[rank_math_breadcrumb]

Google aandelen kopen in 2022, is het een slimme keuze? Lees onze handige gids door!

door | jun 26, 2022 | Aandelen, Beleggen | 0 Reacties

Google aandelen: hoe slim is het om deze te kopen? Of je nu een beginnende of ervaren belegger bent: bij Spaarbuidel kun je terecht voor de belangrijkste informatie die je nodig hebt voordat je begint met beleggen. Zo sta je niet voor verrassingen en haal je voordeel uit je Google aandelen. Lees hier alle informatie […]

Google aandelen: hoe slim is het om deze te kopen? Of je nu een beginnende of ervaren belegger bent: bij Spaarbuidel kun je terecht voor de belangrijkste informatie die je nodig hebt voordat je begint met beleggen. Zo sta je niet voor verrassingen en haal je voordeel uit je Google aandelen. Lees hier alle informatie en ontdek hoe Google er nu voor staat.

Beleggen in Google aandelen

Aandelen van Google kopen, hoe moet je hiermee beginnen en wat heb je daarvoor nodig? Voordat je aan de slag gaat met beleggen is het belangrijk om eerst voldoende informatie te lezen over Google zelf zoals wat achtergrondinformatie, de cijfers, brokers, de huidige koers van de Google aandelen en meer.

Over Google

Iedereen kent Google, een van de grootste bedrijven ter wereld. Sinds 2015 maakt Google onderdeel uit van moederbedrijf Alphabet, ook opgericht in 2015. Deze reorganisatie binnen het Amerikaanse bedrijf moest ervoor zorgen dat de activiteiten van Google moesten worden verdeeld.

Onder Google vallen onder andere YouTube, Google Zoeken en Android. Deze herverdeling resulteerde ook in het feit dat Alphabet Inc. in oktober 2015 de beursnotering van Google overnam. Wanneer je interesse hebt in het beleggen in de aandelen van Google moet je dus investeren in Alphabet.

Google aandelen: de recente cijfers

Hoe doet Google het op de beurs? Ondanks dat het bedrijf onder Alphabet is geschaard is Google nog steeds verantwoordelijk voor het meeste inkomen.

Sinds 2015 groeit Google dan ook gestaag en daarbij ook de omzet. Alleen in 2017 was er een mindere nettowinst, maar dit kwam door de veranderde Amerikaanse belastingwetgeving. Hier vind je een overzicht van de cijfers van Google uit 2018:

  • Omzet 2018: $136,8 miljard
  • Netto winst 2018: $30,7 miljard
  • Eigen vermogen 2018: $177,6 miljard
  • Winst per aandeel: $12,81
  • Vrije kasstroom: $23 miljard

Hiernaast zijn we dieper ingegaan over het kopen van Google aandelen. Handige informatie die je zeker kunt gebruiken. Je kunt natuurlijk ook direct alle aanbieders onafhankelijk met elkaar vergelijken op de belangrijkste punten! Laat deze kans niet liggen.

Zijn Google aandelen het kopen waard?

Google aandelen kopen, hoe slim is dat momenteel? Niet iedereen is even gecharmeerd van aandelen van Google, omdat de kosten erg hoog liggen. Je betaalt rond de $1000 per aandeel van Google. Om deze ‘dure’ aandelen toch goed te kunnen verhandelen kiezen bedrijven als Google voor een aandelensplitsing. Dit zorgt ervoor dat het aandeel koopbaar gemaakt wordt.

Het bedrijf Alphabet groeit momenteel erg hard. De vrije kasstroom is in 2018 bijvoorbeeld al $23 miljard. Het bedrijf is meer dan 700 miljard dollar waard met een koers/winstverhouding van 25.

Door de Enterprise Value daalt de koersverhouding naar 22; dit betekent dat een aandeel in Alphabet (en dus Google) vrij goedkoop is. Er zijn veel andere bedrijven met dezelfde koers/winstverhouding. Toch is Alphabet een groeiaandeel wat betekent dat ze veel op kunnen leveren. Het kan dus slim zijn om te gaan investeren in aandelen van Google.

Koop Alphabet aandelen | Technical Analysis for GOOGL by TradingView

Koers Google aandelen

Ben jij op zoek naar de koers voor Google aandelen? Geen zorgen wij hebben namelijk een realtime koerstracker voor Alphabet aandelen via Tradingview. Liggen er kansen op de markt vandaag? Of is het slimmer om short te gaan? Met deze tool kun je een goede basisanalyse maken van de koers. Wil je direct toeslaan en Alphabet aandelen op de beurs aankopen bij een betrouwbare partij? Klik dan op deze link

GOOGL KOPEN OP eTORO Chart by Tradingview

Aandelen Google: waar koop je ze?

Google aandelen, waar kun je hiervoor terecht? Er zijn tal van (online) brokers waar je aandelen kunt kopen van Google. Deze brokers vind je online en je kunt je gemakkelijk aanmelden door een account aan te maken. Let er wel goed op dat je voor een veilige en betrouwbare broker kiest, bij voorkeur aangeprezen door mensen in je omgeving of andere websites. Vergelijk aanbieders bij Spaarbuidel.

Aandelen Google kopen in 2022

Wat is het beste moment om in te stappen als het gaat om het beleggen in de aandelen van Google? Het is belangrijk om gebruik te maken van goede timing; heb je een goede aanleiding voor het beleggen in deze aandelen?

Je kunt jouw keuze voor het beleggen in Google aandelen baseren op nieuws waardige feiten of cijfers waarvan je denkt dat de waarde van het bedrijf erdoor zal toenemen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een technische analyse. Zijn er bepaalde patronen zichtbaar als het gaat om het aandeel Google? Hierdoor ontdek je het juiste moment om in te stappen.

Vergelijk de aanbieders

Bij Spaarbuidel kun je de verschillende aanbieders en brokers vergelijken op een aantal punten, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Zo kun je gaan beleggen in aandelen van Google met een veilig gevoel. Waar vergelijk je de brokers op?

  • Transactiekosten: wat kost de koop en verkoop van een aandeel? De transactiekosten kunnen flink verschillen onder de diverse brokers.
  • Bewaarkosten: bij sommige brokers betaal je ook geld wanneer je niets met je aandelen doet.
  • Veiligheid en betrouwbaarheid: kies voor een betrouwbare en overzichtelijke broker waarbij je altijd en overal bij je aandelen kunt komen.

Kijk hieronder welk platform/broker het beste bij jou past!

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 16:07