Aandelen DSM kopen in 2022, is het een slimme keuze? Lees onze handige gids door!

Wat is de koers van DSM aandelen en hoe slim is het om op dit moment te investeren in aandelen van DSM? Als je geïnteresseerd bent in het beleggen in deze aandelen is het slim om je van te voren goed in te lezen zodat je weet hoe je dit het beste aan kunt pakken. De aandelen van DSM zien er momenteel goed uit.

Koers aandelen DSM: vroeger tot nu

Aandelen DSM kopen? Veel beleggers gingen je al voor vanwege het aantrekkelijke dividend. Het bedrijf heeft een interessante geschiedenis; de koers stort in 2009 maar herstelt hier sterk van.

Ieder jaar is er sprake van een flinke stijging tot en met de afgelopen periode, toen er weer een flinke correctie plaatsvond in de koers. Hoe slim is het om nu aandelen van DSM te kopen? Bij Spaarbuidel vind je alle informatie die je nodig hebt.

Over DSM

Voor je aandelen van DSM gaat kopen is het belangrijk om wat meer achtergrondinformatie van het bedrijf te hebben. DSM is een Nederlands chemiebedrijf dat in 1902 is opgericht in Heerlen. Het bedrijf houdt zich vooral bezig met gezondheid, voeding en materialen. Tweederde van de omzet komt voort uit de Nutrition.

Deze groep maakt voedingsingrediënten voor mens en dier. Eenderde van de omzet komt uit de Performance Materials. Deze groep maakt materialen die worden toegepast in vliegtuigen, zeevaart, auto’s, sport en vrije tijd, verf, coatings en meer.

Nog niet zo lang geleden is Edith Schippers aangesteld als president van het bedrijf DSM. Voorheen diende ze in de functie als minister van volksgezondheid, welzijn en sport.

Aandelen DSM: huidige koers

Is investeren in DSM aandelen slim? Wanneer je hier antwoord op wilt krijgen is het van belang om eerst te kijken naar de cijfers van het bedrijf. Hoe staat DSM er op dit moment voor en welke successen zijn er behaald? Op basis hiervan kun je bekijken of het op dit moment slim is om te beleggen in de aandelen van het bedrijf.  Dit zijn de cijfers:

  • Omzet heel 2018: 9,3 miljard euro
  • Omzet vierde kwartaal 2018: 2,2 miljard euro
  • Nettowinst 2018: 258 miljoen

Hiernaast hebben we meer beschreven over hoe het kopen van DSM aandelen precies in zijn werkt gaat. Je kunt verder lezen maar natuurlijk ook direct alle aanbieders met elkaar vergelijken.

Koers DSM

Ben jij op zoek naar de koers voor DSM aandelen? Geen zorgen wij hebben namelijk een realtime koerstracker voor deze aandelen via Tradingview. Liggen er kansen op de markt vandaag? Of is het slimmer om short te gaan? Met deze tool kun je een goede basisanalyse maken van de koers. Wil je direct toeslaan en aandelen DSM op de beurs aankopen bij een betrouwbare partij? Klik dan op deze link

Aandelen DSM kopen?

Wat heeft 2022 in petto? Over het algemeen heeft DSM over heel 2018 beter gepresteerd dan werd verwacht. Dit resulteerde in een flinke stijging in omzet, maar liefst 7% meer dan het jaar 2017. DSM wil de aandeelhouders van het bedrijf tegemoet komen en het dividend met 25% verhogen.

Dit was vorig jaar €1,85 per aandeel maar moet nu €2,30 per aandeel worden. Ook verschillende analisten zien het zonnig in voor het chemiebedrijf. Wat betreft de aandelen van DSM zien analisten volop kansen.

DSM aandelen kopen 2022

Aandelen van DSM kopen in 2022: Is het slim om te investeren in aandelen van dit bedrijf? De koers van DSM heeft de afgelopen tijd flink geschommeld. De koers was recent nog €91,24 maar daalde door een correctie naar €76,00.

De koers/winstverhouding van het bedrijf is met 19,2 nog steeds sterk en ook het dividend is aantrekkelijk. De groei van het dividend is dan ook een van de redenen dat veel beleggers kiezen voor het aandeel DSM. Het dividend kan hoger, maar het is alsnog goed mogelijk om op dit moment te investeren in aandelen van DSM.

Aandelen DSM kopen: tips

Hoe en wanneer kun je beleggen in DSM aandelen? Je kunt op ieder moment een account aanmaken bij een broker om te beginnen met beleggen. Alles wat je nodig hebt is voldoende achtergrondinformatie en geld om te beginnen.

Zowel beginnende als ervaren beleggers hebben genoeg mogelijkheden bij het investeren in aandelen. Brokers kunnen je adviseren maar je kunt ook zelf je research doen. Waar moet je op letten?

  • Spreid je geld over meerdere aandelen: zet niet al je geld op aandelen van hetzelfde bedrijf. Door de spreiden loop je minder risico.
  • Investeer geld dat je over hebt: geld dat je makkelijk kunt missen kun je het beste beleggen in aandelen. Je loopt altijd risico om geld te verliezen en wanneer je ‘extra’ geld investeert, zul je hier niet al te veel last van hebben mocht je verliezen lijden.
  • Beleg voor de lange termijn: kijk niet alleen naar de huidige koersen maar probeer ook te kijken naar voorspellingen en speel hierop in. Hoewel er altijd risico’s zijn is het slimmer om te beleggen op lange termijn.

Vergelijk de aanbieders

Aandelen DSM kopen? Voordat je begint met beleggen in het aandeel DSM is het belangrijk om een goede broker te kiezen. Er zijn tal van aanbieders die de aandelen van dit bedrijf verkopen en het is aan jou om de juiste te kiezen. Transactiekosten kunnen per broker flink verschillen en dit kan grote invloed hebben op je winst. Vergelijk op Spaarbuidel de aanbieders. Aandelen van DSM koop en verkoop je veilig via een betrouwbare broker.

Bekijk aanbieders van DSM aandelen

Let op: Risicowaarschuwing: beleggen gaat gepaard met risico’s, CFD’s zijn complexe instrumenten en hebben een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van de hefboomwerking. 78,04% van de rekeningen van retailbeleggers verliest geld bij het verhandelen van CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Waardering

★★★★★ 

9.1 / 10

Service Kosten

0 % commissie

Kosten uitbetalen

€ 0

Check het enorme aanbod, miljoenen anderen gingen je voor!

Wereldwijde beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Gebruiksvriendelijk en veilig platform

Waardering

★★★★★ 

9.0 / 10

Service Kosten

0 % commissie

Kosten uitbetalen-

€ 0

Gratis XM demo account tot €100.000 en uitgebreid aanbod

Wereldwijde beleggingsmogelijkheden in talloze instrumenten

Licenties in Cyprus, Australië, Belize & geregistreerd bij de AFM

Waardering

★★★★★ 

8.4 / 10

Service kosten

0,20 % commissie

Order per € 1.000,-

€ 9,-

✓ Ontvang € 200 transactietegoed

Eerste 3 maanden geen service fee

Een prijs winnend en gebruiksvriendelijk platform

Waardering

★★★★★ 

8.1 / 10

Service Kosten

0,20 % comissie

Order per € 1.000,-

€ 2,50,-

Nu met € 100,- bonus

Geen minimale inleg vereist

Laten beleggen door experts

Bekijk hier video’s over de DSM aandelen