Alles weten over investeren in zilver of alle aanbieders vergelijken voor de beste prijs?

Onafhankelijk aanbieders van zilver vergelijken

Gemakkelijk en snel alle aanbieders van zilver in Nederland op een onafhankelijke manier vergelijken? Dan ben je bij Spaarbuidel aan het juiste adres.

We helpen jou om zelf de beste keuze te maken door je een transparant overzicht te geven van alle financiële producten die beschikbaar zijn op de Nederlandse markt.

Je krijgt een een 100% onafhankelijk vergelijking te zien van alle leningen, creditcards , hypotheken, investeringen en spaarproducten.

Alle aanbieders worden op een aantal criteria beoordeeld in de vergelijker. Het fijne is dat je alles direct online kan regelen, na het vergelijken beslis jij natuurlijk bij welke aanbieder je een dienst gaat afnemen.

Bij het vergelijken van deze producten baseren we de vergelijking op jou aangegeven wensen, we sorteren resultaten standaard op rente zodat het product met het scherpste aanbod bovenaan staat. Zo heb je direct de beste aanbiedingen in het oog als je begint met vergelijken.

Zilver aanbieders vergelijken

Waardering

★★★★★ 

9.1 / 10

Service Kosten

0 % commissie

Kosten uitbetalen

€ 0

Check het enorme aanbod, miljoenen anderen gingen je voor!

Wereldwijde beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Gebruiksvriendelijk en veilig platform

Waardering

★★★★★ 

9.0 / 10

Service Kosten

0 % commissie

Kosten uitbetalen-

€ 0

Gratis XM demo account tot €100.000 en uitgebreid aanbod

Wereldwijde beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Licenties in Cyprus, Australië, Belize & geregistreerd bij de AFM

Waardering

★★★★★ 

8.4 / 10

Service kosten

0,20 % commissie

Order per € 1.000,-

€ 9,-

✓ Ontvang € 200 transactietegoed

Eerste 3 maanden geen service fee

Een prijs winnend en gebruiksvriendelijk platform

Waardering

★★★★★ 

8.1 / 10

Service Kosten

0,20 % comissie

Order per € 1.000,-

€ 2,50,-

Nu met € 100,- bonus

Geen minimale inleg vereist

Laten beleggen door experts

Investeren in zilver

Investeren in zilver kan heel interessant zijn. Op dit moment is er eigenlijk geen beter moment om zilver te kopen. Veel mensen richten zich op investeren in goud maar zilver is een geduchte concurrent. Zilver heeft niet alleen de kracht van goud maar is een perfect alternatief voor belegger die graag investeren in edelmetalen.

In veel landen betekent zilver geld, naast goud is het de meest pure vorm van geld in heel deze wereld. Zilver & goud kunnen niet zomaar worden verkregen, dat is bij geld natuurlijk net zo het geval, het groeit helaas niet aan bomen. Wie fysiek zilver koopt heeft geen last van risico van de tegenpartij. Overal ter wereld kan zilver worden geruild tegen geld en het is een van de weinige eenheden die nooit failliet is gegaan.

Zilver is daarbij een stuk goedkoper dan goud, de ratio tussen de twee edelmetalen is deze eeuw op een historisch punt terecht gekomen. De zilvermarkt is veel kleine dan de goudmarkt waardoor de prijsbewegingen een stuk volatieler zijn. Dat betekent dat de prijs van zilver sterk naar boven en sterk naar beneden kan gaan. De zilverprijs stijgt sterker goud en is al sinds 2016 aan een opwaartse trend bezig.

Op dit moment is de zilvervoorraad relatief klein. Dit komt omdat overheden en centrale banken grote voorraden goud aanhouden. Dat was ook ooit zo met zilver, de voorraad is echter met maar liefst 73% gedaald ten opzichte van 1996. Het kan natuurlijk gebeuren dat deze trend terugkeert, als overheden en centrale banken geen goud kopen gaan ze direct investeren in zilver.

Zilver wordt daarbij veelvuldig gebruikt. Het zit in je elektronica, zonnepanelen, medische apparatuur en telefoon. Het gaat dan vaak om kleine hoeveelheden zilver, na het gebruik worden apparaten niet meer gerecycled waardoor er een hoop zilver op de afvalberg terecht komt.

BTW en investeren in zilver

Wil je investeren in zilver dan is het verstandig om tijdens de investering sterk rekening te houden met BTW heffingen vanuit de overheid. Baren zilver worden in de ogen van de overheid gezien als een industrieel product waardoor er 21% BTW over geheven kan worden.

Koopt u zilver particulier in dan ben je helaas niet in de mogelijkheid om deze BTW terug te vragen. Veel mensen kiezen dan ook voor het beleggen in zilveren munten, dit heeft alles te maken met het feit dat zilveren munten worden gerekend als wettig betaalmiddel, ook beschik ze over een puurheid gehalte van minimaal 99%.

Zilveren beleggings-munten worden verhandeld onder de zogenaamde margeregeling, hiermee ben je er van verzekerd dat de BTW is verrekend over de margeregeling van de handelaar waar je het van koopt. Niet zo geïnteresseerd in de belegging van edelmetalen? Wellicht is een vastgoed investering interessant voor u!

De zilverprijs, hoe zit het?

De markt voor zilver is 5 dagen, 24 uur per dag, van maandag tot vrijdag geopend. De zilverprijs fluctueert dan ook hevig. De fluctuaties hanger sterk samen met wereldwijde transacties die te maken hebben met zilver. De verkopers van zilver stellen een vraagprijs waarop kopers met hen biedprijs reageren. Het verschil tussen deze twee zilverprijzen wordt ook wel de middenkoers genoemd.

Het gemiddelde van de middenkoers vormen de uiteindelijke zilverkoers. De zilverkoersen hebben de afgelopen jaren flink in groei gewonnen, dit had vooral te maken met de financiële crisis waarin we destijds zaten. Veel mensen kiezen in barre economische tijden voor beleggingen of investeringen in extern vermogen als edelmetalen. Net als in andere markten is de zilverprijs afhankelijk van vraag en aanbod.

De zilverprijs wordt aangeduid in ounces of troy. Spreek je over een troy ounce in edelmetalen dan heb je het over ongeveer 31 gram.

Risico’s van het beleggen in zilver

Het merendeel van de investeerders in zilver zien hen investering als een zekerheid waarbij weinig risico’s te paard gaan, dit is echter niet altijd het geval. 

Zoals we al zeiden fluctueert de prijs van zilver 5 dagen per week, 24 uur per dag. Het kan dus zomaar zijn dat uw ingekochte zilver een paar weken later flink in waarde is gedaald. Daarnaast wordt er geen toezicht gehouden door het AFM op de handel en beleggingen in zilver.

Ook ontvangt u geen enkele euro aan rente of dividend bij het handelen in zilver. Je kunt de zilvermarkt niet vergelijken met de bekende aandelenbeurzen. In barre economische tijdens zal de vraag onder beleggers sterk stijgen, in goede tijdens zal deze juist dalen wat automatisch lijdt tot waardedalingen van uw zilver.

Echter wordt er de laatste jaren industrieel flink gebruik gemaakt van zilver in consumentelektronica, hierdoor staat de vraag naar consumentenelektronica wel degelijk in verband met de conjunctuur van zilver.

Rendement op zilver

Naast risico’s voor het investeren in zilver zijn er ook flinke rendementskansen te behalen. Zoals je weet is zilver een edelmetaal. Het wordt in de meeste gevallen gewonnen in zilvermijnen gelegen in China, Mexico en/of Peru. De wereldreserve van zilver neemt af door een stijgende vraag naar industrieel zilver. Dit betekent dat zilver schaars begint te worden waardoor kansen op de lange termijn voor investeerders open liggen.

Ook investeerders met korte termijn strategieën die in zilver willen investeren kunnen hen slaatje uit de schaarste slaan. De historische zilverprijs is sterk aan het fluctueren waardoor risico’s en kansen op de loer liggen. In de jaren 70 steeg de zilverkoers van 2 dollar naar 50 dollar, en dat in enkele jaren. Echter daalde deze prijs weer sterk in 1980 waarna de koers op 10 dollar eindigde.

Op zoek naar een manier om je geld te investeren met het grootste rendement? Doe goed onderzoek als je wil investeren in dergelijke producten. Spaarbuidel helpt je door verschillende aanbieders van financiële producten naast elkaar te zetten in een statische, onafhankelijke vergelijking.