Doorlopend krediet oversluiten in 2022 een slim idee? Lees het in onze informatiegids!

aug 29, 2019 | 0 Reacties

Wil je een doorlopend krediet oversluiten? Dit is goed mogelijk, vooral wanneer je momenteel een duur doorlopend krediet hebt. Heb je meer informatie nodig over het oversluiten van een doorlopend krediet? Veel mensen hebben namelijk vragen over doorlopend krediet oversluiten naar persoonlijke lening. Bij Spaarbuidel vind je informatie maar kun je ook diverse opties voor doorlopend krediet vergelijken.

Oversluiten doorlopend krediet naar persoonlijke lening

Wil je doorlopend krediet omzetten naar persoonlijke lening? Het is belangrijk om hier goed over na te denken. Wat zijn de voor- en nadelen van zo’n krediet en hoe kun je een doorlopend krediet omzetten naar een persoonlijke lening?

Voor een duidelijk stappenplan en duidelijk vergelijkingsmogelijkheden ben je bij Spaarbuidel op de goede plek. We hebben hieronder namelijk het een ander uiteengezet over het oversluiten doorlopend krediet naar persoonlijke lening. Lees je verder met ons mee?

Wat is doorlopend krediet oversluiten?

Het oversluiten van een doorlopend krediet begint bij het aanvragen van een doorlopend krediet. Heb je extra geld nodig maar weet je niet hoeveel je nodig zal hebben? Wanneer je gaat verbouwen kun je niet altijd een duidelijke inschatting maken van de kosten.

Een doorlopend krediet is een flexibele lening die je in deze situaties goed kunt inschakelen. Het bedrag dat je aflost kun je weer opnieuw lenen totdat je de vooraf afgesproken limiet hebt bereikt. De looptijd en rente van doorlopend krediet zijn flexibel. Het Kifid heeft dit jaar een klacht ontvangen over het afdwingen van een aflossingsverplichting door de verstrekker.

Doorlopend krediet: de voordelen

Waarom is het zo aantrekkelijk om doorlopend krediet af te sluiten? Er zijn een aantal redenen:

 • Je kunt geld opnemen en aflossen wanneer je wilt
 • Je krijgt geen boete bij extra aflossen van doorlopend krediet
 • Je betaalt alleen rente over het uitstaande bedrag
 • De maandelijkse kosten blijven hetzelfde

Zijn er ook nadelen? Het is belangrijk om altijd in gedachten te houden dat geld lenen geld kost. Ook geef je in principe geld uit dat niet van jouzelf is. Daarnaast kan het rentepercentage hoger of lager worden; dit kan nadelig zijn voor jouw lening. 

Doorlopend krediet oversluiten naar persoonlijke lening is dan ook niet altijd voordelig. Vergelijk het aanbod om erachter te komen of doorlopend krediet oversluiten een rendabele keuze is voor jouw situatie.

Doorlopend krediet oversluiten: zo werkt het

Je weet nu wat een doorlopend krediet is; maar hoe en waarom kun je deze oversluiten? Oversluiten van doorlopend krediet doe je omdat dit voordeliger is. Jouw huidige doorlopend krediet kan erg duur zijn en door hem over te sluiten naar een nieuwe lening krijg je te maken met een lagere rente en vele andere gunstige voorwaarden.

De kans is namelijk aanwezig dat jouw huidige kredietverstrekker een hogere rente hanteert dan vandaag de dag geboden wordt. Ook andere punten kunnen een reden zijn voor het oversluiten van doorlopend krediet.

Denk maar eens aan een veranderd inkomen of een veranderde samenstelling van het gezin. In deze, en andere, gevallen kan het aantrekkelijk zijn om het doorlopend krediet om te zetten naar een persoonlijke lening.

sluiten doorlopend krediet: het stappenplan

Ga je doorlopend krediet oversluiten? Dan is het belangrijk om hierbij alle stappen te volgen zodat je niets over het hoofd ziet. Hieronder vind je een eenvoudig stappenplan:

 1. Ga op zoek naar een nieuwe kredietverstrekker of open een persoonlijke lening
 2. Controleer of een kredietverstrekker werkt met oversluit service. Is dit het geval? Dan wordt alles voor je geregeld. Zo niet, dan moet je het zelf doen.
 3. Sluit de oude lening af: dien een verzoek in bij je oude kredietverstrekker om het krediet te beëindigen.

Twee opties voor oversluiten

Een doorlopend krediet oversluiten kan dus voordeliger zijn om zo een lening af te lossen. Er zijn twee manieren waarop je dit krediet kunt oversluiten:

 • Oversluiten doorlopend krediet naar andere kredietverstrekker
 • Oversluiten doorlopend krediet naar persoonlijke rekening

Oversluiten doorlopend krediet naar andere kredietverstrekker

Wanneer je huidige kredietverstrekker een hoge rente hanteert, kun je kijken of er andere kredietverstrekkers zijn met een lagere rente. Dit kan je uiteindelijk flink wat geld schelen. Heb je ergens een kredietverstrekker gevonden met lagere rente?

Belangrijk is om te controleren of het om een actie, aanbieding of korting gaat. Het kan namelijk voorkomen dat de rente na een tijdje weer wordt verhoogd.

Laat jezelf niet te snel verleiden om de keuze te maken voor doorlopend krediet omzetten naar persoonlijke lening. Met name bij aanbiedingen kun je bedrogen uitkomen. Houd hier dan ook zeker rekening mee.

Oversluiten doorlopend krediet naar persoonlijke rekening

Een andere optie is het oversluiten van doorlopend krediet naar een persoonlijke rekening. Dit kun je doen als dit goed bij je huidige situatie past. Je kunt het doorlopend krediet boetevrij aflossen: je opent een persoonlijke lening om hier het bedrag bij elkaar te krijgen voor het doorlopend krediet. Dit los je vervolgens af.

Vergelijk de kredietverstrekkers

Wil je doorlopend krediet oversluiten? Je kunt je bestaande lening een stuk voordeliger maken wanneer je wisselt van kredietverstrekker. Toch is het belangrijk om net direct de eerste en beste aantrekkelijke optie te kiezen. Bekijk eerst goed wat de rente is en controleer daarnaast of het om een actierente gaat of een vast percentage.

Bij Spaarbuidel vergelijk je eenvoudig en snel kredietverstrekkers en zo kun je direct zien waar je gunstigere voorwaarden krijgt voor het aflossen van je doorlopend krediet. Wil je doorlopend krediet omzetten naar een persoonlijke rekening? Dat is goed mogelijk met de hulp van Spaarbuidel.

Doorlopend krediet omzetten naar persoonlijke lening

Waardering

★★★★★ 

9.0 / 10

Maximale lening

Tot € 75.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal € 5.000,-
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant

Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!

Expert in leningen en doorlopend krediet

Waardering

★★★★★ 

8.7 / 10

Maximale lening

Tot € 150.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 4.8 uit 5 door eigen klanten

Volledig verantwoord lenen

Waardering

★★★★★ 

8.4 / 10

Maximale lening

Tot € 50.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8.4 door haar klanten

Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening

Waardering

★★★★★ 

8.2 / 10

Maximale lening

Meer dan €100.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal € 5.000,-
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Binnen enkele uren antwoord op uw aanvraag

Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd

Laagste rente in de markt

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Maximale lening

Tot € 50.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Binnen 1 werkdag antwoord op aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten

Zakelijke en particuliere leningen

Let op: geld lenen, kost geld. Lening aanvraag vanaf een minimale leeftijd van 18 jaar.

Bekijk hier handige video’s over het oversluiten doorlopend krediet