[rank_math_breadcrumb]

Spaarrekening openen in 2022

door | jun 10, 2022 | Betaalrekening | 0 Reacties

Spaarrekening openen? Er is een hele hoop keus in de markt, tal van banken willen je graag verwelkomen als nieuwe klant. Echter zien veel consumenten door de bomen het bos niet meer. Om de keuze te vergemakkelijk hebben we een spaarrekening vergelijker waarin overzichtelijk op de belangrijkste punten wordt vergeleken. Velen kiezen voor een spaarrekening bij de bank waar zij ook een betaalrekening hebben lopen, echter is dit in veel gevallen niet de beste deal. Wil je een spaarrekening openen? Lees verder in onze informatiegids of vergelijk onafhankelijk alle spaarrekeningen.
Krediet groep nederland

Jouw online bank

 • Rendement vanaf dag één!
 • Vanaf 2% rente
 • Gratis betaalpas
 • Gratis spaarrekening
 • Depositogarantiefonds uit Spanje

GRATIS AANVRAGEN

★★★★: 4.8/5

N
Spaarrekeningen vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare partijen
Wij vergelijken enkel betrouwbare partijen
Krediet groep nederland

Jouw online bank

 • Rendement vanaf dag één!
 • Vanaf 2% rente
 • Gratis betaalpas
 • Gratis spaarrekening
 • Depositogarantiefonds uit Spanje

GRATIS AANVRAGEN

★★★★: 4.8/5

Spaarrekening openen: keuze tussen alle spaarvormen

Het openen van een spaarrekening is in principe niet zo moeilijk en is geregeld binnen elke minuten, dit is bij iedere bank zo. Echter is het vinden van de juiste en meest voordeligste spaarrekening vaak wat moeilijker. Je kunt namelijk kiezen uit tal van spaarvormen. Voor de juiste keuze kun je jezelf een paar belangrijke vragen stellen.

Zo kun je jezelf bijvoorbeeld afvragen of je je spaargeld op elk moment wil kunnen opnemen, ook tussentijdse opnames zijn een belangrijk punt. Bij een spaarrekening zijn deze twee zaken meestal altijd mogelijk, kies je voor een spaardeposito dan is dit juist niet mogelijk. Doe je dit wel met deze vorm dan zul je te maken krijgen met een zogenaamde boeterente.

Gratis spaarrekening openen, is het mogelijk?

Heb je de vragen voor jezelf beantwoord? Dan ben je al een stuk verder in je zoektocht. Wil je altijd over je spaartegoed beschikken dan is het slim om de keuze te maken voor een normale spaarrekening, ook een online spaarrekening voldoet aan deze wensen. Je hebt in dit geval niet te maken met beperkende voorwaarden.

Heb je je betaalrekening lopen bij een bepaalde bank dan kun je hier altijd kiezen voor een spaarrekening. Houd hier rekening mee want het is vaak verplicht om een betaalrekening te hebben bij dezelfde bank waar jij je spaarrekening hebt lopen. Je hoeft voor het openen niet perse naar de bank toe, je kunt dit gemakkelijk online regelen binnen enkele minuten.

Maar zitten er kosten verbonden aan de opening van een spaarrekening? Nee in principe niet, echter moet je wel vaak beschikken over een betaalrekening zoals we je hierboven hebben verteld. Je zult dit bij iedere grote bank tegenkomen. Het hebben van een betaalrekening kost je wel wat, er wordt vaak jaarlijks een klein bedrag in rekening gebracht. Houd hier dus rekening mee tijdens het kiezen van jouw ideale aanbieder.

Spaarrekening online openen

Je hoeft natuurlijk niet perse een spaarrekening te openen bij een grote bank in Nederland, het is mogelijk om ook elders voor een aanbieder te gaan. Echter kiest de meerderheid wel voor een spaarrekening bij de betreffende bank waar zij ook een betaalrekening hebben lopen. Wil je online een spaarrekening openen dan is het slim om een aantal gegevens bij de hand te houden.

Je ID met BSN nummer

Om online een spaarrekening te kunnen openen heb je altijd een nummer van een Nederlandse betaalrekening nodig, deze moet op naam van de rekeninghouder of wettelijke vertegenwoordiger staan.

Naast deze zaken moet je je persoonlijke gegevens bij de hand houden, je kunt hierbij denken aan je geboortedatum, adres, postcode en woonplaats. Het is binnen enkele minuten geregeld en alle administratieve zaken worden naar je woonadres verstuurd.

Spaarrekening openen op afspraak

Niet alle banken accepteren een online inschrijving voor een spaarrekening. Vandaag de dag zijn er nog steeds banken die graag een fysieke afspraak met je willen maken om alles netjes met je door te spreken. Echter is dit percentage banken erg klein en kun je bij de meeste spaarverstrekkers gewoon via het internet terecht.

Ook de aanbieders weten dat Nederlanders van sparen houden, om deze reden zijn er steeds meer nieuwe bijgekomen. Zij handelen vaak volledig online waardoor betere en voordeligere rentetarieven kunnen worden aangeboden. Het is dus zeer rendabel om alle spaarrekeningen met elkaar te vergelijken. Wil je meer weten over de hoogte van de rentebepaling? Druk dan snel op de link!

Naast het vergelijken op rentetarieven, wat natuurlijk een van de belangrijkste factoren is bij de keuze voor een spaarrekening, moet je ook goed letten op de aangeboden voorwaarden die een bank hanteert. Zo zit er bijvoorbeeld veel verschil in de voorwaarden van kinderspaarrekeningen en opnamebeperkingen. Doe je dit op de juiste manier dan kun je zeker profiteren van veel extra’s. Overstappen van spaarrekening is ook altijd mogelijk, dit kan handig zijn wanneer je een mindere aanbieder hebt gekozen.

Spaardeposito openen

Naast een spaarrekening kun je in veel gevallen kiezen voor een zogenaamde spaardeposito. Kies je voor deze spaarvorm dan zit je vast aan een looptijd en spaarrente. Ook de spaardeposito’s kunnen veelal online worden afgesloten. Net als bij een spaarrekening heb je ook hiervoor je persoonlijke gegevens nodig.

Ook met een spaardeposito wordt in de meeste gevallen als voorwaarde gesteld dat je verplicht moet beschikken over een betaalrekening bij de betreffende bank waar je je spaarproduct wilt afsluiten. Bij spaarbuidel kun je gemakkelijk alle aanbieders met elkaar vergelijken op de hoogste spaarrentes.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 22, 2022 @ 21:06

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Raisin spaardeposito's
 • Gedekt met nationale depositogarantiestelsels
 • Toprentes tot 2,10% per jaar
 • Je betaalt niets aan Raisin
 • 490.000 spaarders gingen je voor

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,5/5

Jouw online bank
 • Rendement vanaf dag één!
 • Vanaf 2% rente
 • Gratis betaalpas
 • Gratis spaarrekening
 • Depositogarantiefonds uit Spanje

GRATIS AANVRAGEN

★★★★: 4.8/5

Krediet groep nederland
Flexibel sparen
 • Geen verplichte minimale inleg of storting
 • Eenvoudig geld opnemen via de NN App
 • Nederlands depositogarantiestelsel
 • Gemakkelijke online aanvraag
 • Variabele rente

DIRECT AANVRAGEN

★★★★★: 3,6/5