12.000 euro lenen, wat moet ik erover weten? | Lees er meer over & vergelijk kredietverstrekkers

sep 12, 2020 | 0 Reacties

Wil je graag 12.000 euro lenen voor een verbouwing of andere investering? Lees de informatie op deze pagina dan zorgvuldig door om erachter te komen wat de mogelijkheden zijn.

De meeste mensen stappen namelijk al snel naar een grote bank, maar de vraag is dan of dit wel de goedkoopste optie is. Meestal is dat niet het geval, want grote banken vragen over het algemeen meer rente dan kleinere kredietverstrekkers.

Zo zijn er honderden verschillende verstrekkers waar je terecht kunt voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Daarbij is het ook handig om te weten dat een hoger leenbedrag vaak minder rente kost en hoe langer de looptijd hoe lager het rentepercentage. Daarnaast lees je op deze pagina ook meer over onderwerpen zoals 12.000 euro lenen zonder BKR toetsing en 12.000 euro lenen zonder bank.

Kan ik 12.000 euro lenen zonder BKR toetsing?

Bij banken en kredietverstrekkers is het niet mogelijk om een lening van 12.000 euro aan te vragen zonder BKR toetsing. Dit komt omdat banken en kredietverstrekkers verplicht zijn om leningen boven de €250,- door te geven aan het Bureau Krediet Registratie.

Wel is het mogelijk om geld te lenen van familie of vrienden, mits deze personen bereid zijn dit te doen. Het is dan wel belangrijk dat je duidelijk afspraken maakt over looptijd, aflossingen en eventuele rente. Zet dit altijd zwart op wit, zodat de relatie binnen de familie of met vrienden goed blijft en niet stuk loopt door geld.

Verschillende soorten BKR noteringen

Daarnaast kun je wel 12.000 euro lenen met een BKR notering, omdat er 2 verschillende BKR registraties zijn. Zo is er een normale- en negatieve BKR notering. Een normale BKR registratie wil zeggen dat je bij vorige of huidige leningen altijd netjes op tijd hebt betaald en nooit betalingsproblemen hebt gehad. Daarom is het met een normale BKR notering ook gewoon mogelijk om een nieuwe lening aan te vragen, mits je voldoet aan de voorwaarden van de kredietverstrekker.

Daarentegen is €12.000 lenen met negatieve BKR registratie niet mogelijk. Dit komt omdat een negatieve BKR registratie wil zeggen dat je in het verleden bij een lening niet op tijd of helemaal niet hebt betaald. Een bank of kredietverstrekker loopt dan teveel risico, waardoor je geen €12.000 kunt aanvragen.

12.000 euro lenen, wat moet ik precies doen?

Ga je 12.000 euro lenen en heb je een passende lening gevonden bij alle verstrekkers in Nederland? Dan wordt je doorgestuurd naar de website van de desbetreffende kredietverstrekker. Hier vraag je de lening binnen enkele minuten aan. De kredietverstrekker heeft voor het aanvragen van de lening natuurlijk wel een aantal gegevens nodig.

Daarom hebben wij hieronder een lijstje gemaakt van de gegevens die je nodig hebt voor het aanvragen van een lening. Zo weet je namelijk wat je nodig hebt voordat je daadwerkelijk een lening gaat aanvragen en ben je niet zoveel tijd kwijt.

 • Je IBAN rekeningnummer
 • Gegevens over de gezinssituatie
 • Gegevens over de woonsituatie
 • Gegevens over de inkomsten en uitgaven
 • Een aantal persoonlijke gegevens

Bij de meeste kredietverstrekkers heb je deze gegevens nodig, zodat zij kunnen controleren of je voldoet aan de eisen en of je daadwerkelijk in aanmerking komt voor de persoonlijke lening.

Wordt de aanvraag goedgekeurd? Dan ontvang je meestal binnen 24 uur een persoonlijke offerte die meestal ook gratis en vrijblijvend is. Wel is het verstandig om de offerte goed door te lezen voordat je ondertekend, want er kunnen soms wel eens wat gegevens afwijken.

12.000 euro lenen zonder bank

Wil je €12.000 lenen, maar wil je liever niet naar een grote bank? Bekijk dan het aanbod van kleine kredietverstrekkers door gebruik te maken van de vergelijker op deze pagina. Hier zie je namelijk in één oogopslag welke aanbieder het beste bij je past. Vergelijk daarnaast ook de voorwaarden van verschillende aanbieders.

Zo weet je zeker dat je goed zit en voorkom je vervelende verassingen in de toekomst, zoals bijvoorbeeld bijkomende kosten. Iedere aanbieder hanteert namelijk andere voorwaarden wanneer het gaat om €12.000 lenen. Denk hierbij aan verschillende looptijden, leenvormen en rentestanden. Doe daarom altijd goed onderzoek naar verschillende kredietverstrekkers met behulp van de vergelijker.

Kredietverstrekkers vergelijken 2020

Waardering

★★★★★ 

9.0 / 10

Maximale lening

Tot € 75.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal € 5.000,-
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant

Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!

Expert in leningen en doorlopend krediet

Waardering

★★★★★ 

8.7 / 10

Maximale lening

Tot € 150.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 4.8 uit 5 door eigen klanten

Volledig verantwoord lenen

Waardering

★★★★★ 

8.4 / 10

Maximale lening

Tot € 50.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8.4 door haar klanten

Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening

Waardering

★★★★★ 

8.2 / 10

Maximale lening

Meer dan €100.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal € 5.000,-
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Binnen enkele uren antwoord op uw aanvraag

Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd

Laagste rente in de markt

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Maximale lening

Tot € 50.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Binnen 1 werkdag antwoord op aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten

Zakelijke en particuliere leningen

Let op: geld lenen, kost geld. Lening aanvraag vanaf een minimale leeftijd van 18 jaar.

Bekijk hier handige video’s over 12.000 euro lenen