De Regiobank creditcard kun je aanvragen voor een aantrekkelijke jaarlijkse bijdrage van slechts €23,-. Je ontvangt een creditcard van VISA die wordt uitgegeven door Regiobank. De pas is wereldwijd te gebruiken voor aankopen en biedt verschillende voordelen. Zo zijn aankopen tot 180 dagen lang verzekerd en kun je op reis gebruik maken van meerdere aanvullende verzekeringen. Hieronder lees je meer over de creditcard, vertellen we je over de voorwaarden om een kaart te bestellen, krijg je informatie over de kosten, lees je welke verzekeringen er aan de kaart gekoppeld zijn en hoe je de creditcard van Regiobank kunt aanvragen.

Eigenschappen van de Regiobank creditcard 

De creditcard van Regiobank is geschikt voor het doen van betalingen wereldwijd. De VISA-kaart wordt ook online bij nagenoeg elke winkel geaccepteerd. De aankopen die je doet zijn standaard verzekerd tegen diefstal, schade en verlies. Deze aankoopverzekering is tot 180 dagen na aankoop geldig. Met een handige app krijg je inzicht in jouw uitgaven, bestedingsruimte en zie je alle voordelen van de kaart. Je moet klant zijn bij de Regiobank en krijgt een bestedingslimiet met een maximale hoogte van €2.500,- per maand. Het is mogelijk om een tweede Regiobank creditcard aan te vragen.

Aanvullende verzekeringen

Als gebruiker van de creditcard van Regiobank heb je standaard beschikking over aanvullende reisverzekeringen. De verzekeringen die hieronder vallen zijn:

  • Een reisongevallenverzekering;
  • Een hulpverleningsverzekering;
  • Een bagagevertragingsverzekering met dekking tot maximaal € 1000,- per gebeurtenis;
  • Een vluchtvertragingsverzekering met dekking tot maximaal € 1000,- per gebeurtenis.

Naast de aanvullende reisverzekeringen, maak je ook gebruik van de eerdergenoemde aankoopverzekering. Hiermee zijn de aankopen die je doet tot 180 dagen na betaling verzekerd tegen diefstal, schade of verlies. Er geldt wel een eigen risico voor deze aankoopverzekering van € 25,- per gebeurtenis.

Voorwaarden

De creditcard van Regiobank kan worden aangevraagd onder een aantal voorwaarden. Je moet minimaal 18 jaar of ouder zijn en je moet klant zijn bij de Regiobank met een bankrekening. Verder moet je een minimaal maandelijks inkomen hebben € 1150,- per maand. Er mag geen negatieve registratie zijn bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Er zal na aanvraag dan ook een BKR-toets worden uitgevoerd om dit te controleren. De bestedingsruimte wordt persoonlijk aangepast op jouw situatie en kan maximaal € 2.500,- per maand zijn.

Kosten en betalen

Voor de kaart van Regiobank betaal je een bijdrage van €23,- per jaar. Als je een tweede Regiobank creditcard wilt aanvragen voor bijvoorbeeld jouw partner, dan is dat ook mogelijk voor een bijkomende € 23,- per jaar. De uitgaven die je doet worden maandelijks in rekening gebracht en afgeschreven van de bankrekening die je hebt bij de Regiobank. Het is mogelijk om gespreid te betalen tegen een rente van 14%. Contant geld opnemen kan met een maximum van € 1250,- per dag tegen een tarief van 4% aan kosten gerekend over het opgenomen geldbedrag. Betalen in vreemde valuta kan tegen een wisselkoersopslag van 2%.

Regiobank creditcard aanvragen

De Regiobank creditcard aanvragen kan eenvoudig online. Daarvoor moet je verschillende gegevens bij de hand hebben zoals een geldig legitimatiebewijs, een loonstrook en gegevens met betrekking tot de maandelijkse vaste lasten. Verder moet je ook de bankgegevens van jouw rekening bij Regiobank in de buurt houden. Bij de aanvraag geef je persoons- en adresgegevens door en moet er een identiteitscontrole worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar jouw financiële situatie zodat er een limiet voor uitgaven kan worden vastgesteld. De bank voert een kredietwaardigheidscheck uitgevoerd bij het BKR om te controleren of er geen negatieve registratie bekend is. Na goedkeuring ontvang je binnen enkele dagen de Regiobank creditcard in huis en kun je deze activeren voor gebruik.

Voordelen

De creditcard van de Regiobank is een gemakkelijk betaalmiddel voor klanten van de bank. Hieronder lees je in het kort de voordelen van de kaart:

  • Een jaarlijkse bijdrage van slechts €23,-;
  • Wereldwijd kunnen betalen;
  • Gebruik maken van aanvullende reisverzekeringen;
  • Zelf de bestedingsruimte bepalen met een maximum van €2.500,- per maand;
  • Alle aankopen zijn tot 180 dagen lang verzekerd tegen diefstal, schade en verlies;
  • Extra kaart aanvragen mogelijk voor €23,- per jaar.

Creditcards vergelijken

Ben je klant bij de Regiobank en wil je de creditcard aanvragen of meer weten over de mogelijkheden? Maak dan gebruik van de vergelijker op deze pagina. Aan de hand van jouw wensen kun je voorkeuren ingeven en een overzicht krijgen van alle creditcards en aanbieders die voor jou beschikbaar zijn. Zo kun je onderzoeken of de Regiobank creditcard geschikt is voor jouw situatie of dat je misschien beter kunt kiezen voor een andere kaart. Nadat je een keuze gemaakt hebt, kun je via de vergelijker worden doorgestuurd om de betreffende kaart aan te vragen.