[rank_math_breadcrumb]

Is investeren in Herbalife een interessante zet?

door | jun 16, 2022 | Aandelen, Beleggen | 0 Reacties

Wil je gaan beleggen in Herbalife aandelen, maar vraag je jezelf af of dit verstandig is? Dan is het verstandig om je goed te laten informeren. Het bedrijf biedt gezonde levensproducten, maar komt regelmatig negatief in beeld vanwege haar multi-level marketing. In dit artikel vertellen we meer over het bedrijf, haar geschiedenis, de koersontwikkelingen en […]

Wil je gaan beleggen in Herbalife aandelen, maar vraag je jezelf af of dit verstandig is? Dan is het verstandig om je goed te laten informeren. Het bedrijf biedt gezonde levensproducten, maar komt regelmatig negatief in beeld vanwege haar multi-level marketing. In dit artikel vertellen we meer over het bedrijf, haar geschiedenis, de koersontwikkelingen en ook hoe je dit aandeel kunt kopen of verkopen. Zo krijg je een beter beeld en kun je voor jezelf afwegen of je wilt gaan investeren in dit bedrijf.

Meer over Herbalife aandelen

Herbalife noemt zichzelf een wereldleider in maaltijdvervangers, voedingssupplementen en huidverzorgingsproducten. Dit voedingsbedrijf wilt wereldwijd mensen helpen bij een gezonde en actieve levensstijl. Wereldwijd worden er dagelijks meer dan 4 miljoen Herbalife Nutrition shakes genuttigd. Herbalife verkoopt gezonde producten zoals sportvoeding, maaltijdshakes, supplementen, dranken, repen, enzovoort.

Herbalife doet aan multi-level marketing; er wordt dus geld verdiend door de directe verkoop van producten aan klanten. Ook wordt er verdiend wanneer producten worden verkocht door iemand die door een persoon is aangebracht. Naast directe verkoop houdt men zich ook bezig met het aanwerven van nieuwe leden. Dit gebeurt via speciale websites, advertenties in kranten, grote conventies, etc. Die nieuwe leden kopen de Herbalife producten van de persoon die ze aangebracht heeft. Deze krijgt hiervoor een commissie. Zodra een nieuw lid nieuwe leden aanbrengt krijgt diegene hiervoor een commissie, ook de originele werver.

Geschiedenis

Het bedrijf is opgericht in 1980 en in vandaag de dag doorgegroeid tot een volwaardig bedrijf met meer dan 8.000 werknemers. De oprichter van het bedrijf is Mark Hughes, hij overleed helaas in 2000. Daarna werd het bedrijf overgenomen door twee investeringsmaatschappijen. In 2003 kreeg Herbalife een nieuwe CEO genaamd Michael O. Johnson Daarvoor was hij maar liefst 17 jaar lang president van Disney International.

Koers Herbalife aandelen

De koers van Herbalife is in de periode tussen 2016 en 2021 gestegen. Maar de prijs van aandelen van Herbalife kende wel een dieptepunt op 20 maart 2020, op dat moment was de prijs van één aandeel slechts $27,97.

Herbalife heeft ondertussen al veel producten op de markt gebracht. Het bedrijf is ook niet van plan om hiermee op te houden, integendeel; Herbalife is namelijk van plan om nog veel meer producten te ontwikkelen. Dit moet zorgen voor een voortzetting van de stijgende trend van de koers en de omzet. Het feit dat ze nog meer producten op de markt willen brengen zorgt ervoor dat het zeer interessant is om dieper te duiken in de Herbalife aandelen.

Waarom aandelen van Herbalife kopen?

Het kopen van Herbalife aandelen kan tegenwoordig via verschillende online brokers. Het verhandelen van deze aandelen gebeurt via de NYSE oftewel de ‘New York Stock Exchange’. Dit is dan ook de reden dat je alleen kunt handelen in aandelen van Herbalife tussen 15.30 uur en 22.00 uur (Nederlandse zomertijd).

Indien je geïnteresseerd bent in aandelen kopen is het belangrijk dat je naast het vergelijken van aandelen van bedrijven ook de online brokers vergelijkt. Voor het vergelijken van verschillende brokers kun je gebruik maken van de broker vergelijker op deze pagina. Op deze manier kies je een passende broker die jouw wensen kan vervullen.

Herbalife aandelen verkopen

Ook het verkopen van de aandelen van Herbalife gaat via de New York Stock Exchange (NYSE) en kan dus alleen tussen 15.30 uur en 22.00 uur. Door het hoge handelsvolume is het helemaal niet moeilijk om een aandeel van het bedrijf te kopen of verkopen. Dagelijks worden er namelijk veel aandelen gekocht en verkocht.

Bij het verkopen van aandelen is het cruciaal dat je dit doet via een passende broker. Elke broker heeft namelijk zijn voor- en nadelen. Zo rekenen sommige een kleine commissie en vragen ze transactiekosten. Voor het vergelijken van verschillende brokers kun je gebruik maken van de broker vergelijker op deze pagina.

Dividend Herbalife aandelen

Herbalife betaalt geen dividend uit aan haar aandeelhouders. Dit omdat het bedrijf er bewust voor kiest om de winsten te herinvesteren in het bedrijf en op die manier extra waarde wilt genereren voor zijn aandeelhouders. Door hogere bedrijfsresultaten te boeken, stijgt de koerswaarde van een aandeel. Dit is dus een keuze van het bedrijf om ervoor te zorgen dat de koers sneller zou kunnen stijgen. Bovendien kunnen ze er in de toekomst altijd nog voor kiezen om dividend uit te keren aan hun aandeelhouder.

Handige feiten over Herbalife

Hieronder hebben we een paar handige feiten over Herbalife voor je op een rijtje gezet:

  • Herbalife heeft wereldwijd ongeveer 8.000 werknemers in dienst;
  • Het hoofdkantoor van Herbalife bevindt zich in Los Angelos in de verenigde Staten;
  • Het bedrijf is opgericht in 1980 en is ingeschreven op de Kaaimaneilanden;
  • Het bedrijf haalde in het boekjaar 2019 een netto-omzet van $ 4,9 miljard.
  • Aandelen van Herbalife worden verhandeld op de New York Stock Exchange (NYSE), deze beurs is open tussen 15.30 uur en 22.00 uur in onze zomertijd;

Concurrenten

Herbalife is actief in de sector van de levensmiddelen, en biedt vooral gezonde levensmiddelen aan om af te vallen. Het bedrijf doet zoals je ondertussen weet aan multi-level marketing, maar is zeker niet het enige bedrijf dat dit doet; ook Amway, Omnilife en Forever Living Products zijn voorbeelden van bedrijven die dit doen. Voor Herbalife is het essentieel om zijn concurrenten voortdurend in de gaten te houden en voor te blijven. Als de concurrenten betere producten op de markt brengen, dan kan dit invloed hebben op de totale verkopen van het bedrijf. Hierdoor kunnen de bedrijfsresultaten afnemen en dit kan leiden tot een daling van de koers van het bedrijf.

Conclusie

We kunnen een duidelijke conclusie vormen over het aandeel van Herbalife; De toekomst ziet er goed uit voor dit bedrijf, en dus ook voor de koers van Herbalife. Dit komt mede doordat ze plannen hebben om vele nieuwe producten op de markt te brengen.

Als je besloten hebt te gaan beleggen in Herbalife aandelen, dan wil je dit natuurlijk wel doen bij een betrouwbare en transparante broker. Aan het beleggen in aandelen zijn namelijk verschillende kosten verbonden. Denk hierbij aan de transactiekosten voor het kopen en verkopen van aandelen en bij sommige brokers moet je ook bewaarkosten betalen. Per broker zijn de kosten verschillend. Daarom is het goed om de brokers altijd eerst onderling te vergelijken. Dat doe je gemakkelijk met onze vergelijker op deze pagina. Zo ben je er in ieder geval zeker van dat je voor een betrouwbare en transparante broker kiest.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 16:01