Starbucks aandelen review

Ben je aan het overwegen om Starbucks aandelen te kopen? Dan is het goed om je eerst goed te verdiepen in het bedrijf en het koersverloop van de aandelen.

Is het interessant om nu aandelen te kopen of is het verstandiger om nog even te wachten? Op deze pagina lees je meer over Starbucks, de Starbucks koers en wanneer je aandelen Starbucks zou kunnen kopen of verkopen.

Over Starbucks

Starbucks werd opgericht in 1971 met als doel hoogwaardige koffiebonen te verkopen. Sinds het begin staat het aanbieden van kwalitatief goede koffie al hoog in het vaandel bij Starbucks. Het bedrijf biedt veel verschillende koffievarianten aan.

Daarnaast verkoopt Starbucks ook thee, koude dranken, koekjes, gebakjes, broodjes en Starbucks gelabelde producten. Een aantal producten zijn zelfs te vinden in de supermarkt. Neem bijvoorbeeld de Starbucks koffiebonen of snacks bij de Albert Heijn.

Verder heeft het bedrijf ook een eigen afdeling entertainment opgericht met de naam ‘Starbucks Entertainment’. Dit onderdeel is verantwoordelijk voor de verkoop van muziek, films en boeken. Hiermee onderscheiden ze zich ten opzichte van veel andere koffiespeciaalzaken.

Wat betreft dienstverlening richt Starbucks zich met name ook op het creëren van een geweldige klantbeleving. Starbucks wil koffieliefhebbers een fijne koffie-ervaring aanbieden.

Dit is de reden waarom het bedrijf de winkels op een bepaalde manier heeft ingericht om zo consumenten te verleiden om te gaan zitten en te ontspannen met een fors geprijsd drankje in de hand. Deze inrichting draagt bij aan de merkwaarde.

Starbucks heeft zich ook een lange tijd kunnen onderscheiden door als eerste gratis wifi aan te bieden. Het bedrijf maakt vooral gebruik van eigen vestigingen, maar werkt daarnaast ook op basis van franchise. Maar liefst 25% van alle vestigingen zijn franchisenemers.

Koers Starbucks

Het aandeel Starbucks staat genoteerd onder de naam SBUX op de Nasdaq beurs in de Verenigde Staten. Als we naar het verloop van de Starbucks koers kijken in de laatste vijf jaar, dan constateren we vooral een stijgende trend.

Natuurlijk waren er wat koersschommelingen door de jaren heen, maar de Starbucks aandelen zijn bijna vier keer zoveel waard als in 2013. De actuele koers van Starbucks was op 25 november 2020 98,36 USD. In 2013 was dit 28 USD en in 2018 was dit nog 57 USD.

De aandelen van Starbucks hebben zich de laatste jaren op een onstuimige manier ontwikkeld. Op dit moment is het op een koers aanbeland van rond de 70 EUR. Eind 2019 bedroeg de aandeelwaarde ongeveer 64 EUR.

De Starbucks aandelen bieden dus een aantrekkelijk rendement voor de belegger. De waarde van de Starbucks aandelen stijgt namelijk regelmatig. Dit wordt vooral beïnvloed door de opening van nieuwe winkels of de lancering van een nieuw Starbucks product.

Wanneer Starbucks aandelen kopen of verkopen

Terwijl Starbucks een flinke groei heeft gerealiseerd in de afgelopen maanden, valt het op dat de koers van Starbucks sterk afhankelijk is van het nieuws. Een voorbeeld is het nieuws over het feit dat er steeds minder mensen naar winkels gaan en steeds meer mensen hun producten online kopen.

Dit had z’n weerslag op de Starbucks aandelen. Mensen kopen namelijk sneller een koffie wanneer ze dagje uit winkelen zijn en omdat meer mensen online winkelen kan dit dus een bedreiging vormen voor Starbucks. De groei van online shoppen is indirect een risico voor Starbucks. Wanneer dit soort nieuws naar buiten komt, dan zie je vrijwel direct een koersdaling.

Aan de andere kant kun je ook handig gebruikmaken van dit type nieuwsitems. Een flinke daling in de koers van het aandeel kan ook weer een geschikt moment zijn om te kopen. Een daling wordt vaak opgevolgd door een opleving, vooral wanneer de algemene trend een stijgend karakter heeft.

Ben je van plan om aandelen Starbucks te kopen? Dan is het aan te raden om een broker in te schakelen. Bekijk onze vergelijker op deze pagina en selecteer gemakkelijk en snel de juiste broker. Zo weet je zeker dat je bij de juist aanbieder je aandelen van Starbucks koopt.

Dividend Starbucks

Het dividend van de afgelopen vijf jaar toont een stijgende lijn. Hieronder vind je een weergave van het dividend en de yield in de periode 2015 – 2019.

JaarDividendValutaYield (rente)
20191.49USD1.69
20181.32USD2.05
20171.05USD1.83
20160.85USD1.53
20150.68USD1.1

Feiten over Starbucks

  • Starbucks is een zeer innovatief bedrijf en is in staat om goed in te spelen op nieuwe klantbelevingen.
  • Het is een waardevaste belegging, die kan variëren wanneer er meer concurrentie bijkomt.
  • Wanneer Starbucks erin slaagt om een nieuwe (niche) markt te veroveren, dan kan dit een positieve invloed hebben op de koers.
  • Het bedrijf heeft 20.000 winkels in maar liefst 64 verschillende landen, waaronder ook Nederland.
  • De afgelopen jaren is het bedrijf bezig geweest met een enorme wereldwijde uitbreiding.
  • Starbucks heeft het streven om in iedere stad een vestiging te openen om zo iedereen een geweldige en heerlijke koffiebeleving aan te bieden.

Vergelijk brokers met elkaar

Wil je beleggen in Starbucks aandelen? Als je wilt gaan beleggen, dan is het kiezen van de juiste broker een belangrijke stap. De transactiekosten voor het kopen en verkopen kunnen per broker nogal verschillen.

Deze kosten hebben invloed op je uiteindelijke winst. Het is daarom belangrijk dat je een goede broker kiest. Maak nu gebruik van onze broker vergelijker op deze pagina.

Zo kun je de verschillende aanbieders vergelijken en zie je in een overzicht de transactiekosten en andere belangrijke punten. Vervolgens kun je gaan kijken naar de Starbucks aandelen.

Conclusie

Het is altijd belangrijk om je opties te overwegen voordat je besluit te gaan beleggen in Accenture aandelen. Voordat je een aandeel van dit bedrijf gaat kopen, is het een aanrader om eerst op zoek te gaan naar een goede broker.

Een broker helpt je bij het vinden van de beste aandelen en zorgt daarnaast ook voor een duidelijk overzicht, zodat je zelf nooit het overzicht kwijtraakt. Vooral als beginnende broker is het goed om te weten dat je verschillende mogelijkheden hebt met brokers. Hier kun je brokers met elkaar vergelijken om zo de beste keuze te maken.

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies.

Ondanks het feit dat Spaarbuidel.nl alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina’s, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Spaarbuidel.nl niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie.

Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina’s kunnen geen rechten worden ontleend.

Waardering

★★★★★ 

9.1 / 10

Service Kosten

0 % commissie

Kosten uitbetalen

€ 0

Check het enorme aanbod, miljoenen anderen gingen je voor!

Wereldwijde beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Gebruiksvriendelijk en veilig platform

Waardering

★★★★★ 

9.0 / 10

Service Kosten

0 % commissie

Kosten uitbetalen-

€ 0

Gratis XM demo account tot €100.000 en uitgebreid aanbod

Wereldwijde beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Licenties in Cyprus, Australië, Belize & geregistreerd bij de AFM

Waardering

★★★★★ 

8.4 / 10

Service kosten

0,20 % commissie

Order per € 1.000,-

€ 9,-

✓ Ontvang € 200 transactietegoed

Eerste 3 maanden geen service fee

Een prijs winnend en gebruiksvriendelijk platform

Waardering

★★★★★ 

8.1 / 10

Service Kosten

0,20 % comissie

Order per € 1.000,-

€ 2,50,-

Nu met € 100,- bonus

Geen minimale inleg vereist

Laten beleggen door experts