[rank_math_breadcrumb]

Directa Review (2023)

door | mei 16, 2022 | Kredietverstrekkers | 0 Reacties

Bij aanbieder Directa heb je de mogelijkheid om voor verschillende doeleinden een lening af te sluiten. Je kunt kiezen voor een persoonlijke lening, die wordt opgesteld aan de hand van jouw persoonlijk financiële situatie of voor een doorlopend krediet. Daarmee kun je geld lenen zonder dat je vooraf weet hoeveel je nodige hebt. Hieronder vertellen […]
N
Financiële producten vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare kredietverstrekkers
Doorgaans binnen 24 uur op je rekening
zakelijke lening

Bij aanbieder Directa heb je de mogelijkheid om voor verschillende doeleinden een lening af te sluiten. Je kunt kiezen voor een persoonlijke lening, die wordt opgesteld aan de hand van jouw persoonlijk financiële situatie of voor een doorlopend krediet. Daarmee kun je geld lenen zonder dat je vooraf weet hoeveel je nodige hebt.

Hieronder vertellen we meer over de mogelijkheden voor het afsluiten van een Directa lening, lees je welke voorwaarden er gelden en hoe je een lening kunt afsluiten. Verder krijg je informatie over het vergelijken van verschillende aanbieders en hoe je een lening kunt oversluiten.

Leningen

Bij Directa heb je als klant verschillende mogelijkheden voor het aanvragen van een lening. Het is afhankelijk van jouw situatie welke optie het beste past. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Beide vormen van lenen verschillen van elkaar in meerdere opzichten. Hieronder lees je welke eigenschappen en voorwaarden aan de Directa leningen gekoppeld zijn.

Persoonlijke Lening

Met een Persoonlijke Directa lening kun je eenvoudig online een aanvraag indienen. Je krijgt met de lening een bedrag dat is afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Aan de hand van jouw financiële positie wordt een rente vastgesteld die voor de volledige looptijd van de lening geldt. De looptijd staat overigens ook vast en je betaalt een vast bedrag per maand. Veel mensen sluiten deze lening af om bijvoorbeeld een motor te financieren of om een tweede huis financieren mogelijk te maken

Met een persoonlijke lening heb je duidelijkheid over het geld dat je wilt lenen, de kosten die je maakt en de looptijd. Als je de mogelijkheid hebt, dan kun je altijd eerder extra geld aflossen.

Je betaalt daarvoor geen boete. Het voordeel hiervan is dat de kosten van de lening en de looptijd hierdoor minder worden. De persoonlijke lening is in het kort:

 • Geschikt voor aanvragers van 21 tot en met 68 jaar;
 • Een lening van € 5.000, – tot € 60.000, -‘;
 • Gebonden aan een vaste looptijd;
 • Eerder aflossen zonder boetes of kosten;
 • Voorzien van een vaste rente vanaf 4 %, die de hele looptijd blijft staan.

Doorlopend krediet

Een andere mogelijkheid voor een Directa lening is het doorlopend krediet. Met een doorlopend krediet van Directa, kun je geld opnemen tot aan een bepaald bedrag. In tegenstelling tot een lening krijg je niet direct het volledige bedrag gestort, maar kun je zelf bepalen wanneer je geld nodig hebt. Dat kan handig zijn als je vooraf bijvoorbeeld niet weet hoeveel geld je nodig hebt.

Met een Doorlopend Krediet kun je tot maximaal € 50.000, – opnemen. In tegenstelling tot de Persoonlijke Lening krijg je hierbij te maken met een variabele looptijd en een variabele rente. In het kort:

 • € 5.000, – tot € 50.000, – lenen;
 • Geschikt voor aanvragers van 21 jaar tot en met 64 jaar;
 • De mogelijkheid om eerder af te lossen zonder boetes;
 • Een variabele looptijd tot maximaal 180 maanden;
 • Een variabele rente vanaf 4 %;
 • Alleen geld opnemen dat je nodig hebt.

Directa lening oversluiten

Als je meerdere leningen hebt of een overstap wilt maken, dan kun je de leningen ook oversluiten. Met een Directa lening heb je dan duidelijkheid en overzicht over de lening. Je weet wat je moet betalen, hoeveel je per maand betaald en wat de looptijd is. Het is mogelijk om verschillende soorten leningen over te sluiten.

Met de overstapservice die door de maatschappij geboden wordt, krijg je hulp met de aanvraag en de overstap. In principe gaat het op dezelfde manier als het afsluiten van een lening zonder overstap. Het verschil is echter dat de oude lening wordt overgenomen en afgelost bij de huidige aanbieder.

Directa lening aanvragen

De aanvraag voor een lening bij Directa kan eenvoudig en snel online gedaan worden. Voor het aanvragen van een lening moeten er verschillende gegevens worden doorgegeven. Deze informatie is nodig, zodat Directa een berekening kan maken en een voorstel kan doen.

Er wordt gekeken of je kunt voldoen aan de betalingsverplichtingen en geen achterstallige schulden hebt. Dit wordt gedaan door een toetsing bij het BKR (Bureau Krediet Registratie).

Als er geen negatieve registratie bekend is, dan ontvang je een vrijblijvend aanbod waarmee je akkoord kunt gaan. Met een negatieve registratie kun je beter kiezen voor een lening zonder BKR of een zogenoemde mini lening aanvragen.

De beste keuze

Als je op zoek bent naar een lening, dan wil je het liefst een lening met lage kosten. De voorwaarden zijn er belangrijk en zeker de rente ook. Wil je meer weten over de leningen of wil je kijken naar alle mogelijkheden die er zijn? Maak dan een vergelijking van leningen en aanbieders en krijg antwoord op de vraag hoe kan ik snel geld lenen?

Aan de hand van de wensen die je hebt en jouw situatie, kun je filteren en selecteren. Je krijgt op die manier een overzichtelijk beeld van het aanbod en de mogelijkheden die er zijn.

Onderzoek de voorwaarden en de kosten voordat je daadwerkelijk een keuze maakt. Als je eenmaal weet welke lening je wilt nemen, kun je direct eenvoudig online een aanvraag indienen voor bijvoorbeeld een lening van 5000 euro of een hoger bedrag zoals 15000 euro lenen.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 21, 2022 @ 21:17

Geld lenen zonder gedoe.

1
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8,7/ 10

Max. bedrag

Meer dan €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen enkele uren antwoord op je aanvraag

Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd
Laagste rente in de markt
2
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

Tot €150.000

Eisen

Minimaal 21 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,8%

 Onafhankelijk vergelijken en afsluiten van leningen

9,6 van Trustpilot, op basis van 3100 echte beoordelingen
Volledig online, een offerte binnen 24 uur
3

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant
Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
Expert in leningen en doorlopend krediet
4
kredietconcurrent logo
Binnen enkele uren duidelijkheid

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,5%

 Lage maandlasten en zeer scherpe rente
Transparantie hoog in het vaandel
Zelf gemakkelijk je krediet berekenen & online afsluiten
5

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €2.500,-

Rente

Vanaf 3,5%

 Gemiddelde klantwaardering van 9,5

Vergelijking van de beste doorlopend krediet financieringen
Bespaar tot €775,- per jaar, veilig en anoniem
6

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

 Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8.4 door haar klanten
Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening
KredietSpotter

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7.9 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen 1 werkdag antwoord op je aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten
Zakelijke en particuliere leningen