Wat is precies een achtergestelde lening?

Mar 16, 2019 | Leningen | 0 comments

Mar 16, 2019 | Leningen | 0 comments

Misschien heb je al een tijdje rond gezocht naar leningen en ben je de achtergestelde lening tegengekomen, maar wat is nou eigenlijk een achtergestelde lening? Dit is een specifieke leenvorm die alleen beschikbaar is voor ondernemingen. Eigenlijk betekent dit simpelweg dat de persoon die geld geleend heeft het geld niet meer terug kan betalen aan de geldverstrekker.

Ook betekent dit dat als een onderneming of bedrijf failliet gaat dat de geldverstrekkers als laatste op het lijstje zijn geld terugkrijgt. Kortom betekent dit dat andere schuldeisers voorrang hebben om hun geld terug te krijgen. Hierbij kun je denken aan de belastingdienst of andere aandeelhouders. Het is dus niet hetzelfde als persoonlijk krediet of doorlopend krediet.

Achtergestelde lening is geschikt voor de startende ondernemingen

Doordat er gebruik gemaakt wordt van een achtergestelde lening betekent dit dat de geldverstrekker het risico loopt dat het geleende geld nooit meer terugkrijgen. Echter gebeurt dit dus alleen als een onderneming failliet gaat. De geld- of kredietverstrekker wil natuurlijk zo min mogelijk risico lopen en daarom wordt er een relatief hoge rente gevraagd bij een achtergestelde lening.

Ook wordt er tijdens het vaststellen van de rente gekeken naar de huidige winst van een onderneming. Een voordeel voor een jonge onderneming is dan weer dat er over de betaalde rente geen belasting meer betaald hoeft te worden. Negatieve BKR codering & geld lenen? Dit is mogelijk, echter moet je wel kiezen voor een zogenaamde mini lening.

Het komt nog wel eens voor dat startende ondernemingen in de startfase failliet gaan. Op dat moment dient een achtergestelde lening als een soort van valscherm doordat de schuldeiser echt pas als laatst zijn geld terugkrijgt. Kijk snel in de vergelijker van spaarbuidel.nl of er een geschikte aanbieder voor u tussen zit.

Achtergestelde lening alleen beschikbaar voor ondernemingen

Als consument is het niet mogelijk om te kiezen voor een achtergestelde lening, deze is namelijk alleen beschikbaar voor bedrijven, je kunt het dan ook zien als zakelijk krediet. Het is mogelijk om een achtergestelde lening bij verschillende kredietverstrekkers te verkrijgen zoals banken. Ook is het mogelijk in sommige gevallen om deze soort lening af te sluiten bij de overheid. In de volksmond wordt dit ook wel subsidie genoemd. Als je de beschikking krijgt over een achtergestelde lening, dan wordt er duidelijk aangegeven dat er vertrouwen is in het bedrijfsplan, anders zouden de kredietverleners geen lening verschaffen. Direct geld lenen? Druk snel op de link!

geld lenen voor bedrijven

Handige & leuke Video’s

Geld lenen voor de verbouwing, is het mogelijk?

Het kan zomaar zijn dat je plannen hebt om jouw woning te gaan verbouwen en hier wat extra geld voor tot je beschikking wilt hebben. Je kunt verschillende leenvormen kiezen om de verbouwing van jouw huis te financieren. Zo kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een...

De persoonlijke lening voor starters

In Nederland is het zo geregeld dat je tot je 18e levensjaar onder de verantwoordelijkheid van je ouders valt, dit geldt voor bijna alle beslissingen die je neemt onder het 18e levensjaar. Volgens de wet ben je minderjarig, bij verjaring verandert dit direct. Er wordt...

Tips bij het geld lenen

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om geld te lenen en daarbij is het toch wel handig als er wat tips beschikbaar zijn als je een lening wilt gaan afsluiten. Zo kun je een lening afsluiten voor een grote verbouwing of een nieuwe auto. In die gevallen is het zeker...