Seniorenlening handig in 2020? Lees jezelf in & ontdek welke ouderenleningen mogelijk zijn!

apr 22, 2020 | 0 Reacties

Wat is een seniorenlening? Een seniorenlening is een persoonlijke lening voor ouderen. Het is dus mogelijk om op uw oude dag nog een lening aan te gaan bij een kredietverstrekker. Natuurlijk worden er voor deze leenvorm een aantal voorwaarden gesteld. Zo geldt er een minimum leeftijd van 58 en een maximum leeftijd van 72, dit kan echter per kredietverstrekker verschillen.

Uw persoonlijke situatie speelt een grote rol bij het afsluiten van deze lening. Er worden strengere eisen gesteld aan deze lening omdat u wat meer op leeftijd bent, de bank neemt een groter risico met betrekking tot het afbetalen van de lening. Wij leggen u in dit artikel verder uit hoe u de beste keuze kunt maken voor het afsluiten van een seniorenlening.

Persoonlijke lening voor ouderen

Diverse kredietverstrekkers bieden een persoonlijke lening voor ouderen aan. Het verschilt per kredietverstrekker welke eisen er gesteld worden aan het afsluiten van zo’n lening, ook de rente percentages zullen verschillen per kredietverstrekker.

Als we het hebben over een seniorenlening dan spreken we in de meeste gevallen over een persoonlijke lening. U zult de geleende hoeveelheid geld in gelijke termijnen aflossen en het rentepercentage dat u betaald zal constant zijn.

U spreekt zelf de looptijd af met de kredietverstrekker, zo weet u precies wat uw maandlasten zullen worden.

Senioren lening afsluiten: hoeveel kunt u lenen?

Zoals eerder benoemd verschillen de eisen die worden gesteld aan een seniorenlening per kredietverstrekker. Het verschilt ook per kredietverstrekker wat u minimaal en maximaal mag lenen.

Zo kan het maximale bedrag van de lening verschillen van €5.000 tot €50.000.

Zo zit er ook een groot verschil in de rentepercentages die aangeboden worden, als u de goedkoopste seniorenlening wilt dan zult u opzoek moeten gaan naar het laagste rentepercentage en de meest gunstige looptijd. Bent u benieuwd wie het laagste rentepercentage aanbied en wat u maximaal kunt lenen? Druk dan snel op de groene button. Hier kun je gemakkelijk goedkope persoonlijke leningen met elkaar vergelijken.

Seniorenlening aanvragen: welke leeftijd moet u hebben?

Uw leeftijd is uiteraard van essentieel belang wilt u in aanmerking komen voor een dergelijke senioren lening. De minimale leeftijd ligt tussen de 58 en 62 jaar en de maximale leeftijd ligt tussen de 68 en 72 jaar bij de meeste kredietverleners.

Zoals u kunt zien verschilt de minimale en maximale leeftijd per kredietverstrekker, houdt hier dan ook rekening mee. Het is ook verstandig om rekening te houden met de looptijd van uw lening, des te korter uw looptijd, des te hoger uw maandlasten zullen worden.

Bij de meeste kredietverstrekkers geldt dat u uiterlijk op uw 75ste het volledig geleende bedrag afgelost moet hebben. Meer lezen over een lening aanvragen? Klik dan op de link.

Seniorenlening ING

Bij ING is het tot uw 63ste mogelijk om een doorlopend krediet af te sluiten. Voorheen kreeg u tot uw 80ste de tijd om dit doorlopend krediet terug te betalen en begon u op uw 75ste met aflossen, u bent dus pas gedurende de laatste 5 jaren van de looptijd begonnen met aflossen.

Vanaf juli 2018 is het echter zo dat u bij ING al begint met aflossen als u 67 bent, de lening zal dan op uw 72ste verjaardag volledig zijn terugbetaald. We zien dus dat de ING haar leeftijdsgrens aanzienlijk heeft verlaagd voor deze ‘ouderen lening’. ING biedt net als een aantal andere banken een doorlopend krediet aan met kwijtschelding bij overlijden.

Dit wil zeggen dat als u komt te overlijden voordat u de lening heeft afgelost, uw nabestaande niet met uw schuld komen te zitten. Dit wordt echter wel verrekend in het rentepercentage.

Een senioren lening afsluiten kan dus op verschillende manieren bij verschillende kredietverstrekkers. Benieuwd welke kredietverstrekker voor u het beste is? Wij vergelijken dit graag voor u onderaan deze pagina.

Lees meer over andere soorten leningen

Druk op een van de onderwerpen om snel meer te kunnen lezen.

Seniorenlening vergelijken 2020

Waardering

★★★★★ 

9.0 / 10

Maximale lening

Tot € 75.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal € 5.000,-
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant

Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!

Expert in leningen en doorlopend krediet

Waardering

★★★★★ 

8.7 / 10

Maximale lening

Tot € 150.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 4.8 uit 5 door eigen klanten

Volledig verantwoord lenen

Waardering

★★★★★ 

8.4 / 10

Maximale lening

Tot € 50.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8.4 door haar klanten

Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening

Waardering

★★★★★ 

8.2 / 10

Maximale lening

Meer dan €100.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal € 5.000,-
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Binnen enkele uren antwoord op uw aanvraag

Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd

Laagste rente in de markt

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Maximale lening

Tot € 50.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Binnen 1 werkdag antwoord op aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten

Zakelijke en particuliere leningen

Let op: geld lenen, kost geld. Lening aanvraag vanaf een minimale leeftijd van 18 jaar.

Bekijk hier handige video’s over seniorenlening