Geld Lenen Met Uitkering?

door | mei 29, 2022 | Geld Lenen | 0 Reacties

Als je geld wilt lenen, dan kan dat vaak alleen als je aan bepaalde voorwaarden kunt voldoen. In de meeste gevallen betekent het dat je een vast inkomen moet hebben om de lening terug te kunnen betalen. Heb je een uitkering, dan is het in sommige gevallen mogelijk om geld te lenen. Geld lenen met […]
N
Binnen 5 minuten

Online aanvraag binnen mum van tijd zonder papierwerk

N
100% onafhankelijke vergelijking

Vergelijk onafhankelijk mogelijkheden voor geld lenen zonder BKR

 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd
 • Mini-leningen tot €2.500,-

AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5

Top 3 mini leningen in Nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

9 / 10

Max. bedrag

€100 tot €500

Looptijd

30 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8.6 / 10

Max. bedrag

€500 tot €1.000

Looptijd

45 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8.2 / 10

Max. bedrag

€1.100 tot €1.500

Looptijd

62 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd
 • Mini-leningen tot €2.500,-

AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5

zakelijke lening

Als je geld wilt lenen, dan kan dat vaak alleen als je aan bepaalde voorwaarden kunt voldoen. In de meeste gevallen betekent het dat je een vast inkomen moet hebben om de lening terug te kunnen betalen. Heb je een uitkering, dan is het in sommige gevallen mogelijk om geld te lenen. Geld lenen met uitkering kan niet bij elke aanbieder en alleen onder bepaalde voorwaarden. Het hangt daarbij af van het soort uitkering dat hebt, de voorwaarden die door de verstrekker gesteld worden en jouw financiële situatie. Om daar meer duidelijkheid over te geven, vertellen we je meer over de mogelijkheden die er zijn voor geld lenen met uitkering.

Is geld lenen met uitkering mogelijk?

Kortgezegd: ja, dat is mogelijk. Daar moet wel bij verteld worden dat het lastig is om geld te lenen met uitkering. Een bank geeft niet graag leningen uit als er geen duidelijkheid is over de inkomsten of als er sprake is van financiële problemen. Toch kan het noodzakelijk zijn om geld te lenen als je een uitkering hebt.

Dat kan bijvoorbeeld acuut nodig zijn als de wasmachine vervangen moet worden of de auto naar de garage moet voor reparatie. Een snelle lening aanvragen met uitkering kan alleen in bepaalde gevallen en onder strenge voorwaarden. Voor dergelijke leningen worden vaak extra eisen opgesteld, toch zijn er oplossingen beschikbaar zoals een flitskrediet, geld lenen zonder BKR registratie, en kun je ook naar opties kijken om online een mini krediet te berekenen.

Geld lenen kost geld

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden en banken zijn ook verplicht om te melden dat geld lenen altijd geld kost. Als je geld wilt lenen met een uitkering, dan moet je altijd rekening houden met de kosten die erbij komen. Je betaalt niet alleen het bedrag terug dat je geleend hebt, je moet ook rente betalen over het bedrag.

Om die reden willen verstrekkers van leningen inzicht hebben in jouw financiële situatie. Zij vinden het belangrijk om te weten of je kunt voldoen aan de verplichtingen die bij het afnemen van een lening komen kijken. Eenvoudig gezegd betaal je inclusief de rente dus veel meer dan dat je uiteindelijk geleend hebt.

Verschillende soorten uitkeringen

Er zijn verschillende soorten uitkeringen die je kunt hebben. Hierdoor zijn de mogelijkheden om geld te kunnen lenen ook uiteenlopend. In de eerste plaats is het afhankelijk van jouw persoonlijke en financiële situatie wat de mogelijkheden zijn. Hieronder lees je welke mogelijkheden er zijn voor geld lenen met uitkering.

Geld lenen met WW uitkering

Een WW uitkering is een uitkering die je kunt krijgen als je zonder werk komt te zitten. Dit type uitkering duurt maximaal 24 maanden, waardoor het lastig kan zijn om een lening aan te vragen. Door de korte looptijd van de uitkering, kan geld lenen met een uitkering UWV lastig zijn. De verstrekker van de lening wil graag meer duidelijkheid hebben over de terugbetaling van de lening. Omdat een lening vaak langer duurt dan 2 jaar, is het nagenoeg niet mogelijk om alleen met een WW uitkering geld te lenen.

Lening aanvragen met AOW uitkering

Een AOW uitkering is bedoeld voor ouderen en kan worden gezien als een basispensioen. Naast een AOW uitkering is er vaak ook een aanvullend pensioen. Doordat deze uitkeringen een lange looptijd hebben, is het vaak wel mogelijk om een lening af te sluiten. Je hebt zekerheid over het inkomen voor de toekomst, waardoor de bank ook duidelijkheid heeft over de terugbetaling. Hoe hoog de uitkering kan zijn, is afhankelijk van de totale inkomsten en uitgaven voor vaste lasten die je hebt.

Bijstandsuitkering

Als je te maken hebt met een bijstandsuitkering, dan ontvang je maandelijks een bedrag dat gelijk staat aan 70 % van het minimumloon. Woon je samen of ben je getrouwd? Dan ontvang je 100 % van het minimumloon dat door de overheid is vastgesteld. Voor het afsluiten van een lening wordt er door een bank of verstrekker niet gekeken naar inkomen uit de bijstand. Hierdoor is geld lenen met uitkering in de bijstand helaas niet mogelijk.

WIA of WAO uitkering

Als je een WIA of WAO uitkering ontvangt, omdat je door lichamelijke of mentale belemmeringen niet kunt werken, dan kan het in sommige gevallen mogelijk zijn om een lening te krijgen. Het is hierbij echter afhankelijk van de bank of verstrekker wat de mogelijkheden zijn. Er wordt gekeken naar jouw persoonlijke situatie en de uitgaven die je hebt. Geld lenen met een uitkering uit de WIA of WAO is daarom volledig afhankelijk van de situatie en moet per aanvraag worden bekeken.

Persoonlijke lening

Geld lenen met uitkering kan worden gedaan met een persoonlijke lening aanvragen. Met een persoonlijke lening wordt er namelijk gekeken naar jouw situatie. De looptijd, de hoogte van de lening en de rente die je moet gaan bepalen worden dan allemaal op elkaar afgestemd. Een persoonlijke lening met uitkering zorgt ervoor dat je duidelijkheid hebt over de lening en de voorwaarden die daaraan gesteld worden. Je weet precies waar je aan toe bent. In tegenstelling tot een doorlopend krediet, heb je te maken met een vaste rente die je betaalt. Hierdoor kun je niet verrast worden met onverwachte extra kosten.

Hoeveel kun je lenen?

Een lening aanvragen met uitkering kan niet met elke soort uitkering en ook niet bij elke aanbieder. Als je wel de mogelijkheid hebt voor een lening met uitkering, dan kan dat alleen onder bepaalde voorwaarden. De hoogte van de lening is afhankelijk van de situatie waarin je zit. Daarom is een persoonlijke lening ook de beste mogelijkheid. Wil je wat kleinere bedragen lenen dan bijvoorbeeld 3500 euro? Dan raden we je aan om de informatie over 1000 euro lenen, 1500 euro lenen of 2000 euro lenen door te nemen.

Daarmee wordt gekeken naar jouw persoonlijke situatie en de inkomsten die je hebt. Dit zorgt voor duidelijkheid en vastigheid. De hoogte van de lening wordt door de verstrekker vastgesteld aan de hand van alle informatie die zijn ontvangen. Dat is informatie met betrekking tot jouw uitgaven, de hoogte van de uitkering en eventuele andere inkomsten.

Risico’s geld lenen met uitkering

Er zijn altijd risico’s verbonden aan het afsluiten van een lening, ook als kiest voor geld lenen met uitkering. Wil je snel geld lenen met uitkering, dan is het goed om te weten waar je aan begint. Lees alle voorwaarden en eisen goed door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Er bestaat bijvoorbeeld een risico dat je te snel een lening neemt, die je uiteindelijk niet meer kunt terugbetalen. Een ander risico van het afsluiten van een lening met een uitkering, is dat je gekort wordt op de uitkering of dat de uitkering stort. Om die reden geven banken vaak alleen leningen uit aan mensen met een uitkering onder zeer strenge voorwaarden.

Hoe lening aanvragen met uitkering?

Een aanvraag indienen voor geld lenen met uitkering kan online gedaan worden. Om te beginnen is het noodzakelijk om op de hoogte te zijn van jouw financiële situatie. Welke inkomsten heb je maandelijks en wat zijn de uitgaven die je doet? Hoe lang loopt de uitkering en heb je ook extra inkomsten?

Zet voor jezelf al deze zaken op papier voordat je onderzoekt wat de mogelijkheden zijn. Neem daarbij ook de wensen die je hebt voor het afsluiten van een lening mee. Is het wel noodzakelijk dat je kiest voor geld lenen met uitkering? Als je duidelijkheid hebt over deze zaken, dan kun je verschillende aanbieders en leningen met elkaar vergelijken.

Dat doe je door de voorwaarden en soorten leningen op een rij te zetten. Kijk niet alleen naar bedragen, maar ook naar zaken zoals looptijd en rente. Het is aan te raden om te kiezen voor een lening met een zo laag mogelijke rente. Als je uiteindelijk een keuze gemaakt hebt, dan kun je een aanvraag indienen. Dit kan eenvoudig online bij de bank of maatschappij waarbij je een lening wilt afnemen. Je vult de gegevens in die gevraagd worden en levert de nodige documenten aan voor de aanvraag. Je kunt dan denken aan documenten zoals:

 • Een kopie van je legitimatiebewijs;
 • Documenten over de uitkering;
 • Een loonstrookje als je extra inkomsten hebt;
 • Een recent bankafschrift;
 • Een kopie van de aangifte inkomstenbelasting;
 • Eventueel informatie over andere leningen.

Na de aanvraag

Als je een aanvraag ingediend hebt voor geld lenen met uitkering, dan wordt deze in behandeling genomen door de bank of verstrekker. Alle nodige informatie en documentatie die je opgestuurd hebt moet worden gecontroleerd. In de meeste gevallen wordt er ook een toetsing uitgevoerd door de verstrekker bij het BKR. Daarmee wordt gekeken of je geen andere schulden hebt of betalingsproblemen (BKR coderingen) hebt bij andere partijen. Als alles op orde is en blijkt dat de aanvraag in orde is, dan kun je uiteindelijk een lening ontvangen met een uitkering.

Waar kan ik geld lenen met uitkering?

Wil je weten waar geld lenen met uitkering mogelijk is? Dan kunnen we je daarbij helpen. Op onze website kan er een vergelijking gemaakt worden van alle aanbieders die je kunnen voorzien van geld lenen met uitkering. Maak een vergelijking aan de hand van jouw wensen en kijk goed naar de voorwaarden die gesteld worden. Houdt daarbij rekening met de hoogte van jouw inkomsten en uitgaven, voordat je een keuze maakt. We raden je aan om te kiezen voor een persoonlijke lening met de laagste rente. Als je uiteindelijk een keuze gemaakt hebt, dan kun je de lening vaak direct aanvragen.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 14, 2022 @ 18:34

Tot €500,- | 30 dagen looptijd
 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,6/5

Tot €1000,- | 45 dagen looptijd
 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5

Tot €2500,- | 62 dagen looptijd
 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5