat is niet vreemd, want dit bedrijf maakt flinke sprongen, ook op de beurs. Tesla is een bedrijf waar iedereen wel van gehoord heeft. Is het slim om in 2022 te investeren in deze aandelen of kun je dit beter op een ander moment doen?

Aandelen Tesla kopen in 2022

Tesla aandelen kopen of niet? Het is een vraag die veel voorbij komt. Hoewel de beurs niet altijd de voorspelde weg gaat en je altijd te maken kunt krijgen met risico’s is het zeker belangrijk om meer informatie te verkrijgen over Tesla.

Bij Spaarbuidel vind je meer informatie over het bedrijf, maar ook de cijfers van Tesla en wat experts je aanraden. Aandelen van Tesla kopen? Hier vind je meer informatie.

Over Tesla

Tesla is een Amerikaans bedrijf dat elektrische auto’s maakt met een luxueuze uitstraling. Het bedrijf werd in 2003 opgericht en heeft flink wat omzet laten zien sinds 2010. Toch zijn de resultaten nog negatief en dat heeft mede te maken met de kosten voor onderzoek en ontwikkeling.

Tesla geeft ieder jaar nieuwe aandelen uit om zo aan geld te komen. Het aandeel Tesla is veel in het nieuws en dat heeft dan ook veel invloed op de koers. De Tesla aandelen worden veel gekocht door beleggers, ook al ligt de prijs hoog.

Tesla aandelen: de cijfers

Tesla aandelen: hoe slim is het om deze vandaag de dag te kopen? Feit is dat het bedrijf tot op heden nog geen winst heeft gemaakt en de vraag is wanneer dit wel het geval is. Voordat je besluit te gaan beleggen in de aandelen van dit bedrijf is het belangrijk om naar de cijfers te kijken. Met deze informatie en berichten in het nieuws kun je wellicht een voorspelling maken van de toekomst van Tesla aandelen. De cijfers:

  • 2019: verlies 650 miljoen dollar
  • Omzet: 22,6 miljard dollar
  • Marktwaarde: 45 miljard dollar
  • Koersdoel: $300,27 dollar per aandeel

De toekomstvisie van Tesla

Vanaf de oprichting van Tesla heeft het bedrijf geprofiteerd van de opkomst van elektrisch rijden. Dit zou dus kunnen betekenen dat er een rijke toekomst gloort voor het bedrijf, maar er komt ook steeds meer concurrentie. Ook worden er subsidies afgebouwd en dus moet Tesla kunnen bewijzen dat het efficiënt kan produceren en daarnaast ook een goede service kan leveren.

Het is onzeker of dit gaat lukken en hiermee is ook het aandeel Tesla onzeker. De marktwaarde is nog steeds hoog maar de recente koersdalingen laten zien dat beleggers minder vertrouwen hebben in Tesla.

Ook CEO Elon Musk voorziet een marktwaarde van 500 miljard dollar. Daarnaast probeert deze CEO op alle mogelijke manieren Tesla in het nieuws te krijgen zodat de koers stijgt. Dit resulteerde op sommige momenten wel degelijk in succes.

Koers Tesla aandelen

Ben jij op zoek naar de koers voor Tesla aandelen? Geen zorgen wij hebben namelijk een realtime koerstracker voor deze aandelen via Tradingview. Liggen er kansen op de markt vandaag? Of is het slimmer om short te gaan? Met deze tool kun je een goede basisanalyse maken van de koers. Wil je direct toeslaan en aandelen Tesla op de beurs aankopen bij een betrouwbare partij? Klik dan op deze link

Tesla aandelen kopen of niet?

Tesla aandelen kopen is niet zonder risico’s. Zo is er meer kans op verliezen bij Tesla en dus loopt je kans om verlies te lijden als je een aandeel koopt. Tesla heeft wel weer investering nodig voor toekomstige groei.

Wanneer deze voorspelde groei uitkomt zal het juist weer enorm aantrekkelijk zijn om Tesla aandelen te hebben. Het is dus belangrijk om de juiste keuze te maken.

Er zijn nog wel veel hoge verwachtingen van beleggers als het gaat om de aandelen van Tesla en dat betekent dat er wellicht nog veel potentieel in zit. Tesla was onlangs nog in het nieuws.

Aandelen Tesla kopen: zo begin je met beleggen

Wil je in Tesla aandelen beleggen? Daar kun je op ieder moment mee beginnen. Wanneer je een geschikt instapmoment hebt gekozen kun je je aanmelden bij een broker naar keuze. Het enige wat je moet doen is een account aanmaken en daarna kun je aan de slag.

Je kunt de aandelen van Tesla kopen en daarna houden of verkopen op het juiste moment. Beginnende beleggers kunnen ook eerst een demo volgen; maar je kunt ook direct beginnen met beleggen in Tesla aandelen.

Vergelijk de aanbieders

Tesla aandelen worden door diverse brokers aangeboden. Wanneer kies je de juiste? Transactiekosten kunnen onderling erg verschillen en je doet jezelf tekort door voor de eerste en beste aanbieder te kiezen.

Bij Spaarbuidel kun je de aanbieders vergelijken en zo een goede keuze maken. Op deze manier betaal je niet onnodig veel kosten en focus je op Tesla aandelen.

Bekijk aanbieders van Tesla aandelen

Let op: Risicowaarschuwing: beleggen gaat gepaard met risico’s, CFD’s zijn complexe instrumenten en hebben een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van de hefboomwerking. 78,04% van de rekeningen van retailbeleggers verliest geld bij het verhandelen van CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Waardering

★★★★★ 

9.1 / 10

Service Kosten

0 % commissie

Kosten uitbetalen

€ 0

Check het enorme aanbod, miljoenen anderen gingen je voor!

Wereldwijde beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Gebruiksvriendelijk en veilig platform

Waardering

★★★★★ 

9.0 / 10

Service Kosten

0 % commissie

Kosten uitbetalen-

€ 0

Gratis XM demo account tot €100.000 en uitgebreid aanbod

Wereldwijde beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Licenties in Cyprus, Australië, Belize & geregistreerd bij de AFM

Waardering

★★★★★ 

8.4 / 10

Service kosten

0,20 % commissie

Order per € 1.000,-

€ 9,-

✓ Ontvang € 200 transactietegoed

Eerste 3 maanden geen service fee

Een prijs winnend en gebruiksvriendelijk platform

Waardering

★★★★★ 

8.1 / 10

Service Kosten

0,20 % comissie

Order per € 1.000,-

€ 2,50,-

Nu met € 100,- bonus

Geen minimale inleg vereist

Laten beleggen door experts

Bekijk hier video’s over aandelen Tesla