Wat is blanco krediet precies? | Lees jezelf in & ontdek alles over de verschillende blanco kredieten!

apr 16, 2020 | 0 Reacties

Wat is blanco krediet? Is het slim om te kiezen voor een blanco krediet en wat zijn de verschillen met een hypothecaire lening? Dit zijn allemaal vragen waar u wellicht antwoord op wilt hebben voordat u daadwerkelijk een lening gaat afsluiten bij een kredietverstrekker.

We raden u aan om uzelf goed in te lezen over de voorwaarden van deze verschillende leenvormen, zo komt u niet voor onverwachtse verassingen te staan en kunt u gaan vergelijken wat voor u de beste kredietverstrekker is.

Blanco krediet betekenis

Een blanco krediet is een geld lening bij een kredietverstrekker waarbij u geen onderpand nodig heeft. Een onderpand geeft de kredietverstrekker meer vertrouwen dat de lening daadwerkelijk betaald gaat worden. Mocht u de lening niet terug kunnen betalen dan kan de kredietverstrekker ten alle tijden uw huis verkopen. Een van de bekendste voorbeelden van een lening met onderpand is een hypothecaire lening, hierbij wordt uw huis gebruikt als onderpand.

Als u niet in staat bent een hypothecaire lening terug te betalen dan heeft de kredietverstrekker het recht om uw huis te verkopen zodat zij de volledige lening als nog ontvangen. In feite is een blanco krediet dus een lening waarvoor u niet per se een onderpand nodig heeft.

Echter betekent dit wel dat de kredietverlener meer risico loopt, dit zult u dan ook merken in de rentevoorwaarden die worden aangeboden. Wilt u nou graag weten wat de rentevoorwaarden van deze leenvorm zijn? Bekijk dan snel de vergelijker onderaan deze pagina om leenvormen, rentevoorwaarden en termijnen te vergelijken, zo kunt u een weloverwogen keus maken en alle kredietverleners met elkaar vergelijken.

Blanco krediet of toch een lening met onderpand kiezen?

Als u kiest voor een blanco krediet in plaats van een lening met onderpand dan moet u met een aantal zaken rekening houden.

Misschien ook interessant voor jou: is de persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar in 2022?

Deze leenvorm heeft zoals benoemd geen onderpand, dit betekent dus dat de kredietverstrekker meer risico neemt met betrekking tot het terugbetalen van de lening. Omdat de bank meer risico neemt zullen zij voor deze soort kredieten een hogere rente in rekening brengen dan wanneer u kiest voor een lening met onderpand.

U heeft niet altijd de mogelijkheid om zelf de keuze te maken tussen een blanco krediet of een lening met onderpand. Bij een hypotheek is altijd sprake van een onderpand, bij een doorlopend krediet of persoonlijke lening daarentegen is dit nooit het geval. Kiezen voor doorlopend krediet of een persoonlijke lening? Kom het te weten door op de link te klikken!

Als u op zoek bent naar een andere regeling dan dat er normaal gesproken aangeboden wordt, informeer dan bij diverse kredietverstrekkers wat de verschillende mogelijkheden zijn of gebruik de vergelijker om het actuele aanbod in te kunnen zien.

Wat te doen bij een blanco krediet afsluiten?

Als u geld wilt lenen dan heeft u al snel te maken met een blanco krediet, ongeacht welke vorm van lenen u kiest. Als u weet waarom en waarvoor u geld wilt lenen kunt u het beste starten met het kiezen van de beste leenvorm.

Als u weet welke leenvorm voor u het beste is, kunt u onderaan deze pagina beginnen met vergelijken. Houdt er rekening mee dat u niet alleen de rente moet vergelijken maar ook de verschillende voorwaarden die gelden voor de lening.

Een van de belangrijkste voorwaarden waar u rekening mee moet houden is uiteraard of de lening een blanco krediet is of niet, wat de verschillende aflostermijnen zijn en wat de eisen zijn van de kredietverstrekker voor het verkrijgen van een lening.

Misschien ook interessant voor u?

Blanco krediet vergelijken 2022

Waardering

★★★★★ 

9.0 / 10

Maximale lening

Tot € 75.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal € 5.000,-
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant

Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!

Expert in leningen en doorlopend krediet

Waardering

★★★★★ 

8.7 / 10

Maximale lening

Tot € 150.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 4.8 uit 5 door eigen klanten

Volledig verantwoord lenen

Waardering

★★★★★ 

8.4 / 10

Maximale lening

Tot € 50.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8.4 door haar klanten

Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening

Waardering

★★★★★ 

8.2 / 10

Maximale lening

Meer dan €100.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal € 5.000,-
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Binnen enkele uren antwoord op uw aanvraag

Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd

Laagste rente in de markt

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Maximale lening

Tot € 50.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Binnen 1 werkdag antwoord op aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten

Zakelijke en particuliere leningen

Let op: geld lenen, kost geld. Lening aanvraag vanaf een minimale leeftijd van 18 jaar.

Bekijk hier handige video’s over blanco krediet