[rank_math_breadcrumb]

Kun je geld lenen in het buitenland? Kom erachter & bekijk alle mogelijkheden!

door | jun 24, 2022 | Geld Lenen | 0 Reacties

Geld lenen in het buitenland als Nederlander is meestal niet mogelijk. Toch zijn er een aantal uitzonderingen waarbij het wel mogelijk is om geld in het buitenland te lenen. Het is namelijk mogelijk als je bent getrouwd met iemand uit het buitenland of als je werkt en salaris ontvangt vanuit het buitenland. Maar waarom zou […]
Krediet groep nederland
  • Leen tot meer dan €100.000,-
  • Binnen 24 uur op je rekening
  • Laagste rente in de markt
  • Binnen enkele uren duidelijkheid

AANVRAGEN

★★★★★: 4,8/5

N
Persoonlijke leningen vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare kredietverstrekkers
Doorgaans binnen 24 uur op je rekening

Geld lenen zonder gedoe.

1
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8,7/ 10

Max. bedrag

Meer dan €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen enkele uren antwoord op je aanvraag

Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd
Laagste rente in de markt
2
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

Tot €150.000

Eisen

Minimaal 21 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,8%

 Onafhankelijk vergelijken en afsluiten van leningen

9,6 van Trustpilot, op basis van 3100 echte beoordelingen
Volledig online, een offerte binnen 24 uur
3

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant
Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
Expert in leningen en doorlopend krediet
4
kredietconcurrent logo
Binnen enkele uren duidelijkheid

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,5%

 Lage maandlasten en zeer scherpe rente
Transparantie hoog in het vaandel
Zelf gemakkelijk je krediet berekenen & online afsluiten
5

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €2.500,-

Rente

Vanaf 3,5%

 Gemiddelde klantwaardering van 9,5

Vergelijking van de beste doorlopend krediet financieringen
Bespaar tot €775,- per jaar, veilig en anoniem
6

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

 Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8.4 door haar klanten
Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening
KredietSpotter

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7.9 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen 1 werkdag antwoord op je aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten
Zakelijke en particuliere leningen
Krediet groep nederland
  • Leen tot meer dan €100.000,-
  • Binnen 24 uur op je rekening
  • Laagste rente in de markt
  • Binnen enkele uren duidelijkheid

AANVRAGEN

★★★★★: 4,8/5

geld lenen buitenland

Geld lenen in het buitenland als Nederlander is meestal niet mogelijk. Toch zijn er een aantal uitzonderingen waarbij het wel mogelijk is om geld in het buitenland te lenen. Het is namelijk mogelijk als je bent getrouwd met iemand uit het buitenland of als je werkt en salaris ontvangt vanuit het buitenland.

Maar waarom zou je geld in het buitenland lenen als het ook in Nederland kan? Meestal gebeurt dit omdat de rentepercentages daar eventueel lager zouden kunnen liggen en omdat er vaak geen BKR toetsing plaatsvindt. Verder in deze tekst vertellen wij jou meer over de rente, mogelijkheden en de BKR check in het buitenland wanneer het gaat om geld lenen.

Mensen denken dat de rente in het buitenland voordeliger is

De grootste reden waarom mensen geld lenen in het buitenland is doordat ze denken dat de rente van een persoonlijke lening in het buitenland lager ligt dan in Nederland. Helaas klopt dit niet en zijn de rentes in het buitenland vaak juist iets hoger dan in Nederland. Het vermoeden van de mensen dat geld lenen in het buitenland goedkoper is klopt dus meestal niet.

Al was dit wel het geval dan was het alsnog niet mogelijk om als Nederlander geld te lenen in het buitenland. Het risico voor buitenlandse kredietverstrekkers is namelijk te groot. Je kunt namelijk onvindbaar zijn voor de bank als je in Nederland woont en daarmee wordt het risico te groot dat het geleende bedrag niet wordt terugbetaald.

Is geld lenen in het buitenland zonder BKR toetsing mogelijk?

Een andere belangrijke reden waarom mensen graag geld lenen in het buitenland is de Nederlandse BKR-registratie. Wanneer je geld gaat lenen In landen zoals België en Duitsland wordt er namelijk geen BKR check uitgevoerd, waardoor geld lenen in het buitenland zonder BKR-check mogelijk zou zijn.

Dit zou dus ideaal zijn voor mensen die in Nederland, om wat voor reden dan ook, een BKR-notering hebben (zou je denken). Maar dit is niet het geval, in Nederland gebruiken Nederlandse kredietverstrekkers de BKR-toetsing om te bekijken of er sprake is van een goede kredietwaardigheid. Meer lezen over geld lenen zonder BKR? Druk dan op de link.

Een negatieve kredietscore zal niet meehelpen

Als de kredietwaardigheid negatief is, dan is de kans klein dat je in aanmerking komt voor een nieuwe lening. Daarentegen maken ze in het buitenland geen gebruik van een BKR-check en kunnen buitenlandse banken jouw kredietwaardigheid dus niet controleren.

Nog een reden dus voor buitenlandse banken om geen geld uit te lenen aan iemand in Nederland. Bovendien is het verstandig om niet te liegen over een negatieve BKR-notering, want hier kun je in de toekomst problemen mee krijgen. Ben daarom altijd eerlijk en houdt niemand, ook niet jezelf, voor de gek.

Alternatief voor geld lenen in het buitenland als je een BKR-registratie hebt

Heb jij een negatieve BKR-notering en is het daarom niet mogelijk om geld te lenen in Nederland? Probeer dan om een onderhandse lening af te sluiten via familie, vrienden of kennissen die het geld eventueel een tijdje kunnen missen. Een onderhandse lening werkt namelijk hetzelfde als een consumptief krediet bij de bank. Het grote verschil met een consumptief krediet is namelijk dat er geen BKR-toetsing plaatsvindt. Zorg er daarom wel voor dat je goede afspraken maakt om betalingsproblemen te voorkomen.

Bovendien betaal je net als bij een lening bij de bank rente over het geleende bedrag, zo ook bij een onderhandse lening. Dit rentebedrag moet ten alle tijden marktconform zijn, wat betekent dat de rente even hoog is als bij een persoonlijke lening van de bank. Als je dit niet doet, dan kan een deel van de lening worden gezien als schenking en betaal de andere persoon van wie je het geld leent schenkbelasting. Tot slot kun je ook nog kijken naar een mini-lening, waarbij vaak geen kredietcheck wordt uitgevoerd.

Wanneer is geld lenen in buitenland als Nederlander wel mogelijk?

Wil jij geld lenen in het buitenland als Nederlander? Dan is dat in twee verschillende gevallen mogelijk. De vraag die dan vaak gesteld wordt is: “Waar kan ik geld lenen in het buitenland?” Dat gaan wij jou precies vertellen. Woon of werk jij in het buitenland? Dan is het afsluiten van een persoonlijke lening in het land waar je salaris ontvangt of staat ingeschreven meestal geen enkel probleem.

Daarnaast is in het buitenland geld lenen mogelijk wanneer je getrouwd bent met iemand uit het buitenland. Een persoonlijke lening afsluiten in het land van herkomst van je partner is dan in veel gevallen ook vrij simpel.

Conclusie: is het mogelijk om als Nederland geld te lenen in het buitenland?

In de meeste gevallen kun je dus geen geld lenen in het buitenland als Nederlander. Toch zijn er twee manieren waarbij het wel mogelijk is, maar voldoe jij niet aan deze eisen en woon en werk je gewoon in Nederland? Dan is het niet mogelijk om geld te lenen in het buitenland. De meeste mensen denken namelijk dat in het buitenland geld lenen slim is omdat er geen BKR-toetsing plaatsvindt, maar deze BKR-check is er niet voor niks.

Deze toetsing beschermt jou namelijk als consument om niet in de financiële problemen terecht te komen. Daarnaast denken veel mensen dat de rente lager ligt in het buitenland, maar dit is niet het geval. Daarentegen is het Nederland wel degelijk mogelijk om een passende en goedkope lening af te sluiten. Het is daarvoor heel belangrijk om verschillende kredietverstrekkers te vergelijken. Hierbij is het verstandig om te letten op de leenvorm, de looptijd, jouw leendoel, de rente en de voorwaarden van verschillende kredietverstrekkers.

Meer lezen?

Je kunt gemakkelijk meer informatie lezen over deze onderwerpen door op de link te drukken!

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 14, 2022 @ 18:43

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht vind je dit ook interessant

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=