Corum Investments is een vastgoedfonds waarin je kunt investeren. Als we het hebben over beleggen in vastgoed zullen de meeste mensen vaak al gauw denken dat je hier veel geld voor nodig hebt. In de praktijk is dit echt niet helemaal het geval. Stel je wilt zelf echt een pand kopen is het natuurlijk wel van belang dat je al enig vermogen hebt. Vandaar dat er vastgoedfondsen, zoals Corum Investments, worden opgericht. Hierdoor wordt het voor de kleine beleggers onder ons ook mogelijk om te investeren in vastgoed. Wil jij hier ook mee beginnen? Dan raden wij je aan om de informatie op deze pagina zorgvuldig door te nemen. Wij gaan je namelijk eer vertellen over de mogelijkheden, voordelen en nadelen van Corum Investments.

Wat is Corum Investments?

Corum Investments is een van de grootste vastgoedfondsen in heel Europa. Zo zijn ze actief in maar liefst 15 landen en 6 verschillende sectoren. Een groot voordeel hiervan is dat de beleggingen in dit fonds goed worden verspreid. Als je al een beetje bekend bent met investeren en beleggen weet je dat spreiden essentieel is om het risico te verminderen. Stel je hebt meerdere beleggingen lopen waarvan er 1 minder goed loopt. Het kan dan zijn dat de andere beleggingen dit compenseren waardoor je nog steeds profijt behaald. Echter geldt over het algemeen wel: hoe lager het risico, hoe lager het rendement.

Waarom geld investeren bij Corum Investments?

Als je geld gaat beleggen bij een fonds, zoals Corum Investments, verspreid je je geld over verschillende landen en sectoren. Hierdoor zal het risico lager uitvallen, maar zul je toch een mooi rendement kunnen behalen. Het is namelijk zonde om al je geld op een spaarrekening te laten staan, aangezien het ieder jaar minder waard wordt (door inflatie) en je er vermogensbelasting over betaald. Zodra je gaat investeren met dit geld kun je er rendementen mee behalen die boven de inflatie blijven. Hierdoor kun je het huidige vermogen stabiel laten groeien en blijf je de inflatie een aantal stappen voor. Bovendien liggen de rentes bij banken op dit moment zo laag, dat het haast verwaarloosbaar is.

Wat zijn de mogelijkheden?

Wanneer je gaat investeren bij Corum Investments krijg je als belegger twee opties voorgeschoteld. Er zijn namelijk twee verschillende portefeuilles waar je uit kunt kiezen om in te beleggen. Zo is er de ‘Corum Origin’- en ‘Corum XL’ portefeuille. Met beide portefeuilles beleg je in vastgoed, maar er is toch een klein verschil. Daarnaast vraag je jezelf waarschijnlijk af welke van de twee de betere keuze is. Hier kunnen we niet concreet antwoord op geven, aangezien dit afhangt van je persoonlijk voorkeur. Wel kunnen je wat meer vertellen over beide beleggingsmogelijkheden, zodat je voor jezelf een weloverwogen keuze kunt maken.

Corum Origin

Corum Origin, de naam zegt het eigenlijk al een beetje, is de eerste beleggingsportefeuille van dit fonds die zich richt vastgoed. Het wordt dan ook wel vaak gezien als de grote broer van Corum XL. Zo is er al ruim 1,8 miljard euro geïnvesteerd in dit fonds wat is verdeeld over 13 Europese landen. Het fonds werd opgericht in 2012 en heeft sinds die tijd een gemiddeld rendement van ruim 7% laten zien. Vergeleken met andere investeringen in vastgoedfondsen is dit niet per se heel hoog, maar dit komt voornamelijk omdat het actief is in 6 verschillende sectoren. Deze optie is dus perfect voor diegene die niet teveel risico willen nemen, maar toch iets willen doen met hun spaargeld. Ten opzichte van het risico kunnen we wél stellen dat je een mooi rendement kunt behalen.

Corum XL

Wil je graag wat meer risico nemen om meer rendement te behalen? Dan is Corum XL wellicht iets voor jou. Dit fonds is actief in 9 landen en 4 sectoren, waardoor er iets minder wordt verspreid. Dit staat dus gelijk aan iets meer risico met ook een iets hoger gemiddeld rendement. Ten opzichte van zijn grote broer (Corum Origin) is dit fonds nog redelijk klein. Er is namelijk pas 500 miljoen geïnvesteerd in verschillende vastgoedprojecten verdeeld over 9 Europese landen. Hiermee hebben ze wel een mooi gemiddeld rendement van ongeveer 8% weten te behalen. Een goede keuze dus voor de kleine belegger die iets meer risico durft te nemen.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Ga je investeren bij Corum Asset Management? Dan is het goed om op de hoogte te zijn van de voor- en nadelen die het beleggingsfonds met zich meebrengt. We vertellen jou daarom graag wat de belangrijkste voor- en nadelen zijn van Corum Investments, zodat jij voor jezelf kunt afwegen of dit vastgoedfonds een goede keuze is voor jou.

Voordelen

  • Keuze uit twee verschillende vastgoedportefeuilles;
  • Goede spreiding in verschillende landen sectoren;
  • Het rendement wordt maandelijks als dividend uitgekeerd;
  • Corum heeft professionele en deskundige medewerkers in dienst;
  • Eén van de grootste vastgoedfondsen van Europa;
  • Je kun al beginnen vanaf € 50,- per maand.

Nadelen

  • De rendementsdoelstelling van 6 tot 8% is een gemiddeld en is niet gegarandeerd, alhoewel het risico erg laag ligt;
  • Het geïnvesteerde bedrag is niet zomaar uit het fonds te halen, maar dit hoeft niet per se een nadeel te zijn aangezien het een lange termijn belegging betreft;

Als we de voor- en nadelen van Corum Investments op elkaar afwegen zijn de nadelen haast verwaarloosbaar. Dit komt voornamelijk doordat de nadelen niet perse nadelig zijn voor de meeste investeerders. Investeren in Corum Investments kan dus voor iedere belegger (groot en klein) een interessante keuze zijn. Voornamelijk door het lage risico en het redelijk hoge, maandelijkse rendement. Een prima rendementsbelegging dus voor de lange termijn.

Is Corum Investments de beste keuze als vastgoedfonds?

Ondanks dat Corum Asset Management een zeer goede keuze is om te investeren in een vastgoedfonds kunnen we niet per se stellen dat dit fonds ook de beste keuze is. Het kan bijvoorbeeld verstandig zijn om eerst langzaam te beginnen en een klein deel van je vermogen te beleggen in Corum. Vervolgens kun je steeds meer gaan opbouwen en je vermogen laten groeien. Een groot voordeel van Corum Investments is voornamelijk de risicospreiding, waar je in principe nog een redelijk hoog rendement voor krijgt.

Een rendementsdoel van 6 tot 8% is redelijk hoog, maar er zijn nog andere vastgoedfondsen waar het gemiddelde rendement tussen de 8 en 9% ligt. Wil je dus meer risico lopen en meer rendement behalen? Dan kan een ander vastgoedfonds wellicht een betere keuze zijn. Ook dien je er rekening mee te houden dat je bij sommige vastgoedfondsen, waaronder Corum Investments, niet zomaar uit kunt stappen. Wil je daarom meer flexibiliteit? Ga dan op zoek naar een vastgoedfonds die je flexibiliteit biedt op het gebied van uitstapmogelijkheden. Sommige fondsen brengen namelijk hoge uitstapkosten in rekening wanneer je vervroegd je geld wilt op laten nemen. Maak daarom gebruik van de vergelijker op deze pagina en vindt een bank/fonds waarin je (een deel van) je geld kunt investeren.