[rank_math_breadcrumb]

Collegegeldkrediet, wat moet je er allemaal over weten & wat houdt het precies in? | Lees alle informatie hier!

door | jun 3, 2022 | Geld Lenen | 0 Reacties

Naast de studiefinanciering van de overheid is het mogelijk om extra geld te lenen. Dit noemen we het DUO collegegeldkrediet en is het deel bovenop de studiefinanciering dat je kunt lenen. Dit geld dient dan als aanvulling op de studiefinanciering om het collegegeld te betalen voor een HBO- of Universiteit opleiding. De hoogte van het […]
Krediet groep nederland
  • Leen tot meer dan €100.000,-
  • Binnen 24 uur op je rekening
  • Laagste rente in de markt
  • Binnen enkele uren duidelijkheid

AANVRAGEN

★★★★★: 4,8/5

N
Persoonlijke leningen vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare kredietverstrekkers
Doorgaans binnen 24 uur op je rekening

Geld lenen zonder gedoe.

1
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8,7/ 10

Max. bedrag

Meer dan €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen enkele uren antwoord op je aanvraag

Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd
Laagste rente in de markt
2
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

Tot €150.000

Eisen

Minimaal 21 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,8%

 Onafhankelijk vergelijken en afsluiten van leningen

9,6 van Trustpilot, op basis van 3100 echte beoordelingen
Volledig online, een offerte binnen 24 uur
3

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant
Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
Expert in leningen en doorlopend krediet
4
kredietconcurrent logo
Binnen enkele uren duidelijkheid

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,5%

 Lage maandlasten en zeer scherpe rente
Transparantie hoog in het vaandel
Zelf gemakkelijk je krediet berekenen & online afsluiten
5

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €2.500,-

Rente

Vanaf 3,5%

 Gemiddelde klantwaardering van 9,5

Vergelijking van de beste doorlopend krediet financieringen
Bespaar tot €775,- per jaar, veilig en anoniem
6

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

 Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8.4 door haar klanten
Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening
KredietSpotter

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7.9 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen 1 werkdag antwoord op je aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten
Zakelijke en particuliere leningen
Krediet groep nederland
  • Leen tot meer dan €100.000,-
  • Binnen 24 uur op je rekening
  • Laagste rente in de markt
  • Binnen enkele uren duidelijkheid

AANVRAGEN

★★★★★: 4,8/5

collegegeldkrediet

Naast de studiefinanciering van de overheid is het mogelijk om extra geld te lenen. Dit noemen we het DUO collegegeldkrediet en is het deel bovenop de studiefinanciering dat je kunt lenen.

Dit geld dient dan als aanvulling op de studiefinanciering om het collegegeld te betalen voor een HBO- of Universiteit opleiding. De hoogte van het collegegeld krediet hangt volledig af van wat voor soort collegegeld je moet betalen.

Wanneer je wettelijk collegeld betaald kun je iedere maand 1/12 van het collegegeld lenen, zodat je aan het einde van het jaar het collegegeld precies kunt betalen. Betaal je instellingscollegegeld? Dan kun je meer lenen.

Het verschil: collegegeldkrediet en lening

We krijgen regelmatig de vraag: ” Wat is het verschil tussen een lening en collegegeldkrediet”. Als je moet kiezen tussen een collegegeldkrediet of lening is het verstandig om te kiezen voor collegegeldkrediet, omdat deze op wordt geteld bij je studieschuld.

Het voordeel hiervan is dat je minder rente betaald over het geleende bedrag. Bij een persoonlijke lening liggen de rente namelijk erg hoog en bovendien is het als student meestal niet mogelijk om in aanmerking te komen voor een persoonlijke lening.

Vandaar dat de keuze tussen een lening of collegegeldkrediet meestal snel gemaakt is. Mede doordat je eigenlijk geen keuze hebt als student en je toch het collegegeld moet betalen.

Het verschil tussen studiefinanciering en collegegeldkrediet

Misschien heb je het al kunnen lezen en weet je dat de studiefinanciering standaard is voor iedereen die gaat studeren. Daarnaast is er voor personen die gaan studeren aan een hogeschool of universiteit een extra lening beschikbaar om het collegegeld te kunnen betalen. Op een HBO of universiteit betaal je namelijk meer collegegeld dan op een MBO.

Vandaar dat MBO studenten ook niet in aanmerking komen voor een collegegeldkrediet. Zij kunnen het collegegeld betalen met de studiefinanciering. De collegegeldkrediet betekenis is dus eigenlijk het bedrag dat je bovenop de studiefinanciering moet lenen om het collegegeld te kunnen betalen.

Collegegeldkrediet aanvragen, hoe doe ik dat?

Ga je naar een hogeschool of universiteit? Dan is de studiefinanciering meestal niet genoeg om het collegegeld te betalen. Daarom is het voor deze personen mogelijk om collegegeldkrediet aan te vragen.

Voor studenten die wettelijk collegegeld betalen geldt er dat ze 1/12 van het collegegeld per maand kunnen lenen. Als je instellingscollegegeld betaald, dan kun je meer lenen.

Je vraagt het extra collegegeld krediet eenvoudig aan via DUO, waar je ook terecht kunt met vragen over deze extra lening bovenop de studiefinanciering. Log in op Mijn DUO om de lening aan te vragen, verhogen, verlagen of stop te zetten.

Maximaal collegegeldkrediet, hoeveel kan ik lenen?

We hebben op deze pagina al een aantal keer benoemd dat de hoogte van het collegegeld krediet afhangt van het soort collegegeld dat je betaald. Zo kun je 1/12 lenen van het gehele collegegeld als je wettelijk collegegeld betaald. Betaal je instellingscollegegeld? Dan is het mogelijk om meer te lenen, maar hoeveel is dat nou precies?

Dat gaan wij jou in dit stuk uitleggen. Wanneer je meer betaalt dan het wettelijk collegegeld is het mogelijk om maximaal 5 keer het wettelijk collegegeld te lenen. In 2019 – 2020 bedroeg dit maar liefst €10.415 . Het maximale collegekrediet in 2020 – 2021 bedraagt €300 meer en dat is dus €10.715.

Hoe kan ik het collegegeldkrediet terugbetalen?

Het collegegeldkrediet is zoals we al vaak hebben benoemd op deze pagina een extra lening om het collegegeld te financieren. Omdat het een lening is moet je dit bedrag na de studie natuurlijk gewoon terugbetalen met rente.

Wil je weten hoe hoog de rente zijn voor deze lening? Lees dan het stukje over ‘De rente collegegeldkrediet’ goed door. Wanneer je het collegegeldkrediet wilt terugbetalen log je in op Mijn DUO en ga je naar het kopje ‘studiefinanciering’.

Hier bekijk je de schuld die je hebt en kun je eenvoudig in delen terugbetalen. Bovendien is het zelfs mogelijk om een betalingsregeling aan te gaan wanneer het moeilijk wordt om terug te betalen.

Collegegeldkrediet rente, hoe hoog ligt deze?

De collegegeldkrediet rente is de laatste jaren gedaald. Zo was de rente in 2008 nog maar liefst 4,17%. Dit is natuurlijk hoog en omdat de overheid studeren wilt stimuleren hebben ze besloten om deze te verlagen.

De rente in 2015 was daarom nog maar 0,12% waardoor je het geleend bedrag terug kunt betalen zonder al teveel kosten. De laatste jaren is de rente zelfs 0% geworden, zodat iedereen makkelijk geld kan lenen zonder rentekosten te betalen. Zodra je klaar bent met de studie en je begint met terugbetalen staat de rente voor 5 jaar vast.

Bovendien wordt een studieschuld (een lening bij DUO) niet geregistreerd bij het BKR. Wel kan de studieschuld meetellen bij het verkrijgen van een hypotheek. Houdt hier daarom altijd rekening mee en probeer op tijd af te lossen.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 14, 2022 @ 18:46

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht vind je dit ook interessant

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=