[rank_math_breadcrumb]

Facebook aandelen kopen in 2022, is het een slimme keuze? Lees onze handige gids door!

door | jun 30, 2022 | Aandelen, Beleggen, Investeren | 0 Reacties

Facebook aandelen kopen? Het valt niet te ontkennen dat dit grote mediabedrijf de afgelopen maanden flink onder de loep heeft gelegen. Is het nog slim om in het bedrijf te investeren of kun je je geld beter in een ander bedrijf stoppen? En wanneer je graag Facebook aandelen wilt kopen, waar moet je dan op […]

Facebook aandelen kopen? Het valt niet te ontkennen dat dit grote mediabedrijf de afgelopen maanden flink onder de loep heeft gelegen. Is het nog slim om in het bedrijf te investeren of kun je je geld beter in een ander bedrijf stoppen? En wanneer je graag Facebook aandelen wilt kopen, waar moet je dan op letten?

Aandelen Facebook in 2022

Het is van groot belang om niet zomaar te gaan beleggen in het eerst en beste bedrijf. Wil je aandelen van Facebook kopen? Dan moet je je goed verdiepen in het bedrijf en de verwachtingen van analisten bekijken.Op Spaarbuidel kun je terecht voor interessante informatie, maar ook voor het vergelijken van diverse aanbieders, zodat je de beste keuze maakt. Aandelen van Facebook kopen? Kijk hier voor meer informatie.

Over Facebook

Facebook, wie kent het bedrijf niet of beter gezegd: wie heeft er geen account? In 2018 hadden meer dan twee miljard mensen een account bij deze website. Facebook is een netwerksite dat is opgericht in 2004 door de Amerikaan Mark Zuckerberg.

Via deze website kunnen gebruikers in contact blijven met vrienden, familie en kennissen. Vandaag de dag kun je Facebook voor nog veel meer andere doeleinden gebruiken.

Op 12 mei 2012 ging Facebook naar de beurs met een koers van $38 per aandeel. Facebook zorgde voor een gigantische beursgang, een van de grootste ooit voor een technologie- en internetbedrijf. Dit daalde uiteindelijk flink en in augustus van 2012 stond de koers alweer op $19 per aandeel. In 2013 kwam de koers weer boven de $38.

Facebook aandelen koers

In 2018 daalt de aandelenkoers met 20% en daalt de complete beurswaarde van Facebook met een bedrag van maar liefst 110 miljard. Daarnaast steeg ook het gebruikersaantal minder dan verwacht en daalde dit aantal zelfs in Europa.

In 2018 hoefde Facebook dan ook geen omzetgroei meer te verwachten. Toch groeit Facebook nog door ondanks de negatieve verwachtingen. Wat zijn de cijfers van Facebook op de beurs?

  • Omzet 2018: $16,91 miljard
  • Winst 2018: $6,9 miljard
  • Kosten per aandeel in 2018: $167
  • Marktwaarde Facebook: $480 miljard

Hiernaast hebben we nog meer beschreven over de Facebook aandelen. Lees vooral nog even door. Je kunt natuurlijk ook direct alle aanbieders van deze aandelen met elkaar vergelijken. Druk op de groene button!

Koers Facebook aandelen

Ben jij op zoek naar de koers voor Facebook aandelen? Geen zorgen wij hebben namelijk een realtime koerstracker voor deze aandelen via Tradingview. Liggen er kansen op de markt vandaag? Of is het slimmer om short te gaan? Met deze tool kun je een goede basisanalyse maken van de koers. Wil je direct toeslaan en aandelen Facebook op de beurs aankopen bij een betrouwbare partij? Klik dan op deze link

Aandelen Facebook kopen

Ondanks de vele schandalen waar Facebook de afgelopen tijd mee te maken heeft gekregen blijft niet alleen het aantal gebruikers stijgen, maar ook de omzet en de winst. Toch gaan ook de kosten bij Facebook omhoog, omdat het bedrijf steeds meer moet doen om aan de wensen van gebruikers te voldoen.

Daarnaast moet de verbetering van privacy verbeterd worden op basis van de nieuwe en strengere privacywetgeving in Europa. De vraag is of dit invloed heeft op de aandelen van Facebook. Na de schandalen werd ook een flink verlies verwacht, maar dit is uitgebleven.

Aandelen van Facebook: wanneer en hoe?

Beleggen in Facebook aandelen, wanneer kun je dit het beste doen? Het is belangrijk om naar de toekomst te kijken. Zit er toekomst in Facebook of wordt deze website ingehaald door een nieuwe en nog hippere website. Met Whatsapp en Instagram kreeg Facebook flinke concurrenten, maar de bedrijven zijn inmiddels overgenomen door deze netwerksite.Momenteel gaat het Facebook ook qua groei, omzet en winst voor de wind. Beleggen in de aandelen van Facebook kan op dit moment dus een slimme investering zijn. Er zijn altijd risico’s aan verbonden, maar dat is bij ieder bedrijf het geval.

Facebook aandelen kopen: tips

Aandelen van Facebook kopen; waar moet je op letten als je dit gaat doen? Je hebt dus voorkennis nodig van het bedrijf waar je in wilt investeren, maar daarnaast is ook het beleggen zelf iets waar je mee moet gaan oefenen. Hier vind je een aantal goede tips:

  1. Beleg niet al je geld in Facebook: spreid je aandelen over verschillende bedrijven en voorkom hiermee dat je, in het geval van een risico, al je geld in een keer verliest.
  2. Beleg op de lange termijn: je kunt altijd te maken krijgen met tegenslag. Wanneer je kiest voor lange termijn beleggen heb je meer tijd om tegenslagen goed te maken.
  3. Let op je kosten: aandelen kopen en verkopen kost geld, maar ook als je niets doet met je aandelen betaal je bewaarkosten. De kosten hiervoor verschillen per broker.

Vergelijk de aanbieders

Voordat je gaat beleggen in Facebook aandelen is het dus belangrijk om diverse aanbieders te vergelijken. Hiermee zorg je ervoor dat je een goede broker kiest waarbij je niet te veel geld verliest door het kopen, verkopen en bewaren van aandelen. Deze kosten kunnen bij de ene broker veel hoger liggen dan bij de ander. Bij Spaarbuidel vergelijk je de kosten en kun je betrouwbaar aandelen van Facebook kopen.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 16:07