[rank_math_breadcrumb]

Supersnel investeren in Porsche aandelen?

door | jun 28, 2022 | Aandelen, Beleggen, Investeren | 0 Reacties

Ben je van plan om Porsche aandelen te kopen? Maar weet je niet goed of dat een goede keuze is? We hebben hier speciaal voor jou een artikel geschreven waarin we dieper duiken in de geschiedenis van het bedrijf, het kopen en verkopen van Porsche aandelen, dividend, de koers van Porsche en nog veel meer. […]

Ben je van plan om Porsche aandelen te kopen? Maar weet je niet goed of dat een goede keuze is? We hebben hier speciaal voor jou een artikel geschreven waarin we dieper duiken in de geschiedenis van het bedrijf, het kopen en verkopen van Porsche aandelen, dividend, de koers van Porsche en nog veel meer. Zo hopen wij jou voldoende te informeren en ervoor te zorgen dat je een beter beeld krijgt van Porsche.

Over Porsche

Porsche is wereldwijd een van de meest bekende automerken. Deze bekende Duitse sportautofabrikant is in 1931 opgericht door Ferdinand Porsche. In 2019 produceerde Porsche ongeveer 280.000 sportauto’s. Misschien lijkt dit veel, maar voor zo’n groot en bekend automerk is dit een zeer beperkte afzet. Porsche doet dit bewust, want door de productie beperkt te houden, blijft de auto exclusief. In 2019 had het bedrijf een omzet van maar liefst € 28,51 miljard met wereldwijd bijna 35.000 medewerkers in dienst.

Geschiedenis

Porsche is een Duitse fabrikant van sportwagens en is in 1931 opgericht door Ferdinand Porsche. Interessant om te weten is dat hij ook de ontwerper was van de eerste Volkswagen. In 1931 richtte Ferdinand Porsche eerst een techniekbureau op. Het was een klein bedrijfje dat andere ondernemingen advies gaf op het gebied van motorontwikkelingen en vervaardigde deze ook zelf. Op vraag van AutoUnie ontwikkelde de onderneming in 1933 een 16-cilinder racewagen. De bouw van deze wagen met midden motor werd bijzonder positief ontvangen. Ferdinand Porsche kreeg vervolgens een opdracht van het toenmalige Zündapp. Ook kreeg hij de opdracht om voor NSU een betaalbare en kleine auto voor het volk te ontwerpen, een ‘Volkswagen’. Er werden diverse prototypes gebouwd, maar het was Adolf Hitler die in 1934 de opdracht gaf de ‘wagen voor het volk’ ook voor de massa te produceren.

Hiervoor werd er speciaal een fabriek gebouwd in Wolfsburg. In 1940 werd de eerste Volkswagen Type 1 geproduceerd, ook bekend als de ‘Kever’. Vanaf dat moment is het merk tot op de dag van vandaag verbonden aan Volkswagen. Daarnaast werkte het bedrijf ook samen met Lada, Daewoo, Subaru en SEAT. De Tweede Wereldoorlog brak aan en de Duitse autobouwer was genoodzaakt voertuigen voor militaire doeleinden te ontwikkelen. Na de oorlog probeerde het Porsche Gesellschaft zich opnieuw te vestigen in de automobielsector, maar dat verliep in het begin zeer stroef. Vandaag de dag is het bedrijf één van de grootste fabrikanten op het gebied van sportwagens.

Koers van Porsche aandelen

De koers van Porsche is in de periode tussen 2016 en 2021 redelijk stabiel gebleven. Maar de prijs van aandelen van Porsche kende wel een dieptepunt op 20 maart 2020. Op dat moment was de prijs van één Porsche aandeel € 33,70. Porsche heeft ondertussen al veel wagens op de markt gebracht. Het bedrijf is ook niet van plan om hiermee te stoppen, integendeel zelfs. Porsche is namelijk van plan om er nog veel meer op de markt te brengen! Dit kan zorgen voor een stijging van de omzet, winst en daarmee dus ook de koers van Porsche. Dit zorgt ervoor dat het zeer interessant is om dieper te duiken in de Porsche aandelen.

Waarom Porsche aandelen kopen?

Met name omdat de Porsche koers redelijk stabiel was tussen 2016 en 2020, maar een flinke duik maakte tijdens de coronacrisis, is het wellicht een goed moment om je eerste Porsche aandelen te kopen. Porsche in op dit moment bezig met een groot aantal nieuwe ontwikkelingen, die kunnen leiden tot een hogere koers. Het kan interessant zijn om hier nu al op te anticiperen door alvast Porsche aandelen te kopen.

Het kopen van Porsche aandelen kan tegenwoordig via verschillende online brokers. Een Porsche aandeel kopen zou een interessante belegging kunnen zijn aangezien het bedrijf in de toekomst meer auto’s op de markt wil brengen. Indien je geïnteresseerd bent in aandelen kopen is het belangrijk dat je naast het vergelijken van aandelen van bedrijven ook de online brokers vergelijkt. Voor het vergelijken van verschillende brokers kun je gebruik maken van de broker vergelijker op deze pagina. Op deze manier kies je de gepaste broker die jouw wensen kan vervullen.

Porsche aandelen verkopen

Als je ervoor kiest om je Porsche aandelen te verkopen, dan doe je dit via een online broker. Er zijn een hoop betrouwbare en goede online brokers, maar het is niet altijd even makkelijk om de juiste te vinden. Daarnaast heeft elke broker weer zijn eigen voor- en nadelen. Wil je weten welke broker het beste bij je past? Maak dan nu gebruik van de vergelijker op deze pagina. Zo ontdek je binnen een mum van tijd welke broker het beste bij je past.

Dividend

Meer en meer mensen vinden dividend steeds belangrijker. Dit is natuurlijk wel te begrijpen aangezien je zo zeker bent van een verdienste op het kopen van een aandeel. Ook Porsche wil dat zijn aandeelhouders worden beloond door behaalde winsten te delen. Daarom keert het bedrijf jaarlijks een dividend uit. Beleggers in het aandeel van Porsche konden in 2019 rekenen op een dividenduitkering €2,21 en in 2021 op een dividenduitkering van €3,11.

Handige feiten over Porsche

Hieronder hebben we een aantal interessante en handige feiten over Porsche voor je opgesomd, waardoor je een beter beeld krijgt van de huidige situatie van het bedrijf.

  • Porsche heeft meer dan 35.000 werknemers in dienst;
  • Porsche is altijd zeer succesvol geweest in de verschillende takken van de autosport. In totaal heeft het meer 28.000 overwinningen behaald. Zo won Porsche de 24 uur van Le Mans maar liefst 18 keer;
  • Porsche begon eind jaren een eigen fietsenlijn met zowel racefietsen, toerfietsen en mountainbikes. Deze fietsen kwamen grotendeels overeen met de oudere modellen van de Duitse fabrikant Votec;
  • In 1980 ontwierp Ferdinand Alexander Porsche een motorfiets op basis van de Yamaha SR 500. Deze “motor van 1990” stond vooral bekend om zijn bedieningsgemak. De versnellingsbak en koppeling werkten automatisch. Porsche noemde het prototype ‘AMK’;

Concurrenten

Porsche is zeker niet de enige fabrikant van sportwagens; denk maar aan Ferrari, Lamborghini, McLaren en nog vele andere merken. Het is goed om tijdens je fundamentele analyse ook te kijken hoe deze merken het doen. Doet de concurrentie het namelijk beter? Dan is het wellicht verstandig om ook aandelen te kopen van een concurrerend bedrijf.

Conclusie

We kunnen een duidelijke conclusie vormen over Porsche aandelen; de Porsche koers is vrij stabiel en de Porsche aandelen hebben een hoog dividend. Aangezien ze plannen hebben om meer nieuwe modellen op de markt te brengen, ziet de toekomst voor het bedrijf er ook goed uit.

Als je besloten hebt te gaan beleggen in Porsche aandelen, dan wil je dit natuurlijk wel doen bij een betrouwbare en transparante broker. Aan het beleggen in aandelen zijn namelijk verschillende kosten verbonden. Denk hierbij aan de transactiekosten voor het kopen en verkopen van de aandelen en bij sommige brokers moet je ook bewaarkosten betalen. Per broker zijn de kosten dus verschillend. Daarom is het zeer belangrijk om de brokers altijd eerst één per één te bekijken. Dat doe je gemakkelijk met onze vergelijker op deze pagina. Zo ben je er in ieder geval zeker van dat je voor een betrouwbare en transparante broker kiest waarbij je zorgeloos kan handelen met aandelen.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 16:02