Caravan financieren een verstandig plan? | Lees jezelf in & ontdek de mogelijkheden

apr 19, 2020 | 0 Reacties

In het bezit zijn van een caravan/stacaravan is natuurlijk ideaal, u kunt overal heen waar en wanneer u wilt. Maar hoe moet u nu uw caravan financieren? Het voordeel van een caravan is dat u niet al maanden van te voren hoeft te plannen waar u naartoe wilt gaan, heerlijk!

Ook heeft u altijd uw auto bij zich om er een lekker dagje op uit te gaan, wat wilt u nog meer? U wilt natuurlijk met de best mogelijke lening uw caravan of stacaravan financieren, daarom kunt u bij ons een groot aanbod van leningen vergelijken. Zo loopt u weg met de beste financiering voor uw caravan.

Geld lenen voor caravan : welke leenvorm is voor u het handigst?

Een caravan of stacaravan financieren met een lening, dit is uiteraard mogelijk. U zult dan al snel uitkomen op een persoonlijke lening. Met een persoonlijke lening weet u precies waar u aan begint. Deze soort lening valt onder de categorie blanco krediet.

 • U zult precies weten wanneer uw caravan is afgelost en wat uw vaste maandlasten zullen worden voor het aflossen van de lening. Alles wordt duidelijk voor u op een rijtje gezet.

Caravan kopen financiering: wat is de beste looptijd?

Houdt er rekening mee dat de looptijd voor de lening van uw caravan ook een belangrijke rol speelt. Het is namelijk vaak zo dat als u kiest voor een langere aflos periode, dat uw maandlasten lager zullen zijn.

Het is echter wel zo dat de levensduur van uw caravan lager zal zijn dan uw aflos periode bij de kredietverstrekker. U bent dan nog steeds uw caravan aan het afbetalen terwijl deze in werkelijkheid bijna niks meer waard is. Uw caravan financieren met een lening met een langere aflos periode is dus niet altijd voordeliger.

Geld lenen caravan zonder BKR, is dat mogelijk?

Zoals u waarschijnlijk al weet worden bijna alle leningen geregistreerd bij het BKR. Een stacaravan financieren, tenminste de lening hiervan, zal dus ook geregistreerd worden bij het BKR.

Misschien ook interessant voor u: is een boot financieren mogelijk?

Echter is het bij een aantal geldverstrekkers mogelijk om een mini lening te verkrijgen, het bedrag wat u kunt lenen ligt tussen de €50 en €1.500 maar kan bij sommige geldverstrekkers oplopen tot €5.000. 

Deze mini lening zal niet worden geregistreerd bij het BKR, wel zal de rente voor deze leenvorm in de meeste gevallen hoger zijn. Uw caravan financieren zonder BKR is dus mogelijk, u zult waarschijnlijk wel een hogere rente gaan betalen. Bent u benieuwd of dit voor u een goede optie is, begin dan snel met vergelijken onderaan deze pagina.

Meer lezen over geld lenen zonder BKR? Klik dan op de link om er snel meer over te lezen. 

Uw caravan financieren, welke voorwaarden worden hier aan gesteld?

Uw caravan financieren kan dus op verschillende manieren. Houdt er rekening mee dat u niet alleen kiest voor de laagste rente maar dat u ook kijkt naar de verschillende voorwaarden die gelden bij de geldverstrekkers.

Uw caravan financieren met de laagste rente is mooi, maar wat nou als u ook extra aflossingen kunt doen zonder hiervoor een boete te hoeven betalen? Zo bent u eerder klaar met aflossen zonder hier extra geld aan kwijt te zijn. Ook een overlijdensrisicoverzekering is erg handig, u wilt natuurlijk niet dat uw familieleden met uw schuld komen te zitten.

Uw caravan financieren hoeft dus niet moeilijk en duur te zijn. Ook maken wij het graag wat makkelijker voor u door de verschillende geldverstrekkers onderaan deze pagina te vergelijken. Uw nieuwe caravan financieren hoeft dus niet langer te wachten, wij wensen u alvast veel plezier met uw nieuwe aanwinst.

Caravan financieringsmogelijkheden vergelijken 

Waardering

★★★★★ 

9.0 / 10

Maximale lening

Tot € 75.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal € 5.000,-
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant

Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!

Expert in leningen en doorlopend krediet

Waardering

★★★★★ 

8.7 / 10

Maximale lening

Tot € 150.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 4.8 uit 5 door eigen klanten

Volledig verantwoord lenen

Waardering

★★★★★ 

8.4 / 10

Maximale lening

Tot € 50.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8.4 door haar klanten

Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening

Waardering

★★★★★ 

8.2 / 10

Maximale lening

Meer dan €100.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal € 5.000,-
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Binnen enkele uren antwoord op uw aanvraag

Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd

Laagste rente in de markt

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Maximale lening

Tot € 50.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Binnen 1 werkdag antwoord op aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten

Zakelijke en particuliere leningen

Let op: geld lenen, kost geld. Lening aanvraag vanaf een minimale leeftijd van 18 jaar.

Bekijk hier handige video’s over caravan financieren