Beleggingsfonds, wat is het eigenlijk?

mrt 16, 2019 | Beleggen, Investeren | 0 Reacties

mrt 16, 2019 | Beleggen, Investeren | 0 Reacties

Je wilt dus gaan investeren? Dan ben je vast al de term beleggingsfonds tegengekomen toen je aan het rond speuren was op het internet. Het is een ideale optie voor mensen die graag willen beleggen, maar zelf helaas niet de tijd hebben of tijd in beleggen willen steken om flinke rendementen te behalen. Kies je voor een beleggingsfonds, dan wordt dit namelijk allemaal voor je gedaan. Dit zorgt niet er niet alleen voor dat je veel tijd overhoudt, maar ook wordt beleggen hierdoor een stuk toegankelijker voor de startende belegger.

Hoe gaat een beleggingsfonds te werk?

Mensen vragen zich vaak af hoe een beleggingsfonds dan in zijn werk gaat. Het is een fonds met een grote verzameling met verschillende soorten beleggingsproducten zoals obligaties, grondstoffen of aandelen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je jezelf aansluit bij een beleggingsfonds die zelf aandelen aanbiedt aan klanten. Als je dus ervoor kiest om aandelen van het beleggingsfonds te kopen, dan koop je dus eigenlijk aandelen wat het beleggingsfonds maakt wat het is. Uiteindelijk bepaalt degene die het beleggingsfonds beheert welke aandelen er gekocht of verkocht gaan worden.

Wat zijn de grootste voordelen van een beleggingsfonds?

Natuurlijk zitten er ook wat voordelen als je jezelf aansluit bij een beleggingsfonds. Allereerst bespaar je direct erg veel tijd en hoef je zelf geen kennis op te doen over beleggen wat vaak tijdrovend is. Ook hoef je zelf de aandelenmarkt niet meer in de de gaten te houden, want dit wordt gedaan door zoals je al verwacht het beleggingsfonds. Je kunt ervan uitgaan dat er goed omgegaan wordt met je vermogen door een expert in beleggen. Verder is een groot voordeel aan een beleggingsfonds dat je het risico spreidt, want als je een aandeel koopt, dan koop je vaak een mix van allemaal verschillende soorten beleggingsproducten. Hierdoor liggen niet al je eieren in een mandje!

De beleggingsexpert doet al het werk voor jou

Beleggingsexperts zorgen ervoor dat je leuke rendementen behaald en vaak worden dan ook de aankoop en verkoop van aandelen gedaan door experts op het gebied van beleggen. Natuurlijk kost een beleggingsfonds ook geld want experts moeten natuurlijk ook betaald worden. In de meeste gevallen is dit een jaarlijks percentage over het behaalde rendement. Daarnaast moet je wel beseffen dat een beleggingsfonds geen wonderen kan verrichten en ook wel is verliezen kan boeken. Ben dus altijd voorzichtig als je gaat beleggen met eigen vermogen, want risico’s zijn er altijd.

Ook komt het wel eens voor dat een beleggingsfonds niet beheerd wordt door een fondsbeheerder. Het is dan zo dat je te maken hebt met indexfondsen. Dit zijn fondsen die bijvoorbeeld aandelen inkopen en verkopen aan de hand van vooraf vastgestelde punten. Naast fondsen kun je natuurlijk ook kiezen voor een belegging in vastgoed, belegging in goud of belegging in zilver.

Wat zijn nou gerenommeerde beleggingsfondsen?

Er zijn flink wat beleggingsfondsen waaruit je kunt kiezen, maar welke is nou een goede? Zo heb je in Nederland bijvoorbeeld beleggingsfonds aanbieder Binck. Het is broker die Nederlands is en verschillende fondsen aanbiedt waarmee je zelf direct kunt gaan beleggen. Daarnaast kan  Binck je ook nog eens helpen met kiezen van een geschikt beleggingsfonds. Doe goed onderzoek en kies het beste fonds welke geschikt is voor jou. Het heeft natuurlijk geen zin in om je vermogen in te leveren bij iemand waar je geen vertrouwen in hebt. Wil je meer weten over aandachtspunten bij het beleggen? Klik dan op de link.

beleggingsfondsen

Waardering

★★★★★ 

9.1 / 10

Service Kosten

0 % commissie

Kosten uitbetalen

€ 0

Check het enorme aanbod, miljoenen anderen gingen je voor!

Wereldwijde beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Gebruiksvriendelijk en veilig platform

Waardering

★★★★★ 

9.0 / 10

Service Kosten

0 % commissie

Kosten uitbetalen-

€ 0

Gratis XM demo account tot €100.000 en uitgebreid aanbod

Wereldwijde beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Licenties in Cyprus, Australië, Belize & geregistreerd bij de AFM

Waardering

★★★★★ 

8.4 / 10

Service kosten

0,20 % commissie

Order per € 1.000,-

€ 9,-

✓ Ontvang € 200 transactietegoed

Eerste 3 maanden geen service fee

Een prijs winnend en gebruiksvriendelijk platform

Waardering

★★★★★ 

8.1 / 10

Service Kosten

0,20 % comissie

Order per € 1.000,-

€ 2,50,-

Nu met € 100,- bonus

Geen minimale inleg vereist

Laten beleggen door experts

Handige & leuke Video’s