10.000 euro lenen is dat mogelijk? | Lees meer & vergelijk alle kredietverstrekkers

jun 24, 2020 | 0 Reacties

Wil je snel 10.000 euro lenen? Dan zijn er hiervoor verschillende manieren en aanbieders om dit te verwezenlijken. Iedere kredietverstrekker hanteert zijn eigen rentepercentage en omdat de meeste mensen al snel naar hun vaste bank gaan is het mogelijk om te besparen op je lening van 10.000 euro.

Grote banken vragen over het algemeen namelijk meer rente dan kleinere kredietverstrekkers en vooral als het om een kleinere leenbedragen gaat. Daarom kan het verstandig zijn om verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken, zodat je een lening kunt afsluiten die aansluit op jouw persoonlijke situatie.

10.000 euro lenen zonder BKR toetsing, is het mogelijk?

Wij krijgen regelmatig de vraag: ” Is 10.000 euro lenen zonder BKR toetsing mogelijk?” Nee, dit is niet mogelijk bij leningen boven de €250,-, omdat de kredietverstrekker verplicht is om dit bij het BKR te melden.

Daarnaast zijn er wel twee verschillende soorten BKR noteringen, namelijk een normale- en negatieve BKR notering. Wanneer je een negatieve BKR notering hebt wil dat zeggen dat je bij vorige leningen niet op tijd of helemaal niet hebt betaald.

Zodra je niet op tijd betaald krijg je nog een aantal waarschuwingen om het openstaande bedrag alsnog te betalen, zodat je niet direct een negatieve BKR registratie krijgt.

Bekijk ook: hoe werkt geld lenen zonder BKR check precies?

Heb je door bepaalde omstandigheden alsnog een negatieve BKR notering, dan kan dit voor belemmering zorgen bij een nieuwe lening. Bij een normale BKR registratie is het meestal wel mogelijk om een nieuwe lening aan te vragen. Hiervoor is het alleen noodzakelijk dat je voldoet aan de afgesproken voorwaarden. 

Hoe vind ik een passende lening?

Om een passende lening te vinden is het van belang om een leningsdoel op te stellen. Wil je bijvoorbeeld 10.000 euro lenen voor een auto? Dan gelden hier vaak andere voorwaarden voor dan een lening voor een huis of verbouwing.

Daarnaast wil je bij een lening voor een caravan of boot niet dat de looptijd langer is dan de tijd dat je in het bezit bent van het voertuig. Bij een lening voor een verbouwing is het vaak verstandig om te kiezen voor een lening die fiscaal aftrekbaar is.

Vaak is het ook zo dat je korting kunt krijgen op de rente als je naast de persoonlijke lening een hypotheek hebt. Wanneer je geld wilt lenen om gewoon wat achter de hand te hebben is het verstandig om te kiezen voor doorlopende kredieten in plaats van een persoonlijke lening.

Dit houdt in dat je dan geld kunt opnemen tot een bepaald krediet wanneer je het nodig hebt. Het voordeel hiervan is dat de looptijd en de kosten bij een doorlopend krediet flexibel zijn.

10.000 euro lenen kosten per maand, hoe bereken ik deze?

Als je direct wilt weten wat de kosten zullen worden voor een lening van 10.000 euro, dan is het verstandig om verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken.

Zo kun je bijvoorbeeld vergelijken op rentepercentages, leningsvorm en looptijd. Daarnaast hanteren verschillende kredietverstrekkers andere voorwaarden, waardoor het slim is om van te voren goed onderzoek te doen.

Hiervoor kun je de vergelijker op deze pagina gebruiken om erachter te komen welke lening het beste bij jou past. Zodra je een lening hebt gevonden die aansluit op jouw persoonlijke situatie wordt je direct doorgestuurd naar de website van de kredietverstrekker.

Hier sluit je de lening binnen enkele minuten af door een aantal gegevens in te vullen en vervolgens vraag je online een offerte aan. Worden de gegevens goedgekeurd en voldoe je aan de voorwaarden? Dan ontvang je binnen 24 uur een persoonlijke offerte.

Voordat je de persoonlijke offerte ondertekend en terugstuurt is het verstandig om de gegevens te controleren, omdat er wel eens een aantal gegevens kunnen afwijken.

Kredietverstrekkers vergelijken 2022

Waardering

★★★★★ 

9.0 / 10

Maximale lening

Tot € 75.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal € 5.000,-
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant

Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!

Expert in leningen en doorlopend krediet

Waardering

★★★★★ 

8.7 / 10

Maximale lening

Tot € 150.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 4.8 uit 5 door eigen klanten

Volledig verantwoord lenen

Waardering

★★★★★ 

8.4 / 10

Maximale lening

Tot € 50.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8.4 door haar klanten

Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening

Waardering

★★★★★ 

8.2 / 10

Maximale lening

Meer dan €100.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal € 5.000,-
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Binnen enkele uren antwoord op uw aanvraag

Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd

Laagste rente in de markt

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Maximale lening

Tot € 50.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Binnen 1 werkdag antwoord op aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten

Zakelijke en particuliere leningen

Let op: geld lenen, kost geld. Lening aanvraag vanaf een minimale leeftijd van 18 jaar.

Bekijk hier handige video’s over 10.000 euro lenen