Boot financieren een slim plan? | Lees er hier alles over de mogelijkheden & leenvormen

mei 6, 2020 | 0 Reacties

Wil jij een zeil- of motorboot kopen en van de wereld genieten? Dat kan! Je zult wel over voldoende krediet moeten beschikken, een boot financieren is namelijk een flinke investering. Het kan natuurlijk zo zijn dat je onvoldoende financiële middelen hebt om in één keer zelf een boot te kopen, in dit geval moet je op zoek naar een lening of een boot hypotheek.

Het is natuurlijk slim om jezelf goed in te lezen en op zoek te gaan naar de beste manier voor jou boot financiering. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die er voor je zijn voor het financieren van een boot? Maak dan ook goed gebruik van onze vergelijker onderaan deze pagina. Hoe een boot financieren werkt, dat gaan we je hieronder uitleggen.

Boot financieringsmogelijkheden: welke leenvormen zijn mogelijk?

Een boot financiering kan geregeld worden via een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Op basis van je situatie en de eisen die je stelt aan de lening kan je opzoek gaan naar de beste leenvorm voor jou.

Als je van meer zekerheid houdt dan kan het misschien verstandiger zijn om te kiezen voor een persoonlijke lening. Ben je echter op zoek naar een lening die buiten de aanschaf van een boot de mogelijkheid biedt om extra geld over te houden, dan is een doorlopend krediet wellicht meer iets voor jou.

Misschien ook interessant voor jou: meer lezen over de direct opeisbare lening

Met een persoonlijke lening

De meeste mensen kiezen voor een persoonlijke lening als zij hun boot gaan financieren. Bij een persoonlijke lening wordt van te voren vastgesteld wat het leenbedrag, de rente en de looptijd zullen zijn. Zo weet je van te voren precies wat je vaste maandlasten zullen worden en wat de looptijd is van deze lening.

Je weet dus precies waar je aan toe bent, waardoor je niet voor onverwachtse verrassingen komen te staan. Ben je benieuwd of een persoonlijke lening iets voor jou is? Begin dan nu met vergelijken onderaan deze pagina.

Met een doorlopend krediet

Je nieuwe boot financieren kan ook met een doorlopend krediet. Als je kiest voor een doorlopend krediet kies je voor een flexibele leenvorm. Bij deze leenvorm staat de rente niet vast, deze is dus variabel, houdt dus rekening met de renteschommeling die kan plaatsvinden. De maandlasten worden echter wel vastgesteld.

Bekijk ook eens: alles te weten komen over goederenkrediet

Bij een persoonlijke lening zal je het volledige bedrag in één keer ontvangen. Bij een doorlopend krediet bepaal je zelf wanneer en welk bedrag je opneemt van de lening totdat je het afgesproken kredietlimiet bereikt hebt.

Kan ik een hypotheek op een boot nemen?

Een boot kopen met hypotheek? Dat is mogelijk! Zo’n boot hypotheek kan je helaas alleen maar afsluiten bij enkele kredietverstrekkers. Je kan dus je boot financieren bij verschillende banken, voorbeelden hiervan zijn:

 • Boot financieren Rabobank
 • Boot financieren ING
 • Boot financieren ABN AMRO

Als je een hypotheek hebt bij een van deze banken en nog niet het maximale hypotheekbedrag afgesloten hebt, dan kan je mogelijk met je hypotheek een boot kopen

Boot hypotheek berekenen? Bekijk je maximale hypotheekbedrag

Houdt er rekening mee dat de looptijd van een hypotheek langer is dan de looptijd van een lening. De rente daarentegen is lager op een hypothecaire lening dan op normale leningen. Het is echter wel zo dat de looptijd van een hypotheek veel langer is dan die van een lening, een lening zal dan ook in de meeste gevallen goedkoper zijn dan een hypotheek.

Ook brengt de hypotheek op een boot extra kosten met zich mee die je bij een lening niet hebt, denk bijvoorbeeld aan de notaris- en taxatiekosten. Je boot hypotheek berekenen kan dus wat lastiger zijn dan je in eerste instantie dacht.

Wij verwachten dat we je voldoende geïnformeerd hebben met betrekking tot het onderwerp: boot kopen financiering. Je weet nu dat je een hypotheek voor een boot kunt afsluiten, maar dat er ook andere leenvormen zijn waarmee je een boot kunt financieren. Ben je benieuwd wat de beste opties zijn voor jou? Maak dan snel gebruik van onze vergelijker onderaan deze pagina. Je nieuwe boot financieren hoeft niet langer te wachten!

Misschien ook interessant voor jou?

Druk op de link om snel meer over deze onderwerpen te lezen!

Kredietverstrekkers vergelijken 2022

Waardering

★★★★★ 

9.0 / 10

Maximale lening

Tot € 75.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal € 5.000,-
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant

Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!

Expert in leningen en doorlopend krediet

Waardering

★★★★★ 

8.7 / 10

Maximale lening

Tot € 150.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 4.8 uit 5 door eigen klanten

Volledig verantwoord lenen

Waardering

★★★★★ 

8.4 / 10

Maximale lening

Tot € 50.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8.4 door haar klanten

Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening

Waardering

★★★★★ 

8.2 / 10

Maximale lening

Meer dan €100.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal € 5.000,-
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Binnen enkele uren antwoord op uw aanvraag

Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd

Laagste rente in de markt

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Maximale lening

Tot € 50.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Binnen 1 werkdag antwoord op aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten

Zakelijke en particuliere leningen

Let op: geld lenen, kost geld. Lening aanvraag vanaf een minimale leeftijd van 18 jaar.

Bekijk hier handige video’s over het financieren van een boot