Beleggen op de lange termijn, lees hier alle informatie

mrt 14, 2019 | Beleggen, Investeren | 0 Reacties

mrt 14, 2019 | Beleggen, Investeren | 0 Reacties

Misschien heb je er wel eens van gehoord, lange termijn beleggen of korte termijn beleggen. Als je kiest voor lange termijn beleggen, dan moet je zeker wel beschikken over een hoop geduld. Je kiest er dan namelijk ook voor om aandelen voor een langere tijd vast te houden.

Het grote doel van lange termijn beleggen is om na enkele jaren een leuk rendement te verdienen. Je hebt dan dus erg veel kennis nodig over de onderneming waarvan je aandelen hebt gekocht. Natuurlijk kun je ook kiezen voor obligaties of andere beleggingsproducten. Lees er alles over op spaarbuidel

Wat wordt verstaan onder lange termijn?

Mensen die kiezen om te beleggen op de lange termijn willen graag rendement pakken over een lange periode. Het kan in sommige gevallen zo zijn dat je 10 jaar moet wachten om rendementen te behalen die je wil. Zo is het soms dat de ene maand het aandeel meer waard is dan de andere, maar een lange termijn belegger vindt dit natuurlijk niet erg en heeft hier zichzelf op voorbereid. Als je namelijk op de lange termijn gaat beleggen, dan ga je ervan uit dat het bedrijf waarin je belegt in de toekomst gaat groeien.

Hoe gaat lange termijn beleggen in zijn werk?

In de meeste gevallen gebeurt lange termijn beleggen met bijvoorbeeld aandelen van ondernemingen en bedrijven. Je koopt als belegger de aandelen omdat je verwacht dat de aandelen meer waard worden in de toekomst, vandaar ook lange termijn. Daarom is het van belang dat je als belegger ervoor zorgt dat je veel informatie en kennis opdoet van het bedrijf waarin je belegt. Helaas gaat dit wel wat tijd kosten, maar het is zeer zeker van groot belang.

Je kunt bijvoorbeeld gaan kijken naar de visie van het bedrijf waarin je wilt beleggen en of dit bij jou past en of je verwacht of dit in de toekomst gaat werken. Kijken naar prestaties, marktaandeel of de winst die je kunt behalen per aandeel. Vaak als je gaat beleggen kun je de jaarrekening van een bedrijf bekijken om tot een goede beslissing te komen. Het is namelijk verplicht voor beursgenoteerde bedrijven om dit jaarlijks uit te geven aan het publiek.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een investering in goud maar ook voor een investering in zilver.

Verkrijgen van de dividenduitkering

Je kunt met lange termijn beleggen profiteren van een paar voordelen. Zo krijg je met een lange termijn belegging de beschikking over de dividenduitkering. Dit betekent dat je aan het einde van het jaar een deel van de winst van het bedrijf krijgt waarin je hebt geïnvesteerd. Uiteraard wordt dit bepaald aan de hand van de hoeveelheid aandelen die je in beheer hebt. Als je kiest voor korte termijn beleggingen, dan kan het zijn dat je dit niet ontvangt omdat het bedrijf de winst terug investeert in het bedrijf. Vervolgens krijgen ze geen dividend omdat de aandelen niet lang genoeg in beheer zijn.

Waar kun je in beleggen op de lange termijn?

Je kunt terecht voor een lange termijn belegging bij verschillende brokers in Nederland. Je kunt dan zelf aandelen verkopen of kopen. Ook kun je kiezen voor een beleggingsfonds die dan voor jou gaan beleggen, zo hoef je zelf geen tijd en moeite in het beleggen te steken. Je kunt bijvoorbeeld terecht in Nederland bij de bekende broker Binck. Doe goed onderzoek voordat je begint met beleggen, zo beperk je het risico en kan je leuke rendementen behalen.

lange termijn beleggen
lange termijn beleggingen

Waardering

★★★★★ 

9.1 / 10

Service Kosten

0 % commissie

Kosten uitbetalen

€ 0

Check het enorme aanbod, miljoenen anderen gingen je voor!

Wereldwijde beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Gebruiksvriendelijk en veilig platform

Waardering

★★★★★ 

9.0 / 10

Service Kosten

0 % commissie

Kosten uitbetalen-

€ 0

Gratis XM demo account tot €100.000 en uitgebreid aanbod

Wereldwijde beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Licenties in Cyprus, Australië, Belize & geregistreerd bij de AFM

Waardering

★★★★★ 

8.4 / 10

Service kosten

0,20 % commissie

Order per € 1.000,-

€ 9,-

✓ Ontvang € 200 transactietegoed

Eerste 3 maanden geen service fee

Een prijs winnend en gebruiksvriendelijk platform

Waardering

★★★★★ 

8.1 / 10

Service Kosten

0,20 % comissie

Order per € 1.000,-

€ 2,50,-

Nu met € 100,- bonus

Geen minimale inleg vereist

Laten beleggen door experts

Handige & leuke Video’s