[rank_math_breadcrumb]

Hoeveel kost het om een BV op te richten?

door | sep 9, 2023 | Zakelijke lening | 0 Reacties

Een BV is een besloten vennootschap, een rechtsvorm die veel voordelen heeft voor ondernemers. Zo kun je je persoonlijke aansprakelijkheid beperken, fiscaal voordelig ondernemen en makkelijker investeerders aantrekken. Maar hoeveel kost het eigenlijk om een BV op te richten? En hoe kun je besparen op de kosten BV oprichten? De kosten van het oprichten van […]
N
Zakelijke leningen vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare kredietverstrekkers
Doorgaans binnen 24 uur op je rekening

Vergelijk zakelijke leningen

1
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

9,5 / 10

Max. bedrag

€1.000,- tot €200.000,-

Looptijd

6 tot 18 maanden

Rente*

Vaste kosten

 Volledige lening op elk moment en zonder extra kosten terugbetalen
Vandaag nog op je rekening & in 1 minuut aangevraagd
Geen verborgen kosten of bindingstijd

2

bridgefund
Binnen 6 uur duidelijkheid

★★★★★

9 / 10

Max. bedrag

€5.000,- tot €250.000,-

Looptijd

3 tot 24 maanden

Rente*

1% per maand

 Online aanvraag zonder jaarverslagen en businessplannen
Vandaag nog op je rekening (record is 4 uur)
Eerder aflossen? Je ontvangt korting
3
KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

8,7 / 10

Max. bedrag

€3.000,- tot €1.000.000,-

Looptijd

3 tot 24 maanden

Rente*

0,8% per maand

 200+ miljoen euro gefinancierd bij 4600 verschillende bedrijven

Geen ingewikkelde kredietchecks
Deskundig team welke je door het gehele proces leidt

4

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

€2.000,- tot €1.000.000,-

Looptijd

1 tot 60 maanden

Rente*

o.b.v. bedrijfsrisico

 KOMPAR vergelijkt 10+ verschillende kredietverstrekkers

Gratis advies & binnen 24 uur geregeld
Duidelijk & deskundig overzicht van daadwerkelijke kosten

5

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

€1.000,- tot €3.000.000,-

Looptijd

1 tot 60 maanden

Rente*

o.b.v. bedrijfsrisico

 CREDDO vergelijkt 30+ verschillende kredietverstrekkers

Antwoord binnen 24 uur, niet bindend & altijd gratis
Kies wat het best past bij jouw bedrijf, doelstellingen en ambities

6

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

7 / 10

Max. bedrag

€10.000,- tot €250.000,-

Looptijd

3 tot 6 maanden

Rente*

0,5% per maand

 De kredietaanvraag is kosteloos en vrijblijvend

KredietVooruit.nl kijkt naar huidige bedrijfsprestaties
Aflossing op basis van binnenkomende betalingen

7

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

6,7 / 10

Max. bedrag

€10.000,- tot €300.000,-

Looptijd

3 tot 24 maanden

Rente*

0,5% - 1,6% per maand

 Bij goedkeuring direct toegang tot uw krediet via uw persoonlijke dashboard

Goedkeuring binnen 1 werkdag
Spotcap heeft krachten gebundeld met Capitalbox
* Als ondernemer heb je in eerste instantie niet veel aan gepubliceerde rentes als je kredietverstrekker wil vergelijken. Het uiteindelijke tarief dat je gaat betalen hangt namelijk af van meerdere factoren. Bijvoorbeeld van de hoogte van de financiering, de looptijd, de aflossing en van het risico dat de verstrekker verwacht te lopen met een lening aan jouw bedrijf. Bovengenoemde rentes geven het spectrum aan en zijn op jaarbasis, tenzij anders vermeld.
zakelijke lening

Een BV is een besloten vennootschap, een rechtsvorm die veel voordelen heeft voor ondernemers. Zo kun je je persoonlijke aansprakelijkheid beperken, fiscaal voordelig ondernemen en makkelijker investeerders aantrekken. Maar hoeveel kost het eigenlijk om een BV op te richten? En hoe kun je besparen op de kosten BV oprichten?

De kosten van het oprichten van een BV bestaan uit verschillende onderdelen, zoals:

De notariskosten

Een BV moet worden opgericht bij de notaris, die een akte van oprichting opstelt en ondertekent. De notariskosten kunnen variëren per notaris, afhankelijk van de complexiteit van de akte en de service die de notaris biedt. Gemiddeld liggen de notariskosten tussen de 500 en 1000 euro.

De inschrijvingskosten

Een BV moet worden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK), die een eenmalige inschrijvingsvergoeding vraagt van 50 euro.

De administratiekosten

Een BV moet een administratie bijhouden, die voldoet aan de wettelijke eisen. Dit betekent dat je een boekhouding moet voeren, jaarrekeningen moet opstellen en aangifte moet doen van de vennootschapsbelasting en de omzetbelasting. 

De administratiekosten kunnen variëren per boekhouder of accountant, afhankelijk van de omvang en de complexiteit van je administratie. Gemiddeld liggen de administratiekosten tussen de 1000 en 3000 euro per jaar.

De bankkosten

Een BV moet een zakelijke bankrekening openen, waarop het startkapitaal wordt gestort. Het startkapitaal is het bedrag dat je inbrengt in de BV als eigen vermogen. Dit kan bestaan uit geld, maar ook uit goederen of rechten. Het startkapitaal moet minimaal 0,01 euro zijn, maar kan ook hoger zijn als je dat wilt. 

De bankkosten bestaan uit de kosten voor het openen en het beheren van de zakelijke rekening, en eventuele transactiekosten. De bankkosten kunnen variëren per bank, afhankelijk van het type rekening en de service die de bank biedt. Gemiddeld liggen de bankkosten tussen de 50 en 150 euro per jaar.

De totale kosten van het oprichten van een BV kunnen dus variëren tussen de 1600 en 4500 euro, afhankelijk van je keuzes en situatie. Dat is best een flink bedrag, zeker als je net begint met ondernemen. Gelukkig zijn er ook manieren om te besparen op de kosten van het oprichten van een BV, bijvoorbeeld:

  • Vergelijk offertes van verschillende notarissen, boekhouders en banken, zodat je de beste prijs-kwaliteitverhouding kunt vinden.

Maak gebruik van de online diensten van Ligo. Ligo is een online platform dat ondernemers helpt met al hun juridische zaken. Met Ligo kun je binnen 24 uur online een BV oprichten, zonder dat je naar de notaris hoeft te gaan. Je vult online een vragenlijst in, waarmee Ligo de statuten en de akte van oprichting voor je opstelt. 

Vervolgens onderteken je deze documenten digitaal met je smartphone of laptop. Daarna regelt Ligo de inschrijving bij de KvK en de Belastingdienst voor je. Zo kun je snel en eenvoudig een BV oprichten, voor een vast en laag tarief van 349 euro (exclusief btw).

Maak gebruik van fiscale voordelen

Een BV kan profiteren van verschillende fiscale voordelen, zoals de innovatiebox, de investeringsaftrek, de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, de startersaftrek en de mkb-winstvrijstelling. Deze voordelen kunnen je belastingdruk verlagen, waardoor je meer winst overhoudt. 

Om gebruik te kunnen maken van deze voordelen, moet je wel voldoen aan bepaalde voorwaarden. Je kunt hiervoor het beste advies inwinnen bij een fiscaal adviseur of een accountant.

Het oprichten van een BV is een belangrijke stap voor je onderneming, die veel voordelen kan opleveren. Maar het brengt ook kosten met zich mee, die je goed moet overwegen. 

Door slim te vergelijken, te kiezen en te profiteren, kun je de kosten van het oprichten van een BV zo laag mogelijk houden. Zo kun je meer geld overhouden voor je onderneming, en meer succes behalen.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: sep 5, 2023 @ 09:56

Wellicht vind je dit ook interessant