[rank_math_breadcrumb]

American Express creditcard

door | feb 2, 2022 | Creditcard | 0 Reacties

Gemakkelijk en snel alle American Express Creditcards in Nederland op een onafhankelijke manier vergelijken? Dan ben je bij Spaarbuidel aan het juiste adres. We helpen jou om zelf de beste keuze te maken door je een transparant overzicht te geven van alle financiële producten die beschikbaar zijn op de Nederlandse markt. Je krijgt een een 100% onafhankelijk vergelijking te zien van alle leningen, creditcards, hypotheken, investeringen en spaarproducten.
 • Geen eigen risico bij fraude of misbruik
 • Persoonlijke bestedingsruimte
 • Wereldwijd betalen
 • Uitmuntende Global Assist service
 • Voordelige spaarprogramma’s

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,8/5

N
Creditcards vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Tegen de beste voorwaarden
Profiteer van uitgebreide verzekeringen
 • Geen eigen risico bij fraude of misbruik
 • Persoonlijke bestedingsruimte
 • Wereldwijd betalen
 • Uitmuntende Global Assist service
 • Voordelige spaarprogramma’s

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,8/5

american express creditcard

American Express Creditcard vergelijken

Alle aanbieders worden op een aantal criteria beoordeeld in de vergelijker. Het fijne is dat je alles direct online kan regelen, na het vergelijken beslis jij natuurlijk bij welke aanbieder je een dienst gaat afnemen.

Bij het vergelijken van deze producten baseren we de vergelijking op jou aangegeven wensen, we sorteren resultaten standaard op rente zodat het product met het scherpste aanbod bovenaan staat. Zo heb je direct de beste aanbiedingen in het oog als je begint met creditcard vergelijken.

American Express

American Express is een creditcardmaatschappij die bekend staat om de vele voordeeltjes en privéleges die je krijgt bij deze aanbieder. Je krijgt toegang tot exclusieve evenementen, kortingen op de beste restaurants en hotels en toegang tot maar liefst 1100 luchthaven lounges.

Daarnaast kun je sparen voor membership rewards en een loyaliteitsprogramma. Je betaalt een keer per maand 30 dagen achteraf zonder rente of andere kosten voor de creditcard.

Verschillende American Express Creditcards

Als je de creditcard privé wil gebruiken kun je gaan voor vier verschillende soorten creditcards. Als je vooral op zoek bent naar een goedkope creditcard kun je gaan voor de Blue card. Dit is een creditcard zonder spaarprogramma.

Over het algemeen kiezen veel mensen voor de Green card. Deze kaart heeft een doorlopende reisverzekering. Daarnaast heb je nog de Platinum Card, dat is de meest exclusieve versie met een personal assistent en upgrades bij hotels en restaurants.

Waar moet je op letten bij de American Express Creditcard?

American Express staat bekend om de uitblinkende servicegraad. Je kunt je creditcard gemakkelijk beheren via een app of op het internet via je computer. Denk er aan dat er bij American Express wel relatief strenge inkomenseisen zijn voor elke kaart. Je moet een inkomen van minimaal €18.000 hebben voor de eenvoudige Blue Card. Als je een luxe Platinum Card wil moet je zelfs €60.000 verdienen zonder negatieve BKR registratie.

 • Als je een kaart heb van American Express kun je spaarpunten verdienen. Je krijgt deze spaarpunten voor elke transactie en kunt ze inwisselen tegen merkartikelen of vliegtickets voor veel geld.
 • Als je veel reist met het vliegtuig kun je de Flying Blue American Express creditcard aanschaffen om per kaartbesteding te sparen. Je kunt daardoor veel sneller een vliegreis bij elkaar sparen. De aanvaarding voor een American Express kaart ligt over het algemeen lager als een Mastercard of VISA kaart.

Dit is natuurlijk een van de grote redenen waarom de Amex kaart over het algemeen minder gebruikt wordt. Op het internet merk je ook dat de acceptatie van American Express wat achterloopt op VISA en Mastercard.

Je kunt in het buitenland overigens bijna overal betalen met American Express, zeker in de betere hotels en restaurants wordt Amex over het algemeen geaccepteerd. In minder ontwikkelde landen is de aanvaarding van American Express een stuk minder, je kunt dan beter voor een Mastercard of VISA kaart gaan. Je kunt natuurlijk ook voor de ANWB creditcard gaan.

Waarom Amex creditcard?

Een van de belangrijkste redenen is natuurlijk de vertrouwde naam van American Express. Daarbij is deze creditcardmaatschappij vooral gericht op service. Dagelijks wordt er gewerkt met ruim 110 miljoen klanten die veilig en eenvoudig betalen met de American Express creditcards. Je bent niet afhankelijk van een bank en je kunt gebruik maken van unieke services door het uitgebreide netwerk aan partners.

American Express werkt namelijk samen met autoverhuurders, evenementenbureaus, hotels en restaurants. Je raad het al, je krijgt vaak veel voordeel op bekende restaurants, hotels of concerten van grote muzieksterren. Daarbij heb je altijd 24/7 een global assistent aanwezig die je dag en nacht kunt bellen over problemen met de creditcard.

Het kan natuurlijk zo zijn dat je je kaart kwijtraakt, dan heb je gelukkig binnen 24 uur weer een vervangende American Express creditcard bij de hand, waar je ook bent er wordt altijd gezorgd voor perfecte service. Deze extra services zorgen er voor dat je een hogere jaarlijkse kaartbijdrage betaalt dan voor een Visa of Mastercard. Maar daar krijg je dan ook een heleboel service en extra’s voor terug.

Je kiest namelijk voor de meest servicegerichte creditcard van Nederland, zeker als je vermogen hebt is het fijn om extra comfort te ontvangen bij het gebruik van je creditcard. Naast de American Express Card kiezen ook veel mensen voor de ICS creditcard, dit is de overkoepelende organisatie voor alle creditcardmaatschappijen en dus een zeer betrouwbare keuze.

Wat is de bestedingslimiet op een American Express Creditcard?

Als je kiest voor een American Express creditcard dan wordt er van tevoren geen bestedingslimiet vastgesteld op de kaart. Het is namelijk zo dat je een aanpasbaar en persoonlijk bestedingslimiet krijgt, die is gebaseerd op jouw voorgaande bestedingen en jouw profiel.

Wil je er graag achter komen wat jouw bestedingslimiet kan zijn in de toekomst? Dan kun je dit checken door middel van inloggen op jouw eigen online account. Hier staat duidelijk aangegeven wat jouw bestedingsruimte kan zijn.

Wat te doen bij vragen?

Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat het niet precies duidelijk is of je wilt graag meer bestedingsruimte krijgen. Je kunt dan altijd contact opnemen met de ledenservice van American Express.

Het nummer waarmee je contact op kunt nemen staat achterop de creditcard vermeld. Wanneer je contact hebt opgenomen met een medewerker wordt er samen bekeken wat het beste is voor jouw situatie. Aan de hand daarvan wordt er bepaald hoe hoog de bestedingsruimte wordt.

Wat als de maandafrekening niet op tijd betaalt wordt?

Vaak vragen mensen zich af wat er gebeurt als ze de maandrekening van hun American Express creditcard niet meer kunnen betalen. Het antwoord hierop staat vermeld in de bijgeleverde algemene voorwaarden. Hierin staat vermeld dat jijzelf verantwoordelijk bent voor het op tijd betalen van de maandafrekening.

Wat als betalen niet is gelukt?

Als de maandafrekening niet betaalt kan worden dan wordt er contact opgenomen om afspraken te maken of een regeling te treffen voor het nog verschuldigde bedrag. Wanneer deze afspraken of regelingen niet worden nagekomen dan kan het zo zijn dat American Express jouw creditcard blokkeert.

Daarnaast worden er ook nog eens extra kosten in rekening gebracht omdat de maandafrekening niet op tijd betaalt is. Zorg er dus altijd voor dat je de maandafrekening netjes en op tijd kunt betalen om problemen te voorkomen.

Zijn er bijkomende kosten bij betaling in het buitenland?

Wanneer je uitgaven doet in het buitenland worden hiervoor geen extra kosten in rekening gebracht door American Express. Wanneer je namelijk een betaling doet in het buitenland wordt dit eerst omgerekend naar de dollar en vervolgens naar de euro.

Echter wordt er wel gebruik gemaakt van commissiekosten bij euro bedragen. Dit is alleen van toepassing op de business en consumenten creditcards van American Express. De commissie kosten hiervoor bedragen 2,5%. Voor Corporate Cards worden er 2,3% commissiekosten in rekening gebracht.

Contant geld opnemen mogelijk met een American Express Creditcard?

Het is mogelijk om contant geld op te nemen met een American Express creditcard. Dit is echter alleen mogelijk als jij of jouw bedrijf zich voor deze mogelijkheid heeft aangesloten. Deze mogelijkheid wordt ook wel ‘Express Cash’ genoemd als je dit wilt activeren.

Om dit voor elkaar te krijgen kun je contact opnemen met de ledenservice door gebruik te maken van het nummer dat vermeld staat achter op jouw American Express kaart. Als het allemaal in orde is kun je bij maar liefst 500.000 verschillende geldautomaten contant geld opnemen.

Extra kosten

Als je kiest voor Express Cash dan moet je hiervoor wel wat extra kosten betalen. Deze extra kosten worden verrekend over elke keer dat je contant geld opneemt. Maar hoeveel zijn deze extra kosten? Je betaalt 3,5% extra over het bedrag dat je contant hebt opgenomen en het moet minimaal €4,50 bedragen. Dit geld wordt door middel van een automatische incasso geïncasseerd.

Als je gebruik maakt van een ‘Corporate Card’ dan betaal je 3,8% extra over het bedrag dat je contant hebt opgenomen en ook wordt er een minimaal bedrag geëist van €4,50.

Andere kaarten van American Express

American Express heeft nog andere soorten creditcards, namelijk de Green Card, Business Card en de Blue Card. Bij deze soorten creditcards is het pas na een jaar mogelijk om de mogelijkheid tot Express Cash te activeren. Wil je hier meer info over? Dan kun je altijd contact opnemen met de ledenservice door gebruik te maken van het nummer achter op jouw kaart.

Is een extra American Express kaart gratis?

Het kan zo zijn dat je meerdere creditcards van American Express in je bezit wilt hebben, maar is dit eigenlijk gratis? In de meeste gevallen zijn de eerste of de tweede kaart die extra is gratis. Echter is dit per kaart van American Express verschillend en om hierachter te komen kun je snel en eenvoudig de algemene voorwaarden doorlezen.

Zo kun je met een Flying Blue creditcard gratis tot 2 extra creditcards aanvragen, maar voor de Business Card zitten hier dan weer kosten aan verbonden.

Als je voor jezelf een extra American Express kaart wil gebruiken om bijvoorbeeld privé en zakelijke bestedingen te scheiden, dan is dit ook in de meeste gevallen altijd gratis. Neem contact op met de ledenservice om dit te regelen of kijk in de online omgeving.

Wat betekent Fly now Pay later bij American Express?

Als je gebruik maakt van een Flying Blue American Express kaart, dan brengt dit een hoop voordelen met zich mee. Een van deze voordelen is te merken als je vliegtickets koopt van de KLM of AIR FRANCE met de American Express credit card. Je kunt namelijk de ticket betalen in drie opeenvolgende maanden door de Fly now Pay later service. Ook hoef je hiervoor geen rente betalen en is dit volledig gratis.

Wanneer je tickets hebt gekocht bij de KLM of AIRFRANCE, dan dien je dit aan te geven via jouw eigen online account. Let er wel op dat dit binnen 48 uur gebeurt voordat je de maandafrekening moet betalen.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om het totaalbedrag van de vliegtickets direct te betalen, dit wordt weergegeven op het rekeningoverzicht en moet dan zoals gewoonlijk bij de maandafrekening betaald worden.

Welke type creditcards zijn er van American Express?

American Express heeft veel verschillende soorten creditcards, met elk hun eigen voordelen en voorwaarden. Wat meer lezen over ieder type? Druk dan hieronder op de types in het overzicht:

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 21, 2022 @ 15:59

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prepaid | Eenmalige bijdrage: €65,-
 • Wereldwijd geaccepteerd
 • Geen bestedingslimiet & 3 jaar geldig
 • Geen BKR toetsing
 • Aflevergarantie & bankonafhankelijk
 • 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,7/5

Jaarlijkse bijdrage: €26,50
 • Wereldwijd geaccepteerd
 • Tot €5.000,- bestedingslimiet
 • 270 dagen aankoopverzekering
 • Aflevergarantie voor (online) bestellingen
 • Tot € 1.000 Noodgeld op reis
 • Eigen risico bij autohuur tot € 750,- verzekerd

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,5/5

Prepaid | Jaarlijkse bijdrage: €17,50,-
 • Wereldwijd geaccepteerd
 • Geen bestedingslimiet
 • 180 dagen aankoopverzekering
 • Geen BKR toetsing
 • Aanvullende Reisverzekeringen, 24/7 Fraudepreventie, Internet- en Aflevergarantie

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,8/5