Total aandelen review

Total is een Franse oliemaatschappij die tot de zes Supermajor maatschappijen behoort. Dit betekent dat Total een van de grootste staats-onafhankelijke oliemaatschappijen is. Is het slim om te beleggen in Total aandelen?

Wanneer je op zoek bent naar een bedrijf waar je aandelen in kunt kopen, behoort Total tot je mogelijkheden. Dit bedrijf kent een rijke geschiedenis en heeft wereldwijd activiteiten.

Dit maakt het aandeel van Total interessant. Hier lees je alles over de geschiedenis van Total, de beursgang van het bedrijf, maar ook over de huidige koers van Total aandeel.

Geschiedenis

Total wordt opgericht wanneer de Franse regering recht krijgt op 25% van alle olie uit Mesopotamië, het huidige Irak. Nadat dit recht in handen is gekomen van de Franse regering, is de volgende stap het oprichten van een eigen nationale oliemaatschappij.

In 1922 werd Compagnie Française des Petroles (CFP) opgericht; een private onderneming waarbij de overheid wel een belangrijke stem kreeg in de samenstelling van het bestuur. In 1985 werd de naam veranderd in Total-CFP en in 1991 werd het alleen Total. Na een aantal veranderingen in de naam werd en bleef de naam in 2003 Total.

Enkele belangrijke recente gebeurtenissen:

  • 2014: Total is het eerste bedrijf dat offshore Noordpoololie koopt
  • 2017: Total neemt Maersk Oil over voor 6,35 miljard euro

Koers Total aandelen

Wat is op dit moment de Total koers? Het is belangrijk om te weten hoe de Total aandelenkoers ervoor staat. Hier kun je onder andere uit afleiden voor hoeveel je op dit moment een aandeel kunt kopen en verkopen.

Dit is belangrijk om te weten omdat je op deze manier weet wat een goed moment is voor kopen en verkopen. Het is altijd mogelijk om de actuele aandelenkoers Total te bekijken.

Wil je gaan beleggen in Total aandelen? Dan kun je via de broker altijd de actuele koers Total zien. Een goede broker vind je via de online vergelijker op deze pagina.

Waarom Total aandelen kopen?

Wanneer je het Total aandeel wilt kopen, is het belangrijk om overtuigd te zijn van het voordeel dat dit bedrijf kan bieden.

Het is goed om te weten dat Total wel degelijk een aantal voordelen te bieden heeft. Hier vind je een overzicht van de belangrijkste voordelen: 

  1. Total heeft een zeer sterke positie op de wereldwijde markt van ruwe olie; dit komt omdat Total een van de 5 grootste oliebedrijven ter wereld is;
  2. De activiteiten van het bedrijf zijn gemakkelijk te volgen. Dit is als belegger belangrijk, omdat dit beleggers zekerheid geeft;
  3. Total heeft een goede verdeling van de productieactiviteiten. Dit betekent dat het bedrijf zich goed beschermd tegen eventuele economische beperkingen;
  4. De relatief recente reorganisaties van activiteiten bij Total zullen naar alle waarschijnlijkheid vruchten gaan afwerpen. Dit is gunstig voor aandeelhouders;
  5. Total gedraagt zich zeer goed tegenover prijsdalingen van ruwe olie. Hierdoor blijven winsten beschermd en zijn beleggers tevreden.

Total aandelen verkopen

Een aandeel van Total kopen is slim om te doen. Maar wanneer moet je jouw Total aandelen verkopen? Verkopen van je aandelen is vooral slim om te doen wanneer je hier winst mee behaald.

Dit betekent dat je de aandelen verkoopt op het moment dat de kosten voor een aandeel hoger liggen dan waarvoor jij de aandelen hebt gekocht. Hiervoor is het ook belangrijk om de Total koers aandeel in de gaten te houden.

Wel is het vaak slim om een aandeel langer vast te houden voordat je gaat verkopen. Het Total koers aandeel is daarom van groot belang bij kopen en verkopen.

Dividend Total aandelen

Wat is het dividend van Total? Bij Total wordt er gestreefd naar het zo gelijk mogelijk uitbetalen van het dividend. Het dividend is de winstuitkering van de aandelen.

Als aandeelhouder krijg je één of meerdere keren per jaar het dividend uitgekeerd. Hier vind je een overzicht van de uitbetaling van dividend bij Total:

DatumDividendRendement
29-06-20202,687,63 %
30-03-20202,688,31 %
06-01-20202,685,28 %
27-09-20202,645,57 %

Feiten over Total aandelen

Een belangrijk feit over het Total aandeel is dat in de toekomst alternatieve energiebronnen een steeds grotere rol spelen.

De kans is echter groot dat olie aandelen van Total het nog steeds goed blijven doen. Dit komt onder andere doordat olie een belangrijke grondstof is die steeds schaarser wordt en dus wordt het aandeel meer waard.

Wel is het interessant om te kijken naar hoe Total dit in de toekomst gaat aanpakken. Het is noodzakelijk voor het bedrijf om andere bronnen van inkomsten te creëren.

Conclusie

Beleggers in het Total aandeel vinden het een relatief betrouwbaar aandeel. Een altijd grote kasstroom en een goede directie-strategie zijn hier de oorzaak van.

Daarnaast is deze strategie gericht op het uitkeren van een dividend die gelijk is aan de helft van de winst. Hoewel beleggen nooit zonder risico’s is, kan beleggen in een Total aandeel zeer goed uitpakken.

Wat heb je nodig om te gaan beginnen met beleggen in Total aandelen? Eerst is het belangrijk om een goede broker te kiezen. Deze kun je gemakkelijk vinden door de online vergelijker te gebruiken.

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies.

Ondanks het feit dat Spaarbuidel.nl alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina’s, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Spaarbuidel.nl niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie.

Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina’s kunnen geen rechten worden ontleend.

Waardering

★★★★★ 

9.1 / 10

Service Kosten

0 % commissie

Kosten uitbetalen

€ 0

Check het enorme aanbod, miljoenen anderen gingen je voor!

Wereldwijde beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Gebruiksvriendelijk en veilig platform

Waardering

★★★★★ 

9.0 / 10

Service Kosten

0 % commissie

Kosten uitbetalen-

€ 0

Gratis XM demo account tot €100.000 en uitgebreid aanbod

Wereldwijde beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Licenties in Cyprus, Australië, Belize & geregistreerd bij de AFM

Waardering

★★★★★ 

8.4 / 10

Service kosten

0,20 % commissie

Order per € 1.000,-

€ 9,-

✓ Ontvang € 200 transactietegoed

Eerste 3 maanden geen service fee

Een prijs winnend en gebruiksvriendelijk platform

Waardering

★★★★★ 

8.1 / 10

Service Kosten

0,20 % comissie

Order per € 1.000,-

€ 2,50,-

Nu met € 100,- bonus

Geen minimale inleg vereist

Laten beleggen door experts