Audi aandelen review

De prijs van het Audi aandeel is de afgelopen drie maanden met 20,8% gestegen en handelt momenteel op 1020. In volatiele omstandigheden willen veel beleggers graag goedkope aandelen kopen, maar soms is het beter om te investeren in een stijger op de markt.

Het is wel belangrijk om het verschil te kennen tussen een echt koopje en een valkuil – en vaak maakt de kwaliteit van de aandelen het verschil. Het goede nieuws is dat Audi goed scoort op enkele belangrijke financiële en technische graadmeters.

Het is een large cap aandeel met een sterke blootstelling aan twee zeer invloedrijke drijvende krachten achter beleggingsrendementen: hoge kwaliteit en een relatief goedkope waardering. Wij richten ons in deze blog daarom op deze bekende autofabrikant en waarom ze jouw portfolio kunnen verrijken.

De geschiedenis van een iconisch merk

Audi is een Duitse autofabrikant die luxe voertuigen ontwerpt, ontwikkelt, produceert, verkoopt en distribueert. Audi is een volledige dochteronderneming van de Volkswagen-groep en heeft zijn wortels in Beieren. De oorsprong van het bedrijf gaat terug tot het begin van de 20e eeuw.

Het moderne tijdperk van Audi begon in wezen in de jaren zestig toen Auto Union door Volkswagen werd overgenomen van Daimler-Benz. Na de herlancering van het merk Audi met de introductie van de Audi F103-serie in 1965, fuseerde Volkswagen Auto Union met NSU Motorenwerke in 1969, waardoor de huidige vorm van het bedrijf ontstond.

De Koers van Audi aandelen: de anatomie van een kwaliteitsaandeel

Aandelen van goede kwaliteit zijn geliefd bij de markt omdat het waarschijnlijker is dat het solide, betrouwbare bedrijven zijn. Winstgevendheid is belangrijk, maar dat geldt ook voor de financiële kracht van het bedrijf.

Een trackrecord van het verbeteren van de financiën is essentieel. Een van de opvallende eigenschappen van de Audi onderneming is dat het 5 van de 9 financiële tests in de Piotroski F-Score doorstaat.

De F-Score is een boekhoudkundige checklist van wereldklasse voor het vinden van aandelen met een verbeterende financiële gezondheidstrend. Een goede F-Score suggereert dat het bedrijf sterke kwaliteitskenmerken heeft en dat zie je ook terug in een goede koers van Audi aandelen.

Waarom het loont om Audi aandelen te kopen?

Hoewel kwaliteit belangrijk is maar niemand wil te veel betalen voor een aandeel. Een aansprekende prijs is dus ook essentieel. Met een zwakkere economie zijn de winstverwachtingen overal op de markt onduidelijk.

Maar er zijn enkele waarderingsmaatregelen die kunnen helpen om beter zicht te krijgen op welke spelers het goed blijven doen. Een daarvan is de winstopbrengst doe de winst van een bedrijf vergelijkt met zijn marktwaardering (berekend door de bedrijfswinst te delen door de ondernemingswaarde).

Het geeft je een totale waarde van de aandelen (inclusief de contanten en schulden), waardoor het gemakkelijker wordt om verschillende aandelen te vergelijken. Als percentage geldt: hoe hoger de winstopbrengst, hoe beter het aandeel wordt gewaardeerd. Audi scoort momenteel 17,4% en dat is zeer aantrekkelijk.

Audi aandelen verkopen? Waar moet je op letten

Het vinden van aandelen van goede kwaliteit tegen lage prijzen is een strategie die wordt gebruikt door enkele van ’s werelds meest succesvolle beleggers.

Als je ze eenmaal hebt is het dus wachten op een stijging van de Audi koers totdat je het geschikte moment hebt gevonden om je slag te slaan. Op dit moment is de situatie nog onzeker dus kopen is beter dan verkopen.

  Hoe zit het met dividend op Audi aandelen?

  Het slechtste resultaat wat je kan verwachten is dat je na het kopen van aandelen in een bedrijf al je geld verliest dat je erin stopt. Daarentegen zijn kwaliteitsaandelen goud waard en kan een goed bedrijf zijn aandelenkoers met meer dan 100% zien stijgen.

  Een goed voorbeeld daarvan is wat er met Audi aandelen is gebeurd in het verleden. De aandelenkoers is gedurende vijf jaar 135% hoger geworden. Dat is dus goed nieuws als je dividend wil hebben op je Audi aandelen.

  Nog wat zaken waar je rekening mee moet houden: feiten over Audi aandelen

  Beleggers denken vaak op de korte termijn maar het loont vaak om te kijken naar de lange termijn van een investering in aandelen.

  Door de winst per aandeel en de koersveranderingen van het aandeel in de loop van de tijd te vergelijken, kan je een idee krijgen van hoe de houding van beleggers ten opzichte van een bedrijf in de loop van de tijd is veranderd.

  Op basis van die gegevens is Audi het de laatste tijd beter aan het doen. Iemand met een optimistisch perspectief zou de recente verbetering kunnen zien als een indicatie dat het bedrijf zelf met de tijd beter wordt.

  Hoewel het de moeite waard is om de verschillende effecten die marktomstandigheden op de aandelenkoers kunnen hebben, te overwegen.

  Conclusie: een degelijke en gezonde investering

  Het is goed om te zien dat AUDI de aandeelhouders de afgelopen tijd maanden heeft beloond met een royaal aandeelhoudersrendement. Het lijkt erop dat de prestaties van het aandeel de afgelopen tijd zijn verbeterd.

  In het beste geval kan dit duiden op een echt zakelijk momentum, wat impliceert dat het nu een goed moment zou kunnen zijn om erin te stappen. Wil je goed voorbereid zijn en het meeste uit je aandelen halen? Check dan onze eenvoudige en onmisbare vergelijker.

  Snel en duidelijk een overzicht van alle brokers zodat jij weet welke het beste is voor jouw investering. Verstandig beleggen is nog nooit zo makkelijk geweest en zie je rendement gelijk groeien.

  De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies.

  Ondanks het feit dat Spaarbuidel.nl alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina’s, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Spaarbuidel.nl niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie.

  Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina’s kunnen geen rechten worden ontleend.

  Waardering

  ★★★★★ 

  9.1 / 10

  Service Kosten

  0 % commissie

  Kosten uitbetalen

  € 0

  Check het enorme aanbod, miljoenen anderen gingen je voor!

  Wereldwijde beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

  Gebruiksvriendelijk en veilig platform

  Waardering

  ★★★★★ 

  9.0 / 10

  Service Kosten

  0 % commissie

  Kosten uitbetalen-

  € 0

  Gratis XM demo account tot €100.000 en uitgebreid aanbod

  Wereldwijde beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

  Licenties in Cyprus, Australië, Belize & geregistreerd bij de AFM

  Waardering

  ★★★★★ 

  8.4 / 10

  Service kosten

  0,20 % commissie

  Order per € 1.000,-

  € 9,-

  ✓ Ontvang € 200 transactietegoed

  Eerste 3 maanden geen service fee

  Een prijs winnend en gebruiksvriendelijk platform

  Waardering

  ★★★★★ 

  8.1 / 10

  Service Kosten

  0,20 % comissie

  Order per € 1.000,-

  € 2,50,-

  Nu met € 100,- bonus

  Geen minimale inleg vereist

  Laten beleggen door experts