[rank_math_breadcrumb]

Creditcard gebruiken in het buitenland, 10 tips

door | jun 2, 2022 | Creditcard | 0 Reacties

Ga je vaak op vakantie en wil je altijd veilig en overal kunnen betalen? Dan is een creditcard de beste keus voor jou. Voordat je op vakantie gaat met je creditcard is het slim om op een aantal dingen te letten. We hebben daarom hieronder 10 tips voor je onder elkaar gezet zodat jij optimaal […]
N
Creditcards vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare creditcardverleners
Wij vergelijken enkel betrouwbare partijen
 • Wereldwijd geaccepteerd
 • 3 jaar geldig
 • Eenmalige bijdrage van €65,-
 • Geen bestedingslimiet
 • 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging
 • Aflevergarantie & bankonafhankelijk

AANVRAGEN

★★★★: 4,7/5

zakelijke lening

Ga je vaak op vakantie en wil je altijd veilig en overal kunnen betalen? Dan is een creditcard de beste keus voor jou. Voordat je op vakantie gaat met je creditcard is het slim om op een aantal dingen te letten. We hebben daarom hieronder 10 tips voor je onder elkaar gezet zodat jij optimaal kunt genieten van een fijne vakantie.

Pak een creditcard die overal wordt geaccepteerd als betalingsmiddel

Misschien verwacht je deze tip al wel, maar het is zeker een van de belangrijkste. Zorg ervoor dat je een creditcard kiest die vrijwel over wordt geaccepteerd, zowel in binnen- als buitenland. Middels onze vergelijker is het makkelijk te achterhalen welke creditcards worden geaccepteerd in welk land. Kies je voor een VISA of Mastercard dan ben je eigenlijk altijd verzekerd van deze mogelijkheid, integendeel tot American Express, deze wordt op minder plekken geaccepteerd. Je wil in ieder geval ten alle tijde voorkomen dat je op bepaalde locaties niet kunt betalen.

Toeslagen op creditcards

Houd er altijd rekening mee dat je te maken kunt krijgen met extra kosten, deze zijn vooral van toepassing op betalingen in het buitenland. Vooral op locaties buiten de eurozone zul je vaker te maken hebben met zogenaamde toeslagen. Zorg er altijd voor dat je voor je op reis gaat op de hoogte bent van deze toeslagen.

Kies je voor een contante geld opname dan zal je bij de meeste maatschappijen zogenaamde transactiekosten moeten betalen. Dit is vaak een vast bedrag of percentage van het totale opgenomen bedrag. Daarnaast kun je te maken hebben met de wisselkoersopslagen, bij iedere betalingen in een vreemde valuta zal je moeten voldoen aan een klein percentage wisselkoersopslag. In de meeste gevallen ligt de percentage tussen de 1 en 2,5% van het totaalbedrag van de transactie.

Het kan ook zijn dat je kosten kunt verwachten van de bank, buitenlandse banken kunnen namelijk kosten rekenen voor het gebruik van een creditcard met een ATM. Dit is alleen het geval wanneer je een pinautomaat gebruikt die niet van jouw bank is.

Bij de keuze voor een creditcard moet je goed rekening houden met de kosten voor wisselkoersopslag en transacties. Ga voor de aanbieder met de laagste kosten.

Limiet en vervaldatum van de creditcard

Zorg er altijd voor dat je voor vertrek je limiet en vervaldatum van de creditcard controleert, niet is vervelender dan aankomen op locatie en erachter komen dat je geen betaling kunt voltooien met de kaart. Wil je meer weten over de werking van een creditcard? Klik dan op de link om er meer over te lezen.

Contante geld opname

Het is in de regel zo dat je met een creditcard maar een bepaald deel van de dagelijkse bestedingsruimte contant kunt opnemen, let op, hier betaal je in de meeste gevallen kosten voor. Ben je van plan om een grote som contant geld op te nemen dan kan het handig zijn om vooraf te controleren hoeveel geld u dagelijks kunt opnemen.

Berg je gegevens en creditcard veilig op

Wij raden het u altijd sterk aan om al je creditcardgegevens en creditcard in alle gevallen veilig op te bergen wanneer je deze niet in gebruik hebt. Fraude en misbruik komt vandaag de dag nog steeds veel voor en het is nog steeds probleem nummer 1 voor creditcard verstrekkers. Een goede tip is het opslaan van het creditcardnummer en CVC code in een kluis of wachtwoord beveiligde locatie op het internet. Dit kan vandaag de dag gemakkelijk op een cloud-server.

Zorg dat je maar één creditcard gebruikt

Een andere goede en slimme tip voor jezelf is het gebruiken van één enkele creditcard. Op deze manier kun je al je uitgaven vele malen makkelijker monitoren. Heb je op reis kosten gemaakt dan zul je bij terugkomst een compleet overzicht van al je uitgaven ontvangen. Het kan nog wel eens goed van pas komen om een tweede creditcard op zak te hebben, gebruik deze dan ook enkel en alleen als back-up. Dit komt goed van pas wanneer een van de twee kaarten wordt gestolen of het niet meer doet door een of andere reden.

Betalen in lokale valuta

Wanneer je op vakantie gaat kun je snel te maken krijgen met een vreemde valuta. Veel mensen vinden het niet gemakkelijk om de lokale valuta om te rekenen naar eigen valuta, hier maken lokale bedrijven dan ook handig gebruik van. In Azië, Afrika en Zuid Amerika komt dit enorm veel voor. Zij proberen je de rekening te laten betalen in eigen valuta of een meer bekendere valuta, weet één ding, je bent altijd duurder uit.

Dit heeft te maken met het feit dat restaurants en winkeliers een voor hen voordelige valuta aanhouden, deze is voor hen juist zeer winstgevend, ze zullen je dan ook zeer dankbaar zijn. Je kunt er met een creditcard altijd voor kiezen om te betalen met de lokale valuta, weiger dan ook te betalen in je eigen valuta.

Vandaag de dag zijn er tal van apps waarmee je binnen enkele seconden alle valuta’s hebt omgerekend naar je eigen valuta.

Contant geld meenemen op vakantie

Deze tip ligt misschien een beetje voor de hand maar het is altijd verstandig om goed te controleren of je bij de desbetreffende winkelier of restaurant met creditcard kunt betalen. Dit kun je vaak terugvinden op de gevel van de zaak door middel van een grote sticker. Je kunt het natuurlijk ook altijd even aan een medewerker vragen. Het is in ieder geval altijd verstandig om een kleine som cash op zak te hebben, het kan natuurlijk ook voorkomen dat het creditcard kastje niet werkt.

Bewaar al je buitenlandse bonnetjes

Wij raden het je aan om alle bonnetjes van betalingen in het buitenland te bewaren tot terugkomst, op deze manier kun je altijd het rekeningoverzicht nakijken. Klopt het niet dan ben je in veel gevallen verzekerd door de creditcardmaatschappij.

Dubbele betalingen met de creditcard, voorkom het

Heb je bijvoorbeeld een hotel of auto gereserveerd dan zal er in de meeste gevallen een bepaald bedrag worden gereserveerd op uw creditcard. Aan het einde van je verblijf zul je een rekening overzicht ontvangen. Het is dan natuurlijk altijd mogelijk om te kiezen voor een contante betaling, zorg er dan wel voor dat je een bon vraagt en de uitgevoerde reservering niet daadwerkelijk wordt omgezet in een betaling. Je wilt natuurlijk niet dubbel betalen.

Wil je meer weten over een creditcard en de BKR registratie? Klik dan op de link om er meer over te lezen.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 21, 2022 @ 16:01

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prepaid | Eenmalige bijdrage: €65,-
 • Wereldwijd geaccepteerd
 • Geen bestedingslimiet & 3 jaar geldig
 • Geen BKR toetsing
 • Aflevergarantie & bankonafhankelijk
 • 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,7/5

Jaarlijkse bijdrage: €26,50
 • Wereldwijd geaccepteerd
 • Tot €5.000,- bestedingslimiet
 • 270 dagen aankoopverzekering
 • Aflevergarantie voor (online) bestellingen
 • Tot € 1.000 Noodgeld op reis
 • Eigen risico bij autohuur tot € 750,- verzekerd

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,5/5

Prepaid | Jaarlijkse bijdrage: €17,50,-
 • Wereldwijd geaccepteerd
 • Geen bestedingslimiet
 • 180 dagen aankoopverzekering
 • Geen BKR toetsing
 • Aanvullende Reisverzekeringen, 24/7 Fraudepreventie, Internet- en Aflevergarantie

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,8/5