[rank_math_breadcrumb]

Restschuldlening

door | mei 25, 2022 | Geld Lenen | 0 Reacties

Wat is een restschuldlening en wat moet je erover weten? De woningmarkt is een markt die nogal fluctueert in een tijdsbestek van een aantal jaar. Zo kunnen de huizenprijzen in een bepaalde periode erg hoog liggen en in de andere periode juist weer heel erg laag. Vaak heeft dit ook te maken met de rentestand […]
Krediet groep nederland
  • Leen tot meer dan €100.000,-
  • Binnen 24 uur op je rekening
  • Laagste rente in de markt
  • Binnen enkele uren duidelijkheid

AANVRAGEN

★★★★★: 4,8/5

N
Persoonlijke leningen vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare kredietverstrekkers
Doorgaans binnen 24 uur op je rekening

Geld lenen zonder gedoe.

1
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8,7/ 10

Max. bedrag

Meer dan €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen enkele uren antwoord op je aanvraag

Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd
Laagste rente in de markt
2
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

Tot €150.000

Eisen

Minimaal 21 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,8%

 Onafhankelijk vergelijken en afsluiten van leningen

9,6 van Trustpilot, op basis van 3100 echte beoordelingen
Volledig online, een offerte binnen 24 uur
3

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant
Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
Expert in leningen en doorlopend krediet
4
kredietconcurrent logo
Binnen enkele uren duidelijkheid

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,5%

 Lage maandlasten en zeer scherpe rente
Transparantie hoog in het vaandel
Zelf gemakkelijk je krediet berekenen & online afsluiten
5

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €2.500,-

Rente

Vanaf 3,5%

 Gemiddelde klantwaardering van 9,5

Vergelijking van de beste doorlopend krediet financieringen
Bespaar tot €775,- per jaar, veilig en anoniem
6

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

 Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8.4 door haar klanten
Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening
KredietSpotter

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7.9 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen 1 werkdag antwoord op je aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten
Zakelijke en particuliere leningen
Krediet groep nederland
  • Leen tot meer dan €100.000,-
  • Binnen 24 uur op je rekening
  • Laagste rente in de markt
  • Binnen enkele uren duidelijkheid

AANVRAGEN

★★★★★: 4,8/5

restschuldlening

Wat is een restschuldlening en wat moet je erover weten? De woningmarkt is een markt die nogal fluctueert in een tijdsbestek van een aantal jaar. Zo kunnen de huizenprijzen in een bepaalde periode erg hoog liggen en in de andere periode juist weer heel erg laag. Vaak heeft dit ook te maken met de rentestand van dat moment. Hierdoor wil het wel eens voorkomen dat je jouw woning onder het aankoopbedrag moet verkopen als je gaat verhuizen. In dat geval blijft er een restschuld over die alsnog moet worden afbetaald. Maar hoe kun je deze restschuld aflossen en wat zijn de mogelijkheden? We vertellen jou er op deze pagina meer over.

Meefinancieren van restschuld in hypotheek

In veel gevallen is het mogelijk om de restschuld in de hypotheek mee te financieren. De restschuld die je dan nog hebt van het oude huis wordt dan dus extra meegefinancierd via de hypotheek voor de nieuwe woning. Voorheen lag de rente voor het meefinancieren van de restschuld in een nieuwe hypotheek vrij laag. Hierdoor was dit weliswaar de beste optie om zo goedkoop mogelijk de restschuld te financieren.

Echter is sinds 1 januari 2018 de renteaftrek voor het meefinancieren van de restschuld in een nieuwe hypotheek komen te vervallen. De maandlasten werden hierdoor aanzienlijk hoger, waardoor het tegenwoordig wellicht slimmer is om een restschuldlening af te sluiten. Let wel op, deze leenvorm is geen manier om snel geld lenen mogelijk te maken, daar kun je beter een minikrediet of lening met BKR voor afsluiten.

Is de rente over restschuld aftrekbaar?

Heb je tussen 28 oktober 2012 en 1 januari 2018 een restschuldlening afgesloten? Dan zijn de rente over de restschuld voor maximaal 15 jaar fiscaal aftrekbaar vanuit box 1. Dit is een tijdelijke regeling die in het leven is geroepen voor personen die in die tijd al een lening hadden lopen voor hun restschuld.

De hypotheekrenteaftrek geldt normaal gesproken namelijk alleen voor het kopen, verbouwen of verbeteren van jouw woning. Hier valt de restschuld dus niet onder. Toch hebben ze de tijdelijke regeling ingevoerd om consumenten te beschermen tegen hoge maandlasten en de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. Zeker bij grote leningen van 50000 euro of 20000 euro kan een restschuldlening een goede optie zijn.

Lening afsluiten voor een restschuld

Heb je de woning verkocht en sluit je geen nieuwe hypotheek af omdat je bijvoorbeeld gaat huren? Dan moet je alsnog de restschuld aflossen. De meest voordehand liggende optie is dan toch het afsluiten van een lening (consumptief krediet). In dit geval heb je dan de keuze uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Beide vormen verschillen nogal van elkaar en daarom leggen we jou hieronder uit wat welke vorm precies inhoudt. Zo kun jij voor jezelf beslissen welke vorm het beste bij jou past.

Persoonlijke lening

Als je er niet voor kiest om de restschuld in de hypotheek mee te financieren, dan is het vaak noodzakelijk om een consumptief krediet af te sluiten. In de meeste gevallen wordt er dan gekozen voor het afsluiten van een persoonlijke lening. Dit omdat je dan een helder aflosplan hebt met een vaste looptijd, rente en aflosbedrag per maand. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor vervelende verassingen te staan.

Doorlopend krediet

Wil je een meer flexibele restschuldlening afsluiten? Dan is het doorlopend krediet een perfecte mogelijkheid. Hiermee leen je namelijk niet direct geld, maar in plaats daarvan krijg je een bepaald bedrag tot je beschikking. Vervolgens kun je geld opnemen van een bepaalde rekening als je het nodig hebt om bijvoorbeeld een deel van de restschuld af te betalen. Een groot voordeel is dat je alleen rente betaald over het geld dat je hebt opgenomen. Wellicht kun je namelijk zelf ook gewoon een deel aflossen tussentijds. In dat geval betaal je dus over een kleiner bedrag rente.

Restschuldlening afsluiten

Heb je een restschuld opgebouwd en wil je hiervoor een restschuldlening afsluiten? Neem dan eens een kijkje in de vergelijker op deze pagina. Hier vind je namelijk verschillende kredietverstrekkers en banken zoals DEFAM, Directa en Qander waar je eventueel een persoonlijke lening of doorlopend krediet kunt afsluiten. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat dit zo min mogelijk geld kost. Vergelijk de aanbieders daarom altijd op hoogte van de rente, looptijd en andere voorwaarden. Zo weet je van tevoren zeker dat je nooit teveel betaald en wat je van de lening kunt verwachten.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 14, 2022 @ 18:33

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht vind je dit ook interessant

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=