KPN aandelen kopen in 2022, is het een slimme keuze? Lees onze handige gids door!

Wat is de koers van KPN op dit moment en hoe slim is het om te gaan beleggen in dit aandeel? Al jaren doen verschillende geruchten van overnames de ronde en met het recente vertrek van CEO Maximo Ibarra mag de volgende topman het gaan proberen. Het beleggen in aandelen van KPN: is dat nu een goed idee?

Aandelen van KPN kopen in 2022

KPN aandelen kunnen een slimme investering zijn, maar het is hierbij wel handig om te kijken naar de huidige status van het bedrijf.

Daarnaast is het ook van belang om een kijkje te nemen in de geschiedenis maar ook zeker het toekomstbeeld van KPN. Ook het recente KPN aandelen nieuws is interessant om te volgen. Bij Spaarbuidel vind je alle bruikbare informatie!

Over KPN

KPN, afgekort voor Koninklijke PTT Nederland, is een telecomgigant die halverwege de 19e eeuw werd opgericht. Het bedrijf hield zich eerst ook bezig met post, maar ging zich door de opkomst van telefonie ook meer bezighouden met de ontwikkeling hiervan.

Vandaag de dag is KPN een leverancier van telecommunicatie en kunnen consumenten hier terecht voor vaste- en mobiele telefonie, internet en tv. KPN is lange tijd marktleider op het gebied van telecommunicatie.

Koers van KPN

In de jaren 90 is het aandeel KPN enorm populair en in 2000 wordt er zelfs een piek behaald van €34. De huidige koers van het KPN aandeel is €2,24; een enorm verschil dus met 18 jaar geleden. In 2002 lijdt KPN enorme verliezen en het bedrijf is hier eigenlijk nooit helemaal bovenop gekomen.

Daarnaast moet het bedrijf telkens weer flink investeren in nieuwe netwerken. Het is dan ook zichtbaar dat de winst van KPN sinds 2002 elk jaar weer achteruit gaat. Dit zijn de recente cijfers:

  • Nettowinst 2018: €348 miljoen
  • Verwachte nettowinst 2019: €473 miljoen
  • Cashflow KPN: €900 miljoen
  • Koers/winstverhouding: 22
  • Dividendrendement: 4,56%

Hiernaast hebben we nog meer informatie beschreven over de aandelen van KPN. Je kunt er ook voor kiezen om het totale aanbod met elkaar te vergelijken.

Koers KPN aandelen

Ben jij op zoek naar de koers voor KPN aandelen? Geen zorgen wij hebben namelijk een realtime koerstracker voor deze aandelen via Tradingview. Liggen er kansen op de markt vandaag? Of is het slimmer om short te gaan? Met deze tool kun je een goede basisanalyse maken van de koers. Wil je direct toeslaan en aandelen KPN op de beurs aankopen bij een betrouwbare partij? Klik dan op deze link

Wanneer zijn aandelen KPN interessant?

Wellicht reist bij jou de vraag: wanneer is het voor mij interessant om te gaan beleggen in aandelen van KPN? Er zijn verschillende moment waarop het slim kan zijn om te gaan investeren. Het eerste moment is gebaseerd op fundamentele analyse: zodra er geruchten zijn van een overname, zoals begin dit jaar nog het geval was, schiet het aandeel direct omhoog. Door te anticiperen op dit soort nieuwsfeiten kan het enorm interessant zijn om in te stappen met beleggen.

Het andere moment is het geloof in KPN. Wanneer je gelooft dat het bedrijf er met kostenbesparing weer bovenop komt kan het interessant zijn om in te stappen in de aandelen van KPN. Het aandeel kan dan weer interessant worden.

KPN aandelen advies

Voordat je aandelen van KPN gaat kopen is het aan te raden om wat advies in te winnen. Dit kan bij analisten, maar ook online of bij brokers. Feit blijft dat het beleggen nooit zonder risico’s gaan en dat winst in het verleden geen garantie is voor de toekomst.

Je kunt je belegging in KPN aandelen baseren op technische analyse. Hierbij kijk je naar de grafieken en ontdek je of er ergens een patroon zichtbaar is. Zo kun je voorspellen wanneer de aandelen omhoog schieten. Bij KPN is overnamespeculatie een van deze patronen.

KPN aandelen nieuws

KPN aandelen nieuws volgen kan een slimme manier zijn om op de hoogte te blijven en om de juiste stappen te ondernemen. Nieuwsfeiten kunnen ervoor zorgen dat het aandeel KPN meer in trek komt en dat het dus aantrekkelijker wordt om te gaan beleggen. Houd ook rekening met de toekomst. Deze is natuurlijk niet te voorspellen, maar door te kijken naar het KPN aandelen nieuws kun je bepaalde gebeurtenissen wel enigszins aan zien komen.

KPN aandelen kopen: hoe en wanneer?

Hoe en wanneer kun je het beste aan de slag gaan als je interesse hebt in het beleggen in KPN aandelen? Je kunt vandaag nog beginnen door een account aan te maken bij een (online) broker. Hier kun je vaak direct aan de slag gaan door aandelen te kopen. Koop je aandelen van KPN of een ander bedrijf? Die keuze is aan jou. Beginners kunnen eerst een demo volgen om zo wat zekerder te kunnen beginnen met het beleggen.

Vergelijk de aanbieders

Aandelen van KPN kopen betekent niet dat je je moet aanmelden bij de eerste en beste broker. Vergelijk de diverse aanbieders van dit aandeel en ontdek wat bij jou past. De transactiekosten verschillen per broker; dit is een belangrijk aandachtspunt. Bij Spaarbuidel vergelijk je de aanbieders met elkaar en maak je op basis hiervan een goede keuze. Aandelen van KPN kopen wordt op deze manier veilig en overzichtelijk!

Bekijk aanbieders van KPN aandelen

Let op: Risicowaarschuwing: beleggen gaat gepaard met risico’s, CFD’s zijn complexe instrumenten en hebben een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van de hefboomwerking. 78,04% van de rekeningen van retailbeleggers verliest geld bij het verhandelen van CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Waardering

★★★★★ 

9.1 / 10

Service Kosten

0 % commissie

Kosten uitbetalen

€ 0

Check het enorme aanbod, miljoenen anderen gingen je voor!

Wereldwijde beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Gebruiksvriendelijk en veilig platform

Waardering

★★★★★ 

9.0 / 10

Service Kosten

0 % commissie

Kosten uitbetalen-

€ 0

Gratis XM demo account tot €100.000 en uitgebreid aanbod

Wereldwijde beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Licenties in Cyprus, Australië, Belize & geregistreerd bij de AFM

Waardering

★★★★★ 

8.4 / 10

Service kosten

0,20 % commissie

Order per € 1.000,-

€ 9,-

✓ Ontvang € 200 transactietegoed

Eerste 3 maanden geen service fee

Een prijs winnend en gebruiksvriendelijk platform

Waardering

★★★★★ 

8.1 / 10

Service Kosten

0,20 % comissie

Order per € 1.000,-

€ 2,50,-

Nu met € 100,- bonus

Geen minimale inleg vereist

Laten beleggen door experts

Bekijk hier video’s over KPN aandelen