[rank_math_breadcrumb]

Maak kennis met een TransferWise betaalrekening

door | feb 22, 2022 | Betaalrekening | 0 Reacties

Een TransferWise betaalrekening kan gebruikt worden om snel en goedkoop geld over te maken naar het buitenland. TransferWise is daarom ook erg bekend en populair in Nederland. Een TransferWise bankrekening wordt gezien als de meest efficiënte manier om geld over te maken naar mensen of bedrijven in andere landen. TransferWise werd in 2010 in Londen […]
Krediet groep nederland
 • Contactloos betalen: snel en makkelijk
 • Blokkeren en deblokkeren: regel het zelf
 • Zelf je betaallimiet wijzigen
 • Buiten Europa betalen
 • Koppel makkelijk je betaalpas aan Apple Pay, Google Pay of een wearable

BETAALKAART AANVRAGEN

★★★★: 4,2/5

N
Betaalrekeningen vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare betaalrekeningen
Wij vergelijken enkel betrouwbare partijen

Vergelijk betaalrekeningen

Gemakkelijk & snel geregeld

★★★★★ 

9,2 / 10

Kosten p/m

€2,95

Levering

Binnen 5 werkdagen

Aanvraag

Volledig online

(assistentie mogelijk)

Contactloos betalen, gemakkelijk en snel geregeld

Koppel aan Apple Pay, Google Pay of een wereable

Ook buiten Europa betalen

Binnen 5 minuten geregeld

★★★★

8.4 / 10

Kosten p/m

€2,95

Levering

Binnen 5 werkdagen

Aanvraag

Volledig online

(assistentie mogelijk)

 Depositogarantie tot €100.000,-

Krijg een NL, DE, ES of FR IBAN
Bespaar tijd met Instant Payments
Krediet groep nederland

Betrouwbaar & snel geregeld

 • Contactloos betalen
 • Zelf blokkeren en deblokkeren
 • Zelf je betaallimiet wijzigen
 • Buiten Europa betalen
 • Koppel makkelijk je betaalpas aan Apple Pay, Google Pay of een wearable

BETAALKAART AANVRAGEN

★★★★: 4,2/5

transferwise betaalrekening

Een TransferWise betaalrekening kan gebruikt worden om snel en goedkoop geld over te maken naar het buitenland. TransferWise is daarom ook erg bekend en populair in Nederland. Een TransferWise bankrekening wordt gezien als de meest efficiënte manier om geld over te maken naar mensen of bedrijven in andere landen.

TransferWise werd in 2010 in Londen opgericht door twee financiële goeroes genaamd Taavet Hinrikus en Kristo Käärmann. Taavet Hinrikus was in 2003 één van de oprichters van Skype. Hij heeft als ondernemer en investeerder voor verschillende andere startende bedrijven gewerkt. Kristo Käärmann heeft een geweldige financiële achtergrond in samenwerking met Deloitte en PricewaterhouseCoopers. Taavet en Kristo combineerden hun talenten en gebruikten hun energie om een bedrijf te starten dat zich richt op nauwkeurige wisselkoersen.

Wat is TransferWise en waarvoor kun jij het gebruiken?

Wat is TransferWise nou eigenlijk? TransferWise is een service waarmee men geld over kan boeken naar ongeveer 80 verschillende landen. De wisselkoersen zijn enkele van de beste die jij zult vinden op het internet. Jij kunt een overschrijving op verschillende manieren financieren. Hierdoor is TransferWise toegankelijk voor iedereen.

De TransferWise website is eenvoudig. De startpagina heeft een kostencalculator die het gemakkelijk maakt om de TransferWise kosten en tarieven te zien. Er is ook een goed georganiseerde en nuttige pagina met vragen die vaak worden gesteld over bijvoorbeeld de TransferWise betaalrekening. Het instellen een TransferWise betaalrekening is eenvoudig via de website. Daarnaast kun jij ook eenvoudig inloggen door een e-mailadres te gebruiken of jouw Apple-, Google- of Facebook-account te synchroniseren.

Hoe werkt TransferWise: 5 stappen om geld over te maken

Een TransferWise betaalrekening is de manier om jouw geld over de hele wereld te verplaatsen. De TransferWise kosten zijn eerlijk en jij zult een echte wisselkoers krijgen. Met een ‘echte’ wisselkoers wordt een wisselkoers aangeduid die grote bedrijven en banken ook krijgen. Maar hoe werkt TransferWise precies? Hieronder zijn vijf stappen te vinden die uitleggen hoe jij jouw eerste transfer maakt.

 1. Ontdek zelf de goedkope tarieven. Gebruik de rekenmachine op de TransferWise website. Vul in hoeveel geld jij wil verzenden en waar het naartoe moet. Hierna zul jij gelijk de kosten en wisselkoersen zien. Wanneer jij een vergelijking maakt met andere services zul jij er al snel achter komen dat TransferWise echte koersen gebruikt.
 2. Maak een gratis account aan. Het is gratis om een account aan te maken bij TransferWise en jouw ontvanger hoeft geen TransferWise betaalrekening te hebben. Jij kunt je aanmelden als individu. Als jij een bedrijf hebt dan kun jij deze toevoegen aan jouw TransferWise account.
 3. Waar gaat de transfer heen? Na het aanmaken van een account moet jij vertellen naar wie jij het geld toe stuurt. Hiervoor heb jij de lokale bankgegevens van de ontvanger nodig. Jij kunt geld overmaken naar jezelf, iemand anders of een bedrijf. Nogmaals: jouw ontvanger heeft geen TransferWise betaalrekening nodig om geld te krijgen.
 4. Betaal voor je transfer. De berekening van stap 1 gaf al aan hoeveel de TransferWise kosten waren. Deze kun jij betalen met een creditcard, bankpas of via een lokale bankoverschrijving.
 5. Laat de rest over aan TransferWise. De slimme technologie van TransferWise koppelt lokale en TransferWise bankrekeningen in landen over de hele wereld. Dus ook rekeningen en accounts van TransferWise in Nederland. Na het maken van een koppeling ontvang je een bericht met het moment waarop de ontvanger het geld kan verwachten. Als jij het e-mailadres van de ontvanger opgeeft dan krijgt deze ook een bericht wanneer het geld onderweg is.

De toepassing van TransferWise in Nederland

Jij kan jouw grenzeloze TransferWise bankrekening gebruiken als lokaal account in Nederland. Je kunt jouw TransferWise betaalrekening gebruiken zoals een normale bankrekening, maar niet zoals een spaarrekening. Het is mogelijk om een Euro-rekening te openen (gevestigd in België) en een Mastercard te krijgen om dingen online of in winkels te betalen. Ook kun jij met een TransferWise betaalrekening geld uit geldautomaten halen zonder dat hier kosten aan verbonden zijn. Let wel goed op bij het aanschaffen van een Mastercard. Een Mastercard kan soms niet worden gebruikt als betaling in Nederland. Dit komt omdat Mastercard betalingskosten heeft voor winkeleigenaren. De vergelijker op deze pagina kan gebruikt worden om te kijken welke TransferWise betaalrekening het beste bij jou past.

Wat kun jij nog meer met een TransferWise betaalrekening in Nederland? TransferWise geeft aan dat het ook mogelijk is om jouw salaris door jouw Nederlandse werkgever op de TransferWise betaalrekening te laten storten. Uiteraard heeft een werkgever hier altijd een keuze in, maar het is zeker eenvoudig en mogelijk. Voor vele werkgevers zal het daarom geen probleem zijn.

Hoe zit het met de betrouwbaarheid?

TransferWise is zeker een betrouwbare dienst voor het overmaken van geld. Het bedrijf heeft miljoenen klanten en verwerkt jaarlijks miljarden aan transacties. Het bedrijf wordt onafhankelijk gereguleerd door het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) in de Verenigde Staten en door andere agentschappen over de hele wereld. Ze gebruiken beveiligingssystemen van de bovenste plank om al jouw informatie veilig te houden. Mede hierdoor hebben zij ontzettend goede reviews en beoordelingen van klanten. Dus ben jij op zoek naar een betrouwbare en snelle manier om geld over te maken naar het buitenland? Dan is TransferWise geschikt voor jou!

Wil jij weten welke TransferWise betaalrekening het beste bij jou past? Gebruik dan de vergelijker op deze pagina.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 22, 2022 @ 21:06

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bunq Easy Bank
 • Vanaf €2,95 per maand
 • Depositogarantie tot €100.000,-
 • Levering binnen 5 werkdagen
 • Online aanvraag

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4/5

Jouw online bank
 • Contactloos betalen
 • Zelf blokkeren en deblokkeren
 • Zelf je betaallimiet wijzigen
 • Buiten Europa betalen
 • Koppel makkelijk je betaalpas aan Apple Pay, Google Pay of een wearable

BETAALKAART AANVRAGEN

★★★★: 4,2/5

Krediet groep nederland
Bunq Easy Money
 • Vanaf €8,99 per maand
 • Depositogarantie tot €100.000,-
 • Geld uitgeven en sparen in 16 valuta’s
 • Voeg meerdere Europese IBAN’s toe
 • Geen wisselkoersopslag

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,5/5