Leren beleggen met 10 handige tips

mrt 16, 2019 | Beleggen, Investeren | 0 Reacties

mrt 16, 2019 | Beleggen, Investeren | 0 Reacties

Tegenwoordig is het niet meer moeilijk om te starten met beleggen en vrijwel iedereen kan het. Als je graag zelf wilt starten met beleggen dan ben je bij spaarbuidel.nl op de goede plek. Wij hebben voor jou 10 handige tips op een rijtje gezet waardoor starten met beleggen een stuk eenvoudiger wordt. Lees snel verder als je meer wilt lezen over deze tips.

Probeer jezelf in te lezen over beleggen

Er zijn tal van informatieve boeken over beleggen en het is dan ook zeer verstandig om jezelf in te lezen over hoe je moet beleggen en wat handige acties zijn. Dit werkt zeer goed door boeken te bestuderen. Ga naar Google en vul alleen al beleggingsboeken in en je krijgt een geheel assortiment van boeken die over beleggen gaan. Je kunt misschien ook aan vrienden en familie vragen of zij niet al een paar boeken over dit onderwerp in de kast hebben liggen.

Vindt iemand met ervaring in beleggen

Als je jezelf al een beetje hebt verdiept in beleggen dan weet je dat elke succesvolle belegger allereerst een geweldige mentor heeft gehad. Deze mentor heeft ze alles geleerd rondom beleggen en zo zijn ze zelf ook succesvol geworden in dit vak. Je kunt bij een mentor denken aan vrienden, familie of iemand die je nog nooit hebt gesproken. Probeer dan dus wel iemand te vinden die daadwerkelijk al veel verstand heeft van beleggen.

Ga zoeken op het internet en stuur berichten rond. Nooit geschoten is altijd mis zullen we maar zeggen. Als je denkt aan een mentor denk dan aan mensen die je graag willen helpen en tijd willen investeren in jouw leerproces, misschien kun je ze zelf ook een aandeel geven in jouw toekomstige beleggingswinsten.

Start met beleggen door middel van een gratis beleggingsaccount

Op het moment zijn er veel mogelijkheden om te starten met beleggen en zo dus ook veel gratis manieren. Allereerst begint beleggen bij een broker. Dit is een bedrijf dat het voor jou mogelijk maakt om te handelen op de effectenbeurs. Brokers zijn er dus ook tegenwoordig veel en deze vrijwel allemaal een gratis proefaccount aan. Met dit proefaccount kun je vaak met €40.000 euro virtueel geld oefenen met beleggen, zo verspil je in het begin niet je eigen verdiende geld en werk je jezelf niet in de financiële problemen. Ook kun je met deze proef accounts alle functies proberen en kijken welke broker het best bij jou past.

Ga zoeken op het internet naar artikelen over beleggen

Door de geweldige uitvinding van internet heeft vrijwel iedereen de mogelijkheid om zichzelf kennis aan te leren en dus ook over beleggen. Er zijn tal van artikelen over beleggen op het internet die je kunnen helpen bij het starten met beleggen. Je kunt al snel artikelen vinden door simpelweg in de Google zoekmachine beleggen in te vullen. Houdt er wel rekening mee dat iedereen artikelen op het internet kan plaatsen. Zorg er dus voor dat je alleen artikelen leest die zijn geschreven door mensen die er daadwerkelijk verstand van hebben.

Vergaar informatie over producten waar je in wilt gaan beleggen

Als je al weet in welke producten je wilt gaan beleggen is het slim om hier alvast wat meer informatie over te gaan vinden. Zo kun jij tijdens het starten de beste beslissingen nemen over jouw beleggingen zodat je zo min mogelijk risico loopt. Je kunt hierboven de andere tips lezen om erachter te komen hoe je achter goede informatie komt. Zoals boeken of internet artikelen. Natuurlijk kun je ook op spaarbuidel.nl erg veel informatie over beleggen vinden om profijt van te hebben. Om een paar voorbeelden te noemen: beleggen in goud, beleggen in zilver of beleggen in vastgoed.

Probeer te leren van gerenommeerde beleggers

Misschien heb je al ooit van ze gehoord, Jesse Livermore of Warren Buffet. Het is van groot belang dat je veel tijd en aandacht gaat besteden aan het bestuderen van deze mensen. Dit zijn namelijk mensen die grote successen hebben behaald met beleggen. Wij zijn van mening dat je het meest leert als je de beste in het vakgebied bestudeerd en vervolgens zelf toepast wat zij ook hebben gedaan. Tegenwoordig zijn er veel boeken over de carrières van beleggers waar je veel van kunt leren. Je kunt informatie over gerenommeerde beleggers vinden door boeken te lezen of video’s te kijken op Youtube.

Ga alvast kijken naar producten waarin je wilt beleggen

Je kunt tegenwoordig in veel verschillende soorten producten beleggen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te beleggen in aandelen, obligaties, grondstoffen, geld en nog veel meer. Ga dan dus ook alvast voor jezelf bepalen waarin jij uiteindelijk wilt beleggen. Kies voor een of twee producten waarin je wilt beleggen als starter, want beleggen in veel verschillende producten is vaak niet echt een aanrader.

Houdt de aandelenmarkt in de gaten

Je kunt ook alvast beginnen met het in de gaten houden van de aandelenmarkt. Zo zijn er genoeg bronnen waar je dit kunt doen zoals BNR of de Telegraaf. Als je echt informatie wilt hebben van de insiders kun je altijd nog de Wall Street Journal of de Bloomberg raadplegen. Door jezelf elke dag in te lezen in de aandelen krijg je een bepaalde kennis en ga je zelf trends en ontwikkelingen in de aandelenmarkt herkennen. Vervolgens kun jij inzetten en grote winsten pakken. Hoe meer je leest over beleggen, hoe meer kennis je ervan opdoet wat natuurlijk in jouw voordeel kan werken. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook tijdens het autorijden naar de radio luisteren om informatie op te doen.

Start ALTIJD met virtueel geld

Zoals bij veel dingen en dus ook bij beleggen leer je iets pas echt als je het veel doet en veel oefent. Wij raden dan ook zeer zeker aan om als startende belegger te starten met virtueel geld. Dit kan al vaak via je de gratis accounts van brokers. Begin niet direct met echt geld te beleggen, want het risico op verlies ligt als starter erg hoog. De huur of de hypotheek moet natuurlijk wel betaald kunnen worden aan het einde van de maand. Vanuit daar kun je jouw strategie gaan vormen en bepalen of je bijvoorbeeld voor lange termijn beleggen gaat of voor korte termijn beleggen.

Ben niet bang en start gewoon

Je bent jezelf op het moment aan het inlezen over beleggen, dat is al een zeker een goede start, maar om het echt te leren moet je gewoon gaan beginnen. Doe dit dan ook altijd met de gratis accounts en koop je eerste aandeel. Het is immers virtueel geld waarmee geen risico wordt gelopen. Als je vervolgens genoeg kennis en ervaring hebt opgedaan kun je altijd nog beleggen met echt geld. We wensen je alvast succes met dit spannende avontuur.

tips voor beleggen
handige tips voor het beleggen

Bekijk hier brokers 

Waardering

★★★★★ 

9.1 / 10

Service Kosten

0 % commissie

Kosten uitbetalen

€ 0

Check het enorme aanbod, miljoenen anderen gingen je voor!

Wereldwijde beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Gebruiksvriendelijk en veilig platform

Waardering

★★★★★ 

9.0 / 10

Service Kosten

0 % commissie

Kosten uitbetalen-

€ 0

Gratis XM demo account tot €100.000 en uitgebreid aanbod

Wereldwijde beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Licenties in Cyprus, Australië, Belize & geregistreerd bij de AFM

Waardering

★★★★★ 

8.4 / 10

Service kosten

0,20 % commissie

Order per € 1.000,-

€ 9,-

✓ Ontvang € 200 transactietegoed

Eerste 3 maanden geen service fee

Een prijs winnend en gebruiksvriendelijk platform

Waardering

★★★★★ 

8.1 / 10

Service Kosten

0,20 % comissie

Order per € 1.000,-

€ 2,50,-

Nu met € 100,- bonus

Geen minimale inleg vereist

Laten beleggen door experts

Handige & leuke Video’s