4.000 euro lenen is dat mogelijk? | Lees er meer over & vergelijk kredietverstrekkers

jun 25, 2020 | 0 Reacties

Je wilt graag 4000 euro lenen en in veel gevallen stappen de meeste mensen dan gelijk naar hun vaste bank. De vraag is dan of dit wel de goedkoopste optie is om geld te lenen. Grote banken vragen over het algemeen namelijk meer rente dan andere kredietverstrekkers en als het om een lager leenbedrag gaat zijn de rentes sowieso ook al hoger.

Bovendien verschilt het rentepercentage altijd per kredietverstrekker en daarom zijn de kosten voor het lenen van 4000 euro altijd verschillend. Hierdoor is de kans groot dat het mogelijk is om te besparen op je lening van 4000 euro door verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken.

4000 euro lenen zonder BKR toetsing, is het mogelijk?

Even snel 4000 euro lenen zonder BKR notering is niet mogelijk, omdat kredietverstrekkers verplicht zijn om een lening boven de €250,- te melden bij het BKR. Daarentegen is 4000 euro lenen met BKR registratie wel mogelijk. Dit komt mede omdat er 2 varianten zijn van een BKR registratie, namelijk een normale BKR- en negatieve BKR registratie.

Een negatieve BKR codering krijg je wanneer je bij leningen weigert te betalen of meerdere malen niet op tijd betaald. Voordat de negatieve BKR registratie wordt genoteerd krijg je meerdere waarschuwingen om alsnog te betalen, zonder dat er een aantekening van wordt gemaakt. Let dan ook altijd op wanneer je ervoor kiest om geld te lenen met een BKR notering.

Als je wilt weten of je een negatieve BKR notering hebt, dan kun je één keer per jaar de gegevens opvragen bij het BKR. Heb je altijd alles op tijd betaald? Dan heb je een normale BKR notering en zal dit in de meeste gevallen geen belemmering zijn voor een nieuwe lening, mits jij voldoet aan de opgestelde eisen. Heb je een negatieve codering? Dan kun je deze BKR registratie op verschillende manieren verwijderen.

Waar kan ik 4000 euro lenen?

Om snel te weten te komen waar je 4000 euro kunt lenen tegen een relatief lage rente, dan is het verstandig om gebruik te maken van de vergelijker op deze pagina. Hier vergelijk je namelijk verschillende kredietverstrekkers met elkaar, zodat je precies weet hoeveel rente je moet betalen bij verschillende aanbieders.

Daarnaast is het slim om de voorwaarden van de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, omdat iedere kredietverstrekker verschillende voorwaarden hanteert op het gebied van geld lenen. Denk hierbij aan verschillende looptijden, rentestanden en leenvorm. Door van te voren goed onderzoek te doen kun je goedkoop 4000 euro lenen en sluit je een lening af die volledig aansluit op jouw persoonlijke wensen.

Ik wil 4000 euro lenen, wat moet ik doen?

Zodra je een geschikte lening hebt gevonden die bij jou past wordt je gelijk doorgestuurd naar de website van de desbetreffende kredietverstrekker. Hier kun je de lening binnen enkele minuten afsluiten, maar hiervoor heeft de kredietverstrekker wel een aantal gegevens nodig. Hieronder hebben we alle gegevens voor jou op een rijtje gezet, zodat je precies weet wat je bij de hand moet hebben:

 • Gegevens van je gezinssituatie
 • Gegevens van je woonsituatie
 • Een aantal persoonlijke gegevens
 • Gegevens van je inkomsten en uitgaven
 • Je IBAN rekeningnummer

Dit zijn een aantal belangrijke gegevens die je nodig hebt om een lening van 4000 euro af te sluiten. Vervolgens checkt de kredietverstrekker of je aan de voorwaarden voldoet en wordt er een persoonlijke offerte opgesteld die je (meestal) binnen 24 uur ontvangt.

Controleer deze offerte altijd goed voordat je deze ondertekend en terugstuurt, want er kunnen namelijk wel eens wat gegevens afwijken. Doe ook altijd onderzoek van welke leenvorm je gebruik wilt maken, bijvoorbeeld van een persoonlijke lening of doorlopend krediet.

Kredietverstrekkers vergelijken 2022

Waardering

★★★★★ 

9.0 / 10

Maximale lening

Tot € 75.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal € 5.000,-
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant

Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!

Expert in leningen en doorlopend krediet

Waardering

★★★★★ 

8.7 / 10

Maximale lening

Tot € 150.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 4.8 uit 5 door eigen klanten

Volledig verantwoord lenen

Waardering

★★★★★ 

8.4 / 10

Maximale lening

Tot € 50.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8.4 door haar klanten

Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening

Waardering

★★★★★ 

8.2 / 10

Maximale lening

Meer dan €100.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal € 5.000,-
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Binnen enkele uren antwoord op uw aanvraag

Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd

Laagste rente in de markt

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Maximale lening

Tot € 50.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Binnen 1 werkdag antwoord op aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten

Zakelijke en particuliere leningen

Let op: geld lenen, kost geld. Lening aanvraag vanaf een minimale leeftijd van 18 jaar.

Bekijk hier handige video’s over 4.000 euro lenen