Saint Gobain aandelen review

Denk je erover om te beleggen in Saint Gobain aandelen? Dan is het goed om te weten wat je mogelijkheden zijn, maar ook bij welke broker je hiervoor het beste terecht kunt. Hier lees je alles over het Saint Gobain aandeel en weet je precies welke stappen je moet ondernemen.

Saint Gobain heet officieel Compagnie de Saint-Gobain: het bedrijf is een producent van glasproducten (voor glas in gebouwen en conserveren van voedingsmiddelen) en bouwmaterialen (isolatie, dakmaterialen, plastic en wandbekleding).

Saint Gobain richt zich met name op West-Europa. Ongeveer 50% van de omzet bestaat uit bouwmaterialen en daarmee is het de belangrijkste export van het bedrijf. Wil je meer weten over de aandelen van Saint Gobain? Dat lees je hier.

Geschiedenis

Compagnie de Saint-Gobain werd in 1665 opgericht als werkplaats voor het vervaardigen van glas. Deze werkplaats moest 357 spiegels vervaardigen voor het Paleis van Versailles.

Het bedrijf ontwikkelde een nieuwe gietmethode waar zij tot de Franse Revolutie het monopolie op hadden. De vraag naar glas nam sterk toe in de tweede helft van de 19e eeuw: hierdoor fuseerde Saint-Gobain met de belangrijkste concurrent.

Na de Tweede Wereldoorlog fuseerde Saint-Gobain met Pont-a-Mousson: hierdoor legde Saint-Gobain zich toe op processen waar beide bedrijven sterk in waren.

Vandaag de dag houdt het bedrijf zich zowel bezig met de productie van glas als met bouwmaterialen.

Koers Saint Gobain aandelen

Wat is de koers Saint Gobain? Wanneer je geïnteresseerd bent in de aandelen van Saint Gobain, is het goed om te weten wat je mogelijkheden zijn.

Je mogelijkheid bepaal je door te kijken naar de Saint Gobain koers. De koers geeft aan wat de prijs is van het Saint Gobain aandeel. Wat kan de koers aandeel Saint Gobain je nog meer vertellen?

 • De koers staat nooit vast en zal altijd schommelen;
 • De koers geeft aan hoe de vraag en aanbod naar het aandeel Saint Gobain is;
 • Door middel van de koers bepaal je wanneer het slim is om je aandelen van Saint Gobain te kopen voor weinig of juist te verkopen met winst;
 • De veranderende prijzen van aandelen hebben invloed op jouw rendement. Dit wordt bepaald door de koerswinst; de winst die je maakt door het verschil in aan- en verkoopprijs van het aandeel.

Waarom Saint Gobain aandelen kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom het slim kan zijn om Saint Gobain aandelen te kopen. In de eerste plaats is Saint Gobain een vooraanstaand en gevestigd bedrijf.

Grote en bekende bedrijven zijn vaak slimmer om in te beleggen dan startups; het brengt minder risico met zich mee. Andere voordelen van beleggen in Saint Gobain aandelen:

 1. Saint Gobain is een ervaren bedrijf; ze staan op nummer één in de woningsector;
 2. Het bedrijf profiteert van de klimatologische uitdagingen in de bouwsector door de markt te reorganiseren rond de energie-efficiëntie van woningen;
 3. Saint Gobain heeft een zeer goede positie op de internationale markt. Het marktaandeel in het buitenland is sterk toegenomen;
 4. Het bedrijf heeft in het verleden bewezen goed terug te kunnen komen van ongezonde financiële situaties. Hierdoor is het aantrekkelijk voor beleggers om te investeren in Saint Gobain.

Saint Gobain aandelen verkopen

De bovenstaande redenen zorgen ervoor dat het slim is om Saint Gobain aandelen te kopen. Wanneer je de koers in de gaten gaat houden kun je gedeeltelijk voorspellen wanneer het wellicht slim is om de aandelen te verkopen.

Verkopen doe je alleen wanneer je hier zelf winst op maakt: je verkoopt de aandelen dus voor meer dan voor hoeveel je ze gekocht hebt. Om verzekerd te zijn van een goed rendement is het vaak slim om pas op de lange termijn te verkopen.

Met behulp van een goede broker kun je op de juiste momenten actie ondernemen. Hier vergelijk je met gemak alle brokers via de online vergelijker en bepaal je met welke broker jij gaat beleggen.

Dividend Saint Gobain aandelen

Wanneer je een Saint Gobain aandeel hebt, wil je vanzelfsprekend weten hoeveel dividend je krijgt. Er wordt bij Saint Gobain ieder jaar dividend uitgekeerd.

Dit gebeurt meestal in dezelfde maand. Maar wat is het dividend Saint Gobain? In de onderstaande tabel kun je zien wat het dividend de afgelopen jaren is geweest en wat het rendement is.

DatumDividendRendement
10-06-20191,334,58%
11-06-2018 1,33,54%
12-06-20171,262,86%
06-06-20161,242,73%

Feiten over Saint Gobain aandelen

Voordat je besluit om te gaan beleggen in Saint Gobain aandelen, is het altijd goed om meer te weten over het bedrijf.

Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je bepaalde economische en beurs gerelateerde feiten kent die van belang zijn voor het aandeel Saint Gobain.

Hieronder vind je dan ook een aantal belangrijke feiten over het bedrijf:

 • De beurswaarde van Saint Gobain ligt in 2017 op 25.715,09 miljoen euro;
 • In deze periode waren er in totaal 555.281.510 aandelen in omloop;
 • De aandelen van Saint Gobain worden verhandeld op Compartiment A van de Euronext Paris-aandelenmarkt;
 • Paris-Gobain heeft 0,20% van de aandelen in eigen beheer. Daarnaast bestaat 80,60% uit zwevende aandelen, 7,70% is van Fond de Plan d’Epargne, 6,40% van Wendel en 5,08% van BlackRock.

Conclusie

Het kan slim zijn om te kiezen voor beleggen in Saint Gobain aandelen. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de ontwikkeling van het bedrijf op het gebied van nieuwe producten: dit kan het aandeel aantrekkelijker maken.

Kijk niet alleen naar de Saint Gobain koers, maar ook naar de algehele ontwikkelingen van het bedrijf. Met een goede broker kun jij als belegger investeren in aandelen van Saint Gobain.

Hier maak je eenvoudig gebruik van de vergelijker voor brokers om de beste broker te kiezen.

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies.

Ondanks het feit dat Spaarbuidel.nl alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina’s, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Spaarbuidel.nl niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie.

Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina’s kunnen geen rechten worden ontleend.

Waardering

★★★★★ 

9.1 / 10

Service Kosten

0 % commissie

Kosten uitbetalen

€ 0

Check het enorme aanbod, miljoenen anderen gingen je voor!

Wereldwijde beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Gebruiksvriendelijk en veilig platform

Waardering

★★★★★ 

9.0 / 10

Service Kosten

0 % commissie

Kosten uitbetalen-

€ 0

Gratis XM demo account tot €100.000 en uitgebreid aanbod

Wereldwijde beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Licenties in Cyprus, Australië, Belize & geregistreerd bij de AFM

Waardering

★★★★★ 

8.4 / 10

Service kosten

0,20 % commissie

Order per € 1.000,-

€ 9,-

✓ Ontvang € 200 transactietegoed

Eerste 3 maanden geen service fee

Een prijs winnend en gebruiksvriendelijk platform

Waardering

★★★★★ 

8.1 / 10

Service Kosten

0,20 % comissie

Order per € 1.000,-

€ 2,50,-

Nu met € 100,- bonus

Geen minimale inleg vereist

Laten beleggen door experts