Investeren in parkeren, je zult er vast nog nooit bij hebben stilgestaan, maar het kan echt! In drukke steden zien we dat parkeergelegenheden steeds schaarser worden en dat mensen vaak lang aan het zoeken zijn naar een parkeerplek. Reden te meer om nieuwe projecten te starten voor nieuwe parkeerplaatsen in steden. Daarbij is het voor investeerders een mooie kans om en redelijk veilige belegging te doen met een hoog rendement. Maar waar moet je precies op letten? En waarom zou je beleggen in parkeren? We vertellen je er op deze pagina meer over.

Waarom investeren in parkeren?

Als je gaat investeren in parkeren, dan kan dat een leuk rendement opleveren. Bovendien is het een vrijwel risicoloze belegging, aangezien parkeerplaatsen altijd wel worden gebruikt. Elke dag moeten er wel ergens mensen op locatie zijn en hun auto kwijt kunnen, en wat is er dan beter dan een ruime, betaalbare parkeerplaats?

Daarnaast is een investering in parkeerplaatsen een vorm van investeren in vastgoed. Echter zitten er veel minder risico’s aan verbonden. Wanneer je met vastgoedhandelaren in gesprek gaat hoor je vaak dat ze wel eens last hebben gehad van wanbetalers. Iedere vastgoedhandelaar krijgt hier namelijk wel eens mee te maken en dat is niet prettig. Een voordeel van investeren in parkeerplaatsen is dat mensen niet zonder te betalen kunnen parkeren. Als je niet betaald, kun je ook niet parkeren, dus dat probleem is al opgelost.

Wat zijn de mogelijkheden?

Wil je gaan investeren in parkeren? Dan heb je daarbij verschillende mogelijkheden. De eerste is natuurlijk om je eigen parkeergarage op te richten, maar dat is niet voor iedereen weggelegd.

Daarnaast is het een betere optie om te gaan investeren in een organisatie die verschillende parkeerplaatsen beheerd. Hier kiezen dan ook de meeste investeerders voor, aangezien ze het beheer van de parkeergarage uit handen kunnen geven. Vaak is het zelfs zo dat beheerders op zoek gaan naar beleggers die willen investeren in een parkeergarage. Vervolgens wordt de parkeergarage verhuurt aan de investeerder en ontvangt hiervoor in ruil een mooie inkomstenbron van de parkeerkosten. Hier valt een hoog rendement mee te behalen, voornamelijk in drukke steden.

Rendement van een investering in parkeren

Voor een belegger is het rendement natuurlijk een belangrijke factor, anders zou je namelijk niet gaan investeren. Bij investeren in parkeren kun je dan ook een hoog rendement verwachten, aangezien de parkeerkosten harder stijgen dan de inflatie. Daarnaast kost het bouwen van een parkeerplaats minder geld dan een huis, kantoorpand of ander soort vastgoed. Dit zijn dus twee voordelen in één, wat voor investeerders als muziek in de oren klinkt.

Bovendien is investeren in parkeergelegenheden vrijwel crisis- en inflatiebestendig. Dit is dan ook de reden waarom steeds meer grote investeerders kansen zien in het beleggen van hun geld in parkeerplaatsen. Er zijn dan ook haast geen nadelen te benoemen.

Voor wie is beleggen in parkeren geschikt?

Investeren in parkeren is in principe geschikt voor iedere investeerder die hier kansen in ziet. Vaak denken mensen dat parkeerplaatsen in het bezit zijn van de gemeente, maar in de meeste gevallen is dat niet zo. Zo zijn de meeste parkeergelegenheden in handen van een groep investeerders die kan bestaan uit ondernemers en particulieren.

Als investeerder van een parkeergarage kun je er, afhankelijk van je eigen keuze, voor kiezen om te investeren met je privévermogen of zakelijk financiën. Het is namelijk voor zowel particulieren als ondernemers mogelijk om te investeren in parkeerplaatsen. Ben je daarom nog op zoek naar een beleggingsmogelijkheid? Dan kan beleggen in parkeergelegenheid een verstandige en lucratieve keuze zijn.

Investeren in parkeren: conclusie

Investeren in parkeren biedt veel mogelijkheden aan beleggers. Het is namelijk niet alleen een redelijk veilige belegging, het levert ook nog eens een mooi rendement op. Daarbij kun je een eigen parkeergarage beginnen, investeren in een bestaande parkeergarage of investeren in de bouw van een parkeergarage. Waar je voorkeur ook naar uitgaat, investeren in parkeerplaatsen blijft altijd goede business.

Zit jezelf al in het vastgoed? Dan kan het een goed alternatief zijn om te gaan investeren in parkeergarages. Natuurlijk kun je dit ook erbij doen, aangezien de rendementen hoger liggen, kosten lager zijn en geen last hebt van wanbetalers. Want als je niet betaalt, kun je ook niet parkeren. Hierdoor blijven er haast geen nadelen meer over, waardoor het beleggen in parkeerplaatsen een nieuwe vorm van winstgevend investeren kan zijn.