Waar op te letten als je gaat beleggen

Mar 16, 2019 | Beleggen | 0 comments

Mar 16, 2019 | Beleggen | 0 comments

Vaak wordt je aangetrokken tot beleggen door de interessante reclames die jou vertellen dat beleggen beter is als het geld op de bank op zetten, maar is dit wel helemaal waar? Tussen sparen en beleggen zitten wel degelijk erg grote verschillen zoals het risico dat je loopt en het feit dat je ingezette geld ook kan verdampen. Lees hier snel verder als je meer wilt weten waar je op moet letten als je kiest voor beleggen.

Wil je het risico lopen?

Je moet voordat je gaat beginnen met beleggen weten dat het de nodige risico’s met zich meebrengt, maar als je dit geen probleem vindt en je hebt genoeg geld om dit in te zetten, dan kun je daadwerkelijk erg veel geld verdienen als je goede beleggingen maakt. Helaas zijn de rentes op de spaarrekeningen op het moment niet erg hoog waardoor beleggen vaak toch wel interessant wordt. Als belegger kun je voor verschillende soorten strategieën gaan zoals de korte termijn strategie of de lange termijn strategie.

Ga je kiezen voor advies ja of nee?

Ben je een groentje als het gaat om beleggen of heb je al wat ervaring opgedaan de afgelopen tijd? Je kunt ervoor kiezen om alles zelf te leren of om advies in te winnen bij mensen die er al flink wat ervaring mee hebben. Als je ervoor kiest om alles zelf te doen dan hoef je enkel alleen een klein percentage te betalen over het belegde vermogen, dit wordt ook wel de service fee genoemd. Kies je er wel voor om advies in te winnen bij een specialist, dan betaal je vaak een stukje meer. Wij raden aan om niet zomaar als starter te beginnen met beleggen zonder advies. Het blijft immers iets wat de nodige risico’s met zich meebrengt. Wil je graag tips bij het beleggen? Klik dan op de link om dit te bekijken.

Verschillende soorten beleggingsadvies

Het is mogelijk om op verschillende manieren advies te krijgen over beleggen. Zo kun je voortaan advies krijgen via een online platform, vaak gebeurt dit door middel van analyses op een app of website. Je kunt hierbij denken aan platforms zoals Evi van Lanschot. Ben je iemand die liever een op een advies krijgt, dan kun je uiteraard ook kiezen voor persoonlijk advies bij de vele beleggingsadviseurs in Nederland. Zij willen jou graag helpen om een betere belegger te worden voor een bepaald bedrag. Je kunt ook kiezen voor een beleggingsfonds met een financieel expert die alle beleggingen doen voor jou.

Tot slot kun je ervoor kiezen om beleggingen uit handen te geven als je zelf niet veel aandacht erin wil steken, maar wel wil profiteren. Dit kun je laten doen door te laten beleggen bij een vermogensbeheerder. Hoeveel je minimaal moet inleggen is per beheerder verschillend.

Over het algemeen betaal je voor persoonlijk advies en vermogensbeheer meer dan dat je dat doet voor online advies. Wij raden dan ook aan om al deze verschillende opties met elkaar te vergelijken om tot het beste advies te komen die bij jou past.

Zet niet al je geld in op een belegging

Je kunt tegenwoordig in veel verschillende soorten producten investeren zoals obligaties, aandelen, grondstoffen en nog veel meer. Elke soort brengt dan ook zijn eigen risico’s met zich mee. Het is niet slim om al je vermogen op een soort belegging te plaatsen. Doe je dit wel dan wordt het risico erg groot en kan het zomaar zijn dat al je vermogen verdampt als de belegging toch niet zo uitpakt als dat je gehoopt had. Zorg er dan dus dat je dit voorkomt om het risico zo laag mogelijk te houden.

Een optie om dit te doen is door niet een keer al je vermogen op iets in te zetten. Probeer elke maand een klein bedrag in te zetten en kijk wat het best uitpakt voor jou. Onthoudt goed dat beleggingen risico’s met zich meebrengt en ga dus niet met vermogen wat je eigenlijk niet kwijt kunt beleggen. De vaste kosten moeten namelijk elke maand ook weer betaalt worden.

aandachtspunten bij het beleggen
waar op te letten bij beleggen

Handige & leuke Video’s

Beleggen op de korte termijn, lees hier alle informatie

Zoals de naam al zegt ben je niet lang in beheer van aandelen als je kiest voor korte termijn beleggen. Beleggers die gaan voor de korte termijn strategie hebben aandelen vaak niet langer dan een paar uur in beheer en hebben deze dan alweer verkocht. Als je wilt gaan...

Leren beleggen met 10 handige tips

Tegenwoordig is het niet meer moeilijk om te starten met beleggen en vrijwel iedereen kan het. Als je graag zelf wilt starten met beleggen dan ben je bij spaarbuidel.nl op de goede plek. Wij hebben voor jou 10 handige tips op een rijtje gezet waardoor starten met...

Beleggingsfonds, wat is het eigenlijk?

Je wilt dus gaan beleggen? Dan ben je vast al de term beleggingsfonds tegengekomen toen je aan het rond speuren was op het internet. Het is een ideale optie voor mensen die graag willen beleggen, maar zelf helaas niet de tijd hebben of tijd in beleggen willen steken...

Beleggen op de lange termijn, lees hier alle informatie

Misschien heb je er wel eens van gehoord, lange termijn beleggen of korte termijn beleggen. Als je kiest voor lange termijn beleggen, dan moet je zeker wel beschikken over een hoop geduld. Je kiest er dan namelijk ook voor om aandelen voor een langere tijd vast te...

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.