15.000 euro lenen is dat mogelijk? | Lees er meer over & vergelijk kredietverstrekkers

jun 25, 2020 | 0 Reacties

Wil jij graag 15.000 euro lenen? Dan lijkt het ons raadzaam om de informatie op deze pagina aandachtig door te lezen. De meeste Nederlanders stappen namelijk al gauw naar de grote banken om een soortgelijk bedrag te lenen. Dit kan heel vaak prijzig zijn, omdat grote banken vaak een hoger rentepercentage rekenen.

Daarnaast geldt dit zowel voor doorlopend kredieten als persoonlijke leningen. Daarom is het verstandig om van te voren goed onderzoek te doen naar verschillende kredietverstrekkers door ze te vergelijken met elkaar. Hierdoor wordt de kans namelijk groter dat je kunt besparen op je lening van 15.000 euro.

Ik wil 15.000 euro lenen, wat moet ik erover weten?

Wil jij graag 15.000 euro lenen? Dan lijkt het ons raadzaam om de informatie op deze pagina aandachtig door te lezen. De meeste Nederlanders stappen namelijk al gauw naar de grote banken om een soortgelijk bedrag te lenen. Dit kan heel vaak prijzig zijn, omdat grote banken vaak een hoger rentepercentage rekenen, ook zijn er verschillende leningen beschikbaar waardoor de juiste keus maken soms nogal lastig kan zijn.

Daarnaast geldt dit zowel voor een doorlopend krediet als een persoonlijke lening. Daarom is het verstandig om van te voren goed onderzoek te doen naar verschillende kredietverstrekkers door ze te vergelijken met elkaar. Hierdoor wordt de kans namelijk groter dat je kunt besparen op je lening van 15.000 euro.

Kan ik 15.000 euro lenen zonder BKR toetsing?

Wij krijgen regelmatig de vraag: “Kan ik 15.000 euro lenen zonder BKR toetsing?” Het antwoord daarop is nee. Voor leningen boven de €250,- zijn kredietverstrekkers verplicht om dit door te geven aan het BKR. Dit systeem is in het leven geroepen om personen te beschermen tegen een te hoge schuld. Hierdoor kun je namelijk niet alsmaar krediet lenen bij kredietverstrekkers of banken. Daarnaast is er wel een verschil in BKR notering.

Zo is er een normale- en negatieve BKR registratie. De meeste personen hebben een normale BKR notering, waarmee je (meestal) gewoon geld kunt lenen bij een kredietverstrekker of bank. Daarentegen is er ook een negatieve BKR notering die het moeilijk maakt om een persoonlijke lening aan te vragen.

Een negatieve BKR notering wil namelijk zeggen dat je bij vorige leningen niet tijdig of zelfs helemaal niet hebt betaald. De eerste keer dat je niet op tijd betaald worden er een aantal waarschuwingen verstuurd, zodat je nog de kans krijgt om te betalen zonder negatieve BKR registratie. Kortom, de BKR toetsing wordt bij iedere lening boven de €250,- uitgevoerd, maar met een normale BKR notering kun je wel geld lenen. Meer lezen over krediet lenen zonder BKR registratie? Druk dan op de link.

Lenen van 15.000 euro, waar kan ik het voor gebruiken?

Ga je 15.000 euro lenen, dan is het slim om van te voren na te gaan waar je het voor wilt gaan gebruiken, zodat je een passende lening kunt vinden. Wil je de lening gebruiken voor een verbouwing aan het huis of voor een auto of boot? Dan is het verstandig om te kijken naar welke lening het beste past bij het leendoel. 

In geval van een verbouwing aan het huis kan het verstandig zijn om te kiezen voor bijvoorbeeld een persoonlijke lening die fiscaal aftrekbaar is. Bovendien is het mogelijk om korting te ontvangen op de rente van de lening als je tegelijkertijd ook een hypotheek hebt, doe hier daarom goed onderzoek naar.

Wil je 15.000 euro lenen voor bijvoorbeeld een boot of auto? Dan is het belangrijk om vooral te kijken naar de looptijd van de lening. Dit komt mede doordat je een voertuig (in de meeste gevallen) minder lang kunt gebruiken dan bijvoorbeeld een huis. Het is daarom zonde als je een lening afsluit voor 15 jaar, terwijl je het voertuig na 10 jaar niet meer gebruikt. Je betaalt dan nog 5 jaar door voor een lening, waarbij het voertuig niet meer in gebruik is. Let dus altijd goed op als je geld gaat lenen voor een auto of boot.

Wat kost 15.000 euro lenen?

De kosten voor het lenen van 15.000 euro verschilt per bank en kredietverstrekker. Daarom is het raadzaam om gebruik te maken van de vergelijker op deze pagina. Hier kun je verschillende kredietverstrekkers met elkaar vergelijken per bedrag, zodat je precies kunt zien wat de minimale en maximale looptijd is met daarbij het rentepercentage per lening.

Daarnaast is het slim om de voorwaarden van verschillende kredietverstrekkers zorgvuldig met elkaar te vergelijken, omdat iedere kredietverstrekker verschillende voorwaarden hanteert. Hierdoor weet je namelijk precies waar je aan begint en hoef jij je geen zorgen te maken over onverwachtse kosten. Bovendien vind je door het vergelijken niet alleen de goedkoopste, maar ook de beste lening die aansluit op jouw persoonlijke wensen en leendoel.

Kredietverstrekkers vergelijken 2022

Waardering

★★★★★ 

9.0 / 10

Maximale lening

Tot € 75.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal € 5.000,-
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant

Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!

Expert in leningen en doorlopend krediet

Waardering

★★★★★ 

8.7 / 10

Maximale lening

Tot € 150.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 4.8 uit 5 door eigen klanten

Volledig verantwoord lenen

Waardering

★★★★★ 

8.4 / 10

Maximale lening

Tot € 50.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8.4 door haar klanten

Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening

Waardering

★★★★★ 

8.2 / 10

Maximale lening

Meer dan €100.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal € 5.000,-
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Binnen enkele uren antwoord op uw aanvraag

Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd

Laagste rente in de markt

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Maximale lening

Tot € 50.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Binnen 1 werkdag antwoord op aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten

Zakelijke en particuliere leningen

Let op: geld lenen, kost geld. Lening aanvraag vanaf een minimale leeftijd van 18 jaar.

Bekijk hier handige video’s over 15.000 euro lenen