Beleggen in Bitcoins in 2022, een goed beleggingsproduct? Lees onze handige gids door!

Beleggen in bitcoins” of “cryptocurrency traden”, je hebt er vast wel eens van gehoord. Sommige beleggers hebben er inmiddels al veel winst mee gemaakt en de markt van bitcoins blijft maar groeien. Die groei is zo groot, dat er inmiddels honderden verschillende soorten cryptocurrencies zijn. Geen wonder dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet! Wil jij graag meer weten over beleggen in bitcoins? Ben je benieuwd hoe en waarin je allemaal kan beleggen én of het een verstandige keuze is? In dit artikel lees je meer over beleggen in bitcoins.

Wat zijn bitcoins eigenlijk?

Als je bitcoin wilt beleggen is het goed om eerst na te gaan waar en hoe je allemaal in wilt gaan investeren. Om daarachter te komen, zul je eerst goed moeten weten wat een bitcoin nou eigenlijk is.

Aangezien jij al aan het kijken bent naar hoe je moet investeren in bitcoin, weet je waarschijnlijk al dat bitcoins geen fysieke munten zijn die je bij een bank kan halen. De bitcoin is een digitale munt waarmee je, net als een euro of dollar, kan betalen.

Het verschil tussen gewoon geld en bitcoins is dat bitcoins niet via een bank gaan maar rechtstreeks van persoon naar persoon. 

Waar komt de bitcoin vandaan?

Bitcoins zijn ontstaan in 2009, de ontwerper van de bitcoin gaat schuil onder de naam “Satoshi Nakamoto”. Het is echter niet duidelijk of dit één persoon is, of meerdere zoals bijvoorbeeld een groep hackers. Je hebt misschien wel eens gehoord van de term “mining”.

Zo worden er nog nieuwe bitcoins ontdekt. In totaal zullen er eenentwintig miljoen bitcoins worden ontdekt, naar verwachting in 2040.

Dat ontdekken van bitcoins wordt gedaan door ‘miner’ die door het goedkeuren van andere bitcoin-transacties steeds weer een stukje dichter bij een nieuwe ontdekking komt. Hiervoor is wel hele sterke hardware op een computer nodig.

Waarom investeren mensen in bitcoin?

Voor veel mensen is bitcoin niet alleen een middel om veel winst te halen en hoge profijt van hun beleggingen te hebben, maar ook een manier om de huidige markt van betalingen op z’n kop te zetten.

Dit omdat er zo’n andere techniek en manier van doen achter het betaalsysteem van bitcoin zit in verhouding met het huidige betaalsysteem van bijvoorbeeld euro’s. Maar dat je op dit moment met beleggen in bitcoins veel kan verdienen, blijft een mooi voordeel!

Is het verstandig om te beleggen in bitcoin

Iedere belegging neemt risico’s met zich mee, ook beleggen in bitcoin. Daarom is het altijd een goede regel om nooit meer te beleggen dan je kan verliezen. De koers van de bitcoins is daarnaast erg wisselend. Zo kan het het per dag wel een aantal procenten verschillen.

Dit kan in je nadeel zijn, maar uiteraard ook positief. Door op het juiste moment jouw bitcoins te kopen en verkopen, kun je veel winst maken. Hiervoor moet je wel goed aanvoelen wanneer het juiste moment is om bijvoorbeeld flink bitcoins in te gaan kopen.

Hoe weet ik dat de waarde gaat stijgen of dalen?

Belangrijk is om dan het nieuws en de trends rondom beleggen met bitcoins in de gaten te houden. Wanneer de bitcoins positief in het nieuws komen, zal de waarde daarna gaan stijgen. De kunst is om vlak daarvoor genoeg in te kopen en wanneer er een piek is, weer op tijd te verkopen. Positief nieuws over bitcoins beleggen is bijvoorbeeld wanneer een groot, internationaal bedrijf bekend maakt om ook betalingen van bitcoin of andere crypto’s aan te nemen.

Hoe houd ik mijn belegging veilig?

Zoals bij iedere belegging, is het belangrijk om je administratie goed op orde te hebben. Je kunt je bitcoins bewaren in een online of een offline wallet. In zo’n digitale portemonnee bewaar jij je investeringen. Vanuit een wallet kun je gaan kopen en verkopen.

Zorg wel dat je een sterk wachtwoord hebt, deze goed bewaart en gebruik maakt van een beveiligde internetverbinding. Een wallet kan je online aanschaffen en houdt je bitcoins zo goed als veilig. Dat betekent niet dat je altijd 100% bent beveiligd want er liggen altijd hackers op de loer. Zorg dus dat je nooit al je beleggingen in bitcoins op dezelfde plek bewaart.

Hoe investeer ik veilig?

Wanneer je meerdere, kleine transacties gaat doen is dat ook veiliger. Je beschermt jezelf tegen hackers, want met grote transacties trek je sneller de aandacht. Via een broker kun je bitcoins kopen en verkopen.

Houd wel in je achterhoofd dat deze brokers niet onder toezicht van bijvoorbeeld banken of de overheid staan en dus risico’s met zich meebrengen. Wanneer een broker bijvoorbeeld gehackt wordt, kunnen er snel miljoenen dollars verloren gaan. Het is dus belangrijk om een betrouwbare broker te vinden. Via onze vergelijker vind je een lijst met de beste aanbieders om te beleggen in bitcoin.

Waar bewaar ik mijn bitcoins?

Daarnaast is het een goede zaak om gebruik te maken van een betrouwbare en veilige aanbieder. Er zijn veel verschillende plekken waar je online je bitcoins kan kopen en verkopen, maar lang niet alle sites zijn te vertrouwen. Ben jij benieuwd welke aanbieder je het beste kan gebruiken? Check het dan via onze vergelijker op de site. Zo weet je zeker dat jij je investering veilig en op een goede plek kunt bewaren.

Hoe investeer ik in bitcoins?

Nu je weet wat bitcoins zijn en welke risico’s beleggen in bitcoin met zich meebrengt, is het tijd om erachter te komen hoe je in bitcoins kan beleggen. De makkelijkste en goedkoopste manier om te beleggen in bitcoins is om er zelf in te investeren. Er zijn verschillende website waar je cryptocurrency kan kopen en verkopen.

Je hoeft ook niet meteen een heel fortuin uit te geven aan bitcoins. Op dit moment is een hele bitcoin namelijk ongeveer € 9330,- waard. Dat is best een flink bedrag om in één keer te investeren. Je kunt er ook voor kiezen om maar een deel van een bitcoin te kopen, bijvoorbeeld voor € 100,-.

Conclusie: beleggen met bitcoins

Als je zorgt dat je een betrouwbare broker gebruikt, je wallet goed beschermt en zorgvuldig met je investeringen omgaat, dan kan beleggen in bitcoins gunstig uitpakken. Zolang je op tijd koopt en verkoopt, kun je mooie winst uit je beleggingen halen.

Het is belangrijk dat je dus goed het nieuws rondom bitcoins en andere cryptocurrencies in de gaten houdt en hiermee op de markt in weet te spelen. Zo kan ook jij succesvol beleggen in bitcoins!

Bekijk hier brokers voor beleggen in Bitcoin

Waardering

★★★★★ 

9.1 / 10

Service Kosten

0 % commissie

Kosten uitbetalen

€ 0

Check het enorme aanbod, miljoenen anderen gingen je voor!

Wereldwijde beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Gebruiksvriendelijk en veilig platform

Waardering

★★★★★ 

9.0 / 10

Service Kosten

0 % commissie

Kosten uitbetalen-

€ 0

Gratis XM demo account tot €100.000 en uitgebreid aanbod

Wereldwijde beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Licenties in Cyprus, Australië, Belize & geregistreerd bij de AFM

Waardering

★★★★★ 

8.4 / 10

Service kosten

0,20 % commissie

Order per € 1.000,-

€ 9,-

✓ Ontvang € 200 transactietegoed

Eerste 3 maanden geen service fee

Een prijs winnend en gebruiksvriendelijk platform

Waardering

★★★★★ 

8.1 / 10

Service Kosten

0,20 % comissie

Order per € 1.000,-

€ 2,50,-

Nu met € 100,- bonus

Geen minimale inleg vereist

Laten beleggen door experts

Bekijk hier handige video's over beleggen in crypto