Direct alle spaarrekeningen met elkaar vergelijken en de beste rente vinden?

spaarrente

Onafhankelijk spaarrekeningen vergelijken

Gemakkelijk en snel alle spaarrekeningen in Nederland op een onafhankelijke manier vergelijken? Dan ben je bij Spaarbuidel aan het juiste adres.

We helpen jou om zelf de beste keuze te maken door je een transparant overzicht te geven van alle financiële producten die beschikbaar zijn op de Nederlandse markt.

Je krijgt een een 100% onafhankelijk vergelijking te zien van alle leningen, creditcards , hypotheken, investeringen en spaarproducten.

Alle aanbieders worden op een aantal criteria beoordeeld in de vergelijker. Het fijne is dat je alles direct online kan regelen, na het vergelijken beslis jij natuurlijk bij welke aanbieder je een dienst gaat afnemen.

Bij het vergelijken van deze producten baseren we de vergelijking op jou aangegeven wensen, we sorteren resultaten standaard op rente zodat het product met het scherpste aanbod bovenaan staat. Zo heb je direct de beste aanbiedingen in het oog als je begint met vergelijken.

Spaarrekeningen vergelijken

Spaarrekening openen, lees alles door

Er zijn dagelijks mensen die graag willen beginnen met serieus sparen met een spaarrekening. Het kan zijn dat je maandelijks geld over hebt en dat je dit graag opzij zet. Ook kan het zijn dat je een bedrag ontvangt uit een erfenis, of misschien is het wel veel simpeler van aard en wil je gewoon sparen voor een grote aankoop.

Wat de reden ook is, een spaarrekening openen is altijd handig en bovendien verstandig.Er zijn een aantal vragen die je jezelf moet stellen voordat je een spaarrekening gaat afsluiten. Om je te helpen hebben we een stappenplan gemaakt voor mensen die een spaarrekening overwegen

  • Wat is het doel van je spaarrekening? Wil je geld sparen voor de toekomst of wil het tussentijds kunnen opnemen?
  • Hoe lang geldt het rentepercentage precies? Is de rente variabel of vast?  Waar voel ik me prettig bij?
  • Hoeveel kost het om spaargeld op te nemen?
  • Spaar ik een vast bedrag per maand of bepaal ik zelf hoeveel ik spaar?
  • Zijn er aanvullende voorwaarden actief?

Spaarrekeningen vergelijken

Rentetarieven van spaarrekening veranderen constant. Het is daarom verstandig om alle spaarrekeningen te vergelijken. Je kunt alle actuele rentes gemakkelijk langs elkaar houden om de allerbeste aanbieder uit te kiezen. Inmiddels heeft ruim 32% van de Nederlandse huishoudens een spaarrekening, deze gezinnen sparen iedere maand een vast bedrag. Maar hoe zit het eigenlijk met die rente en wat is dat rentepercentage op een spaarrekening nu precies?

Nou dat is simpel, je ontvangt over het geld dat op je spaarrekening staat rente. Het percentage van deze rente verschilt per bank en per soort spaarrekening. Als je je spaargeld langer vastzet krijg je vaak een hoger rentepercentage.

Rentes verschillen per spaarrekening 

Daarbij zit er nog een verschil in de rente, je hebt namelijk een vaste en variabele rente bij spaarrekeningen. Bij een variabele rente kan de rente elk moment wissel en bij een vaste rente staat het percentage voor een bepaalde tijd vast. Ook kan de spaarrente aangepast worden binnen een bepaalde periode.

Het kan zijn dat je bij kwartaalspaarrekeningen een hoger rentepercentage ontvangt in vergelijking met het geld dat aan het begin van het kwartaal op de spaarrekening staat. Voorwaarde is dan wel dat het geld het hele kwartaal op de spaarrekening staat.

Het spaartegoed kan ook meespelen.

Het spaartegoed kan ook nog meespelen, bij sommige spaarrekening ontvang je een hogere rente als het spaarsaldo boven een bepaald bedrag komt. Als je veel vermogen hebt kan het dan erg interessant zijn om een spaarrekening te openen. De hogere rente geldt dan vaak over het gehele saldo. 

Flexibel sparen of vast bedrag

Je kunt bij de meeste spaarrekeningen bepalen hoe vaak je spaart en hoeveel je overmaakt. Als je krap bij kas zit kun je dan minder sparen of zelfs helemaal niets apart zetten.

Er zijn echter ook spaarrekeningen waar een minimuminleg vereist is. Het kan dan zijn dat je een vast bedrag per maand verplicht naar de spaarrekening moet overmaken.

Daarbij kan het ook zijn dat tussendoor bijstorten niet mogelijk is, elke vorm van een spaarrekening heeft  zo zijn voor & nadelen.

Welke spaarrekening moet ik kiezen?

Als je genoeg geld apart kunt zetten maar niet maandelijks kunt sparen dan raden we je aan om een spaarrekening te kiezen waar je automatisch een vast bedrag op stort.

Als je niet iedere maand hetzelfde bedrag opzij kunt zetten of er maanden zijn waarin je niet kan sparen raden we je aan om een flexibele spaarrekening te kiezen. Zo kies je zelf wanneer je spaart en hoeveel je apart zet.

Je kunt ook kiezen voor een zogenaamde deposito, hiermee zet je je geld voor een bepaalde periode vast. Echter is deze soort spaarrekening niet zo flexibel, je kunt namelijk bij veel aanbieders niet boetevrij geld opnemen en storten.

Veelgestelde vragen over spaarrekeningen

Als je een BKR registratie hebt wil je deze vaak graag inzien, dit is natuurlijk mogelijk. Allereerst moet je jezelf identificeren bij de aanvraag. Zo is het niet mogelijk om voor andere mensen hun BKR registratie op te vragen. Gelukkig is het sinds mei 2018 mogelijk om eenmaal per jaar jouw registratie op te vragen en dit geheel gratis. Je kunt ervoor kiezen om dit bij de Stichting BKR te doen of bij jouw persoonlijke bank. Ook vanuit het buitenland is het mogelijk om jouw BKR registratie op te vragen.

Opvragen BKR registratie bij de bank

Zoals net gezegd is het mogelijk om jouw BKR registratie op te vragen bij jouw bank. Het is de bedoeling dat je dan vraagt naar het aanvraagformulier voor BKR registratie. Vervolgens vul je deze in, identificeer je jezelf en betaal je direct de administratiekosten bij de bank. Daarna wordt dit formulier door de bank naar Stichting BKR gestuurd. Als dit is afgerond krijg je doorgaans na 7 dagen informatie thuis over jouw BKR registratie.

Zelf BKR opvragen bij Stichting BKR

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf actie te ondernemen en de informatie op te halen bij het hoofdbureau van Stichting BKR. Het is de bedoeling dat je hiervoor 5 dagen van tevoren een afspraak hebt gemaakt met het kantoor. Je kunt het kantoor bereiken op het telefoonnummer 088-1502 500 en is geopend op werkdagen van 08:30 tot 17:00. Identificatie hoeft dan pas te gebeuren ter plekke, ook de betaling van administratiekosten moet hier betaald worden.

BKR registratie aanvragen vanuit het buitenland

Je kunt natuurlijk een BKR registratie hebben terwijl je in het buitenland verblijft of tijdelijk woont. Dit is een manier die wat speciale handelingen vereist, daarom raden we je aan om met de klantenservice van het BKR te bellen om dit te regelen vanuit het buitenland. Dit kan met hetzelfde telefoonnummer als hierboven vermeld.

Navigatie

Spaarrente

Spaardeposito

 

Ben je op zoek naar de voordeligste en meest rendabele spaarrente dan is het slim om goed onderzoek uit te voeren. In principe is dit geen moeilijke klus en mogelijk bij bij ons. Spaarbuidel helpt je door verschillende aanbieders van financiële producten naast elkaar te zetten in een statische, onafhankelijke vergelijking.