Onafhankelijk Mastercard vergelijken of alle informatie & aanbiedingen bekijken?

Onafhankelijk Mastercard Creditcard vergelijken

Gemakkelijk en snel alle Mastercards in Nederland op een onafhankelijke manier vergelijken? Dan ben je bij Spaarbuidel aan het juiste adres.

We helpen jou om zelf de beste keuze te maken door je een transparant overzicht te geven van alle financiële producten die beschikbaar zijn op de Nederlandse markt.

Je krijgt een een 100% onafhankelijk vergelijking te zien van alle leningen, creditcards , hypotheken, investeringen en spaarproducten.

Alle aanbieders worden op een aantal criteria beoordeeld in de vergelijker. Het fijne is dat je alles direct online kan regelen, na het vergelijken beslis jij natuurlijk bij welke aanbieder je een dienst gaat afnemen.

Bij het vergelijken van deze producten baseren we de vergelijking op jou aangegeven wensen, we sorteren resultaten standaard op rente zodat het product met het scherpste aanbod bovenaan staat. Zo heb je direct de beste aanbiedingen in het oog als je begint met vergelijken.

MasterCard Classic

Aankoopverzekering

180 dagen

Minimale netto inkomen: € 1.150,-

Eerste jaar gratis

Bestedingslimiet

€ 5.000,-

Jaarlijkse bijdrage

€ 20,-

Meer informatie

MasterCard Gold

Aankoopverzekering

365 dagen

Minimale netto inkomen: € 1.500,-

Eerste jaar € 20,-

Bestedingslimiet

€ 5.000,-

Jaarlijkse bijdrage

€ 32,50,-

Meer informatie

Prepaid MasterCard

Aankoopverzekering

180 dagen

Minimale netto inkomen: € 0,-

Geen BKR toetsing

Bestedingslimiet

Persoonlijk

Jaarlijkse bijdrage

€ 17,50,-

Meer informatie

MasterCard Black

Aankoopverzekering

365 dagen

Minimale netto inkomen: € 1.250,-

Bestedingslimiet

€ 5.000,-

Jaarlijkse bijdrage

€ 204,-

Meer informatie

MasterCard Business

Aankoopverzekering

180 dagen

1 jaar minimale inschrijving KVK

1e jaar gratis & € 25,- cadeau

Bestedingslimiet

€ 2.500,-

Jaarlijkse bijdrage

€ 35,-

Meer informatie

MasterCard Corporate

Aankoopverzekering

180 dagen

1 jaar minimale inschrijving KVK

Bestedingslimiet

€ 2.500,-

Jaarlijkse bijdrage

€ 39,-

Meer informatie

Alternatieve creditcard aanbieders

American Express

Lees alles over American Express uit 2022.

ANWB creditcard

Lees alles over de ANWB creditcard uit 2022.

VISA creditcard

Lees alles over de VISA creditcard uit 2022.

ICS creditcard

Lees meer over de ICS creditcard uit 2022.

Iedereen kent de Mastercard Creditcards tegenwoordig

De Mastercard creditcard, iedereen kent hem wel van de reclames op televisie. In 1967 is een groep Californische banken hun eigen creditcard begonnen. Deze banken zagen destijds de snelle opkomst van de VISA creditcard. De Mastercard moest de grote concurrent worden van VISA en we kunnen wel stellen dat dat goed gelukt is.

De Mastercard heeft vanaf het begin een sterke positie gehad binnen de creditcard wereld. In Nederland zijn er veel banken die alleen Mastercard creditcards uitgeven.

De officiële naam van de Mastercard was de Master Charge, pas in 1979 werd de naam veranderd naar het nu bekende Mastercard. In 2002 leidde het succes van de kaart tot de overname van Europay International SA. Een van de allergrootste credietcarduitgevers bekend onder de naam Eurocard.

Ook de naam Eurocard was snel van het toneel verdwenen. De naam Mastercard was gewoon te sterk en is uitgegroeid tot een van de meest bekende merken in de creditcard wereld. Je hebt in Nederland twee soorten Mastercards, je kunt namelijk kiezen tussen een bankafhankelijke kaart en een bank onafhankelijke kaart. Lees verder om het verschil tussen beide creditcards te ontdekken.

Bankonafhankelijke Mastercard

De bankonafhankelijke Mastercards worden uitgegeven door bekende leverancier International Card Services. De bankonafhankelijke Mastercard is niet gebonden aan een specifieke bank en kan worden gebruikt op iedere Nederlandse bankrekening.

Deze creditcards zijn van de bank en kunnen alleen gebruik worden in combinatie met een bankrekening van de desbetreffende bank. In Nederland is het zo dat bijna elke bank Mastercards als creditcards leveren.

Mastercard Worldwide

Je hebt ook nog de Mastercard Worldwide organisatie. Dit is een wereldwijde organisatie van ruim 25.000 financiële instituten. Al deze organisaties zorgen er voor dat er lokaal Mastercard creditcards worden uitgegeven onder eigen naam.

Mastercard worldwide zorgt er voor dat er een veilig betaalnetwerk is en geeft geen eigen vorm van Mastercards uit. De organisatie zorgt er voor dat het aantal kaartacceptanten op meer plekken terecht kunnen.

Waarom een Mastercard?

Het gebruik van de Mastercard creditcard is erg gemakkelijk. Je kunt over heel de wereld betalen op maar liefst 35 miljoen acceptatieplekken. Dat is misschien net iets minder als VISA maar meer als voldoende voor betaalzekerheid op iedere plek in de wereld.

Daarbij ben je natuurlijk goed beschermd, je krijgt verzekering tegen verkeerde leveringen door de aankoopbescherming. Ook al je aankopen zijn verzekerd tot minimaal 180 dagen. In Nederland is Mastercard het meest voorkomende creditcardtype. Er zijn naar schatting ruim 3,5 miljoen Mastercards in gebruik.

Is de Mastercard creditcard veilig?

Het gebruiken van een Mastercard is super veilig. Als je je kaart kwijtraakt loop je geen enkel risico want je kunt alles direct doorgeven aan de creditcard aanbieder. Je hebt daarbij aankoopbescherming en je aankopen zijn standaard verzekerd.

De Mastercard creditcard is de meest gebruikte creditcard in Nederland, je kunt er dus vanuit gaan dat alles op het gebied van veiligheid keurig in orde is. Ook de ANWB card, ICS card en American Express card zijn ook volledig te vertrouwen.

Het beste aanbod ontvangen? Kies voor creditcard vergelijken en zie in één oogopslag welke voordelen een betreffende aanbieder biedt.

Meest gestelde vragen over Mastercard creditcard

Kan ik mijn Mastercard koppelen aan een Nederlandse rekening?

De creditcards van Mastercard zijn allemaal zogenaamde bank onafhankelijk, dit houdt in dat deze creditcard met iedere Nederlandse bankrekening.

Wisselt u van bank dan is dit ook geen enkel probleem. Beschikt u over een creditcard die is uitgegeven door bijvoorbeeld de Rabobank of ING dan bent u niet in de mogelijkheid om te koppelen aan een andere bankrekening.

De werking van de Mastercard

Beschikt u over een Mastercard creditcard dan bent u in de mogelijkheid om bij 27 miljoen wereldwijde acceptatiepunten te betalen. Overal waar u een Mastercard logo treft kunt u betalen met de creditcard, Nederland telt zo’n 90.000 acceptatie punten. We zullen een aantal producten en diensten die u kunt betalen met de Mastercard met u bespreken:
• Kledingstukken
• Parkeren
• Internetbestellingen
• Brandstof
• Overnachtingen
• Betalingen in het buitenland
• Bioscoopkaartjes

De kosten van de Mastercard

Wilt u gebruik maken van een Mastercard Creditcard dan kunt u instappen met het zogenaamde Mastercard Classic voor een kleine € 20,- per jaar. Een extra kaart bemachtigen? Dit is mogelijk voor een meerprijs van € 17,50 per jaar.

Naast de Mastercard Classic kunt ook kiezen voor Mastercard Gold, deze kosten liggen op € 32,50 per jaar. Bij de keuze voor Gold hoeft u niet extra bij te betalen voor een tweede kaart.

Ten slotte kunt u kiezen voor Mastercard Black ten koste van € 204,- per jaar, een extra kaart kost € 124,-. Hebt u binnen 21 dagen uw aankoop terugbetaalt aan ICS dan hoeft u geen euro rente te betalen, heb je een positief saldo dan zul je hier rente over ontvangen.

Negatief saldo & rente, hoe zit het?

Het komt vaak voor dat men beschikt over een negatief saldo op de Mastercard Creditcard. U ontvangt dan ook iedere maand een online rekeningoverzicht van het ICS.

U krijgt bij het afsluiten van de creditcard de mogelijkheid om uw rekeningen in termijnen te betalen, hier betaalt u wel extra voor, namelijk 14% op jaarbasis. Bent u in de mogelijkheid om het negatieve saldo binnen 21 dagen terug te betalen dan hoef je geen rente te betalen.

Postief saldo & rente, hoe zit het?

Het is natuurlijk ook mogelijk om over een positief saldo te beschikken op uw Mastercard Creditcard, u krijgt hier zelfs rente over. Bij een bedrag over de € 500,- zult u deze rente ontvangen.

Mastercard heeft er voor gekozen om het maximale positieve saldo waar je rente over krijgt vast te stellen op maar liefst € 1.000.000,-. De hoogte van de rente is door het ICS vastgesteld op een geringe 0,15% per jaar.

Veiligheid & de Mastercard

Betalingen met je Mastercard zijn 100% veilig, het ICS houdt namelijk 24/7 alle betalingen met uw Mastercard in de gaten. Bij een vermoeden van een betaling die niet pluis is wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen. Naast een onafgebroken controle beschikt de creditcard ook over de zogenaamde Mastercard Secure Code.

Een ander voordeel is dat u beschikt over aflevergarantie, hebt u betaald maar niks binnengekregen? Dan wordt het terug gedraaid en krijgt u het geld terug gestort.

Of je nu een prepaid creditcard wil aanvragen of een normale kaart wil aanvragen, onderzoek goed als je een creditcard aanvragen serieus wil gaan aanpakken. De beste aanbieder vinden is simpel als je voorwaarden en de verschillende aanbieders hebt onderzocht. Spaarbuidel helpt je door verschillende aanbieders van creditcards naast elkaar te zetten in een statische, onafhankelijke vergelijking.