Shell aandelen kopen in 2022, is het een slimme keuze? Lees onze handige gids door!

Shell aandelen kopen; een slimme investering of niet? Dit Nederlands-Britse bedrijf is een van de grootste private ondernemingen ter wereld waar momenteel belegd in kan worden. De aandelen van Shell zijn populair onder veel beleggers en wellicht is het ook voor jou aantrekkelijk om te doen!

Aandelen Shell kopen: kom alles te weten!

Wat is een goed instapmoment? Dat blijft altijd de vraag, maar daarnaast is het ook belangrijk om handige informatie te vergaren over beleggen en Shell in het algemeen.

Wat is de Shell aandelen koers momenteel? Een andere vraag die veel gesteld wordt is of je de Shell aandelen kopen of verkopen. Daarnaast is het ook wel zo prettig om te weten wat het dividend van Shell aandelen is. Al je informatie hierover vind je bij Spaarbuidel.

Over Shell

Aandelen van Shell kopen, het is wellicht voor veel beleggers een aantrekkelijke optie. Mede omdat Shell al jarenlang een winstgevend bedrijf is. Deze onderneming, opgericht in 1890, houdt zich bezig met aardolie, kerosine, gas, benzine en ook duurzame energie.

In 2004 kon er voor het eerst gehandeld worden in het aandeel Dutch Royal Shell. Hoewel normaal het predicaat ‘Koninklijk’ pas na het 100-jarig bestaan aan een bedrijf wordt toegekend, kreeg Shell dit al veel eerder. De beleggers van Shell waarderen het bedrijf vooral door het constante dividendbeleid.

Koninklijke Shell aandelen: de cijfers

Wat zijn de cijfers van Shell en hoe doet dit bedrijf het op de beurs? Voordat je gaat beleggen is het handig om te weten hoe een bedrijf momenteel presteert, maar ook hoe een bedrijf in het verleden heeft gepresteerd.

Bij Shell ging het er een aantal jaar geleden minder goed aan toe, mede door de dalende olieprijs. Hier is een bedrijf als Shell enorm afhankelijk van en dus ook de beleggers. Wat zijn de cijfers van Shell?

  • Omzet: 322,6 miljard dollar
  • Netto winst: 18,3 miljard dollar
  • Kapitaaluitgaven: 21,3 miljard dollar
  • Vrije kasstroom: 11,4 miljard dollar

Shell aandelen dividend

Het dividend van Shell aandelen: het is al eerder aangegeven: veel beleggers zijn blij met dit aantrekkelijke beleid bij Shell. Momenteel zijn de olieprijzen ook weer hoger en dat betekent dat het weer goed gaat met Shell. Het dividend bij Shell is momenteel 5,3%.

Ter vergelijking: bij concurrent Exxon Mobil is dit 3,95%. Shell richt zich momenteel op het terugbrengen van de schuld en keert hierdoor veel uit aan aandeelhouders. Dit is voor beleggers aantrekkelijk omdat ze op korte termijn veel geld zien.

Koers Shell aandelen

Ben jij op zoek naar de koers voor Shell aandelen? Geen zorgen wij hebben namelijk een realtime koerstracker voor deze aandelen via Tradingview. Liggen er kansen op de markt vandaag? Of is het slimmer om short te gaan? Met deze tool kun je een goede basisanalyse maken van de koers. Wil je direct toeslaan en aandelen Shell op de beurs aankopen bij een betrouwbare partij? Klik dan op deze link

Wanneer Shell aandelen kopen?

Beleggen in aandelen van Shell lijkt momenteel een goede keuze vanwege de mindere periode die nu achter de rug is. Shell maakt weer winst dankzij de stijgende olieprijzen en dat betekent ook gunstiger tijden voor beleggers.

Momenteel richt Shell zich vooral op het terugtrekken van investeringen in grootschalige olievelden, om zich meer te kunnen richten op gas en het experimenteren met hernieuwbare energiebronnen. Dit kan een interessante markt zijn. Er zijn ook bedrijven in deze sector die zich blijven focussen op olie.

Laatst is de Shell koers gedaald door een halvering in de winst.

Shell aandelen kopen 2022

Je bepaalt zelf hoe je tegen deze kwestie aankijkt en of je het waard vindt om te investeren in Shell aandelen. Je kunt kijken naar de toekomst en waar Shell zich vooral op wil focussen; is dit ook garant voor winst? Wellicht is een bedrijf als het Amerikaanse Exxon Mobil een nog slimmere optie voor beleggen.

Na een crisis is het nu een goed moment om in te stappen in Shell aandelen, dit geven ook veel analisten aan. Natuurlijk dien je wel rekening te houden met eventuele risico’s die zich onverwacht kunnen aandienen.

Vergelijk de aanbieders

Meld je aan bij een broker en ga direct aan de slag. Kies voor een goede en betrouwbare aanbieder van Shell aandelen om er zo zeker van te zijn dat je altijd en overal bij deze aandelen van Shell kunt komen. Wil je zeker weten dat je een goede broker kiest? Vergelijk dan bij Spaarbuidel.

Bij Spaarbuidel vergelijk je de verschillende aanbieders en ontdek je de soms grote verschillen in bijvoorbeeld transactiekosten. Zo kun je op een goede manier beleggen in Shell aandelen en kun je winst gaan maken. Houd altijd rekening met risico’s: winst in het verleden is niet altijd garantie voor winst in de toekomst.

Bekijk aanbieders van Shell aandelen

Let op: Risicowaarschuwing: beleggen gaat gepaard met risico’s, CFD’s zijn complexe instrumenten en hebben een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van de hefboomwerking. 78,04% van de rekeningen van retailbeleggers verliest geld bij het verhandelen van CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Waardering

★★★★★ 

9.1 / 10

Service Kosten

0 % commissie

Kosten uitbetalen

€ 0

Check het enorme aanbod, miljoenen anderen gingen je voor!

Wereldwijde beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Gebruiksvriendelijk en veilig platform

Waardering

★★★★★ 

9.0 / 10

Service Kosten

0 % commissie

Kosten uitbetalen-

€ 0

Gratis XM demo account tot €100.000 en uitgebreid aanbod

Wereldwijde beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Licenties in Cyprus, Australië, Belize & geregistreerd bij de AFM

Waardering

★★★★★ 

8.4 / 10

Service kosten

0,20 % commissie

Order per € 1.000,-

€ 9,-

✓ Ontvang € 200 transactietegoed

Eerste 3 maanden geen service fee

Een prijs winnend en gebruiksvriendelijk platform

Waardering

★★★★★ 

8.1 / 10

Service Kosten

0,20 % comissie

Order per € 1.000,-

€ 2,50,-

Nu met € 100,- bonus

Geen minimale inleg vereist

Laten beleggen door experts

Bekijk hier video’s over Shell aandelen