Studenten creditcard wordt steeds populairder | Bekijk de mogelijkheden en profiteer direct!

sep 6, 2019 | 0 Reacties

Met en creditcard kun je bijvoorbeeld online shoppen of  vrijwel overal wereldwijd betalen. Er zijn natuurlijk studenten die graag willen beschikken over een creditcard.  Dat is mogelijk, want er zijn speciale creditcards voor studenten. Een studenten creditcard is niet hetzelfde als een gewone creditcard. Voor studenten is het goed te weten dat de kosten van een creditcard voor studenten lager zijn.

Studenten moeten er echter wel rekening mee houden dat de bestedingslimiet van een creditcard studenten ook lager is, namelijk circa € 1000. Ben je student en wil je een creditcard aanvragen? Hoogstwaarschijnlijk kom ook jij in aanmerking voor een studenten creditcard.

Je wilt een studenten creditcard aanvragen

Een studenten creditcard moet worden aangevraagd. Wellicht heb je al een rekening bij een bank. Dan kun je daar een creditcard voor studenten aanvragen. Dat doe je via internetbankieren. Wellicht vraag je liever een losse creditcard aan.

Dit zijn creditcards die je kunt gebruiken bij je eigen bankrekening. Je moet dan contact opnemen met een of meerdere uitgevers van creditcards. Deze creditcards kun je vaak online aanvragen. Even googelen en ook jij kunt een creditcard studenten aanvragen.

Lees ook: de beste creditcard in 2022

De aanvraag van een creditcard verloopt niet altijd probleemloos

Helaas komt je als student niet altijd in aanmerking voor een creditcard. Heb je een bankrekening bij ABN AMRO, de Rabobank, ING Bank of SNS? Dit zijn de Nederlandse banken die studenten voor circa  € 14 per jaar een studenten creditcard  aanbieden.

Aanvragen van een creditcard bij de ANWB kun je ook doen, mits je lid bent of lid wordt. Bij bekende uitgevers van creditcards, te weten Visa Mastercard en America Express, kun je online een creditcard aanvragen.

Banken en uitgevers van creditcards kunnen lastig doen over bijvoorbeeld je inkomen. Je kunt je ouders dan vragen om borg te staan. Je moet een van je ouders dan een formulier laten onderteken. Dit formulier is te vinden op het internet.

Het aanvragen van een prepaid creditcard als student

Wellicht wil je niets te maken hebben met inkomenseisen van banken of met een verplichte BKR toetsing door uitgevers van creditcards. Je wilt echter toch een studenten creditcard aanvragen. Dat is mogelijk, want er zijn ook prepaid creditcards. Druk op de link voor meer informatie over de creditcard zonder BKR registratie.

Een prepaid creditcard is ook een alternatief als je geen studenten creditcard kunt krijgen, of als je de creditcard maar tijdelijk nodig hebt. Je kunt een prepaid creditcard doorgaans online aanvragen op de websites van de aanbieders van deze creditcards.

Eigenlijk is het geen echte creditcard, want je moet immers zelf geld storten op de creditcard. Staat er saldo op? Dan is het wel een echte creditcard, want je kunt er in winkels en bij webshops gewoon mee betalen.

De kosten van een prepaid creditcard kunnen hoog zijn voor studenten

Het is natuurlijk prettig dat je door uitgevers van prepaid creditcards niet gevraagd wordt naar je inkomen of financiële situatie. Pas wel op! Voor het opwaarderen, dus voor het bijstorten van geld op deze card, wordt door de uitgevers van  prepaid creditcards een bedrag in rekening gebracht.

Bovendien kunnen deze uitgevers je ook geld vragen voor het aanschaffen, aanhouden, of opzeggen van de creditcard. Gebruik je de prepaid card langere tijd niet? Er zijn uitgevers van deze creditcards die je dan een boete laten betalen.

Wat je nooit moet doen als je een studenten creditcard hebt

  • Niet op tijd betalen. Heb je gebruik gemaakt van je creditcard. Doorgaans krijg je ruim de tijd om je uitgaven terug te betalen. Betaal in ieder geval op tijd. Je moet er dus voor zorgen dat je genoeg geld hebt om terug te betalen. Zo voorkom je dat je een hoge rente moet betalen.
  • Neem geen contact geld op. Contant geld opnemen is erg duur. De transactiekosten zijn € 4,50 per keer. Die transactiekosten betaal je ook als je een klein bedrag uit de muur haalt. Geld overmaken met de creditcard is ook niet aangeraden als student.

Studenten creditcard moet goedkoop zijn

Als student met een beperkt budget ga je natuurlijk op zoek naar een goedkope studenten creditcard. Er zijn verschillende websites waar je de creditcards voor studenten met elkaar kunt vergelijken. Let bij die vergelijking overigens niet alleen op de prijs.

De iets duurdere creditcards beiden vaak voordelen, zoals een aankoopverzekering voor bijna al je aankopen. Bovendien zijn er creditcards voor studenten die het eerste jaar gratis zijn. Probeer creditcard vergelijken nu direct uit!

Direct een studenten creditcard aanvragen

Bekijk hier handige video’s over de creditcard voor studenten